ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η λίστα Γιωρκάτζη, δύο επιστολές, μια πονηριά και ο Αδάμου

= ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Αδάμος δεν μασάει

Η δήλωση του Αδάμου Αδάμου, προέδρου της Βουλής, ότι θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση της περιλάλητης λίστας Γιωρκάτζη ικανοποίησε πολλούς που θεώρησαν ότι το θέμα είχε θαφτεί για πάντα. Ωστόσο, περισσότερο ενδιαφέρον και από τη δημοσιοποίηση της ίδιας της θρυλικής λίστας –κληρονομιά της διοικήτριας Χρυστάλλας– προκάλεσε άλλη δήλωση του Αδάμου, ότι μαζί με αυτήν θα δημοσιοποιηθούν και οι επιστολές ενός βουλευτή και ενός κρατικού αξιωματούχου που τον είχαν προειδοποιήσει με αγωγές σε περίπτωση που δημοσιοποιηθεί η λίστα από τη Βουλή.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για το ποιος (ή ποια) είναι το μέλος της Βουλής και ο κρατικός αξιωματούχος που έχουν θιγεί τόσο πολύ από την περίπτωση να συνδεθεί το όνομά τους με την περιβόητη λίστα. Ωστόσο, έπεσαν στον Αδάμο, ο οποίος το απέδειξε ότι δεν... μασάει από τέτοια. Αναμένουμε λοιπόν και τη λίστα και τις επιστολές. Πάντως, πηγή μου που λέει ότι γνωρίζει (δεν έχω καταφέρει να το διασταυρώσω) μου είπε πως κάποιοι πιθανόν να απογοητευθούν από την ανάγνωση της λίστας. Και προέβλεψε χάος, τουλάχιστον για τις πρώτες ημέρες που αυτή θα γίνει γνωστή. Όχι τόσο για τις αναφορές της, οι οποίες θα είναι και ξεπερασμένες και μη ελεγμένες, αλλά κυρίως για τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί ότι η λίστα της Χρυσταλλούς θα αποκαλύψει αυτόματα τη διαφθορά και τη διαπλοκή, με ονοματεπώνυμα. 

Στην εποχή Μπάιντεν

Η εποχή Μπάιντεν μόλις ανέτειλε και η Κύπρος ελπίζει, όσο κι αν έχει προδοθεί από ανάλογες περιπτώσεις που είτε χτυπούσε καμπάνες, είτε ενθουσιαζόταν σε βαθμό υστερίας, σε μια καλύτερη προοπτική. Εξάλλου δεν έχει τίποτε άλλο να ελπίζει εδώ που φτάσαμε... Ο Νίκαρος που έχει ήδη ανταλλάξει φιλοφρονητικές επιστολές με τον φίλο του τον Τζο, έγραψε στο Twitter, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας στο Καπιτώλιο: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά με τη νέα Κυβέρνηση των ΗΠΑ για να προωθήσουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας συνεργασία, στη βάση τους κοινού μας οράματος για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και πέραν αυτής».

Η αγαπημένη μου κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στο ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου ανέφερε πως «το tweet προκάλεσε μικρά εγκεφαλικά στα ψηλά δώματα του κόμματος του λαού». Όταν τη ρώτησα τι έγινε μετά που διάβασαν την απάντηση της Αμερικανίδας πρέσβειρας Γκάρμπερ, στην ανάρτηση Αναστασιάδη, ότι η Κύπρος αποτελεί πολύτιμο εταίρο των ΗΠΑ και ότι προσβλέπει στη συνέχιση της εμβάθυνσης της διμερούς σχέσης μας με τη νέα διοίκηση, η κυρία Γιαννούλα χαμογέλασε. Και απάντησε: «Ε, τα μικρά εγκεφαλικά έγιναν μεγάλα». Όπως μου είπε, θα πρέπει σύντομα να αναμένεται δήλωση ή ακόμα και ανακοίνωση για την πρόσδεση της Κύπρου στο άρμα των ΗΠΑ.

Η ουρά της αλεπούς

Οργή αλλά και γέλια έφερε σε κάποιο κυβερνητικό γραφείο η… γραφική κίνηση της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ Σκεύης Κουκουμά να στείλει επιστολή στην κυβέρνηση και να ζητάει εμβολιασμό όλων των εγκλωβισμένων στα Κατεχόμενα. Και αυτό γιατί όπως διέρρευσε, η επιστολή της... πονηρής βουλεύτριας, στάλθηκε μόλις αυτή ενημερώθηκε ότι η κυβέρνηση προχώρησε πολύ, μέσω του Επιτρόπου Προεδρίας και ύστερα από διευθετήσεις με το υπουργείο Υγείας και τα Ηνωμένα Έθνη στην έναρξη των εμβολιασμών όλων των εγκλωβισμένων. «Η αλεπού εκρύβετο και η ουρά της εφαίνετο», αναφώνησε κυβερνητικός παράγοντας, όταν ανακάλυψε την αλήθεια. Άλλος παριστάμενος αναφέρθηκε ότι προηγήθηκε άλλη περίπτωση πονηριάς από τη συγκεκριμένη βουλεύτρια, η οποία έσπευσε να υποβάλει δική της πρόταση για σημαντικό νομοθέτημα λίγες ημέρες πριν κατατεθεί από άλλη βουλεύτρια.

Κάτι ξέχασε ο Στέφανος

Μπορεί ο Στέφανος Στεφάνου του ΑΚΕΛ να υπέδειξε στον Αβέρωφ Νεοφύτου ότι δεν ήταν η κυβέρνηση Χριστόφια που έστειλε την αστυνομία στο σπίτι του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, γιατί η αστυνομική παρέμβαση έγινε μετά από καταγγελία του Μακάριου Δρουσιώτη. Ωστόσο, κάτι που ξέχασε και ο Στέφανος και όλοι, ακόμα και η Χαραυγή που χαρακτήρισε fakenews την αναφορά του Αβέρωφ είναι πως το μοναδικό κόμμα που δεν καταδίκασε την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του δικηγόρου, στις 6 το πρωί μπροστά στο ανήλικο παιδάκι του, ήταν το ΑΚΕΛ. Για όσους δεν θυμούνται μπορούν εύκολα να ανατρέξουν στα δημοσιεύματα της εποχής. 

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι το ΕΛΑΜ θα έχει τελικά στο ψηφοδέλτιό του όχι έναν αλλά δύο δημοσιογράφους;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΗΠΑ  |  ΑΚΕΛ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση