ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η θεαματική επανεμφάνιση της Χρυστάλλας και το εμβόλιο του Νίκαρου

= ΤΕΤΑΡΤΗ 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί σήμερα ο Νίκαρος, για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η οποία θα αποφασίσει για την επιβολή ή όχι κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Παρά τον θυμό, την οργή και τις δηλώσεις κατά της Τουρκίας από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ΥΠΕΞ και αρχηγούς κρατών, όλα δείχνουν πως σοβαρές κυρώσεις μάλλον δεν θα επιβληθούν. Παρά τις έντονες αντιδράσεις ακόμα και αυτού του Μακρόν, το λόμπι που ελέγχει η Μέρκελ φαίνεται πως θα κάνει και πάλι το θαύμα του… Βεβαίως ο Αναστασιάδης έχει να το λέει, εδώ δεν άκουσαν τον Μακρόν, θα ακούσουν εμάς;...

Πάντως από τον Λόφο ακούω ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή Αναστασιάδης και Μητσοτάκης θα το πολεμήσουν σε συνεργασία με Μακρόν και άλλες τέσσερις τουλάχιστον χώρες μπας και πετύχουν κάτι ουσιαστικό για τις κυρώσεις. Και ο Αναστασιάδης και ο Μητσοτάκης γνωρίζουν ότι σε Λευκωσία και Αθήνα κάποιοι αναμένουν πως και πως τα αποτελέσματα για να αρχίσουν τις επικρίσεις και τη σκληρή κριτική.

Η Σύνοδος Κορυφής και οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας δεν είναι το μοναδικό θέμα που απασχολεί τον Αναστασιάδη σήμερα. Η κατάσταση με την πανδημία του κορωνοϊού και τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών προκαλούν και άγχος και ανησυχία. Πηγή μου που γνωρίζει, μου αποκάλυψε πως τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει νέα αναστάτωση στον Λόφο αφού και οι νεκροί και τα κρούσματα αλλά και η απογοήτευση αυξάνονται κατακόρυφα. Κάτι που συμβάλλει αρνητικά και στη δημοφιλία της κυβέρνησης και του ίδιου του Νίκαρου… Τα νέα, αυστηρότερα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια ελπίδας.

Αληθεύει ότι και ο Νίκαρος το σκέφτεται να εμβολιαστεί μπροστά στις κάμερες;

Πολυσέλιδη πρόταση για το Κυπριακό υπέβαλε χθες στον Αναστασιάδη ο Άντρος Κυπριανού, με αναφορές όχι μόνο στις συνομιλίες αλλά και στην εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Απ’ όσα ακούω από πηγή μου στον Λόφο η συνάντηση ήταν όντως σε καλό και φιλικό κλίμα αλλά σε κάποια από τα σημεία που προτείνει το ΑΚΕΛ ο Αναστασιάδης διαφωνεί. Υπάρχει όμως συμφωνία στις περισσότερες προτάσεις, κάτι που φάνηκε και από την συζήτηση που είχαν οι Αναστασιάδης, Άντρος και Τσελεπής.

Η σωστή ερώτηση όμως δεν είναι εάν συμφωνεί ο Αναστασιάδης με τις προτάσεις του Άντρου αλλά ο νέος του σύμμαχος Νικόλας. Γιατί, απ’ όσα ακούω Άντρος και Νικόλας, που ετοιμάζουν τη δική τους συνεργασία, διαφωνούν σε αρκετά βασικά σημεία της λύσης, όσο κι αν πιέζονται να το κρύψουν. Σε κάποιες μάλιστα θέσεις τους χωρίζει… χάος. Πώς θα μπορέσουν να το γεφυρώσουν για να επιτευχθεί η ποθούμενη συνεργασία;

Μεγάλη αίσθηση έκανε η συνέντευξη του τέως διαχειριστή της Λαϊκής Τράπεζας Κρις Παύλου. Τα όσα εκπληκτικά ανέφερε προκάλεσαν αντιδράσεις με τον ΣΥΚΑΛΑ να ζητά από τον Γενικό Εισαγγελέα να καλέσει τον Παύλου να δώσει κατάθεση για όσα γνωρίζει. Παράπλευρη συνέπεια της συνέντευξης ήταν και η επανεμφάνιση της τέως Διοικήτριας της Κεντρικής Χρυστάλλας. Ενοχλημένη για τις ευθύνες που αποδίδονται στους χειρισμούς της τότε διοίκησης της Κεντρικής Τράπεζας απάντησε με… αγωγή. Όπως δήλωσε οι ισχυρισμοί του Παύλου είναι εντελώς ανυπόστατοι και η ίδια δεν έχει άλλη επιλογή από τη λήψη νομικών μέτρων… Η τέως Διοικήτρια που είχε πάντα επιλογές και plan Β και C, τώρα έχει μόνο μία επιλογή: το δικαστήριο.

Η δυναμική επανεμφάνιση της Χρυστάλλας, η οποία σας θυμίζω πως είχε δηλώσει ότι γνωρίζει πολλά για πολλούς και η οποία μας κληροδότησε την περίφημη λίστα που φέρει το όνομά της, προκάλεσε ποικίλα σχόλια σε πολιτικά γραφεία και πηγαδάκια με δημοσιογράφους, νομικούς και οικονομολόγους. Ο Κρις Παύλου πάντως σήκωσε το γάντι που του έριξε η Χρυστάλλα. Όπως δήλωσε στην “Κ” αποδέχεται το αίτημα του ΣΥΚΑΛΑ προς τον Γενικό Εισαγγελέα για να δώσει κατάθεση για όσα γνωρίζει. Για την αγωγή της Χρυστάλλας δήλωσε απλά και απέριττα: «Εγώ θα είμαι στο δικαστήριο και θα πω όλη την αλήθεια που γνωρίζω, ενόρκως». Το μεγάλο ερώτημα είναι: «Θα βρίσκεται στο δικαστήριο και η Χρυστάλλα;»

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο κόμμα έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια άτομο με βουλευτικό αξίωμα που βλέπει με κακό μάτι την εξαγγελθείσα συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο άλλου στελέχους, κολλητού του Αρχηγού;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση