ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Χλώρακα πετά

= ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ήταν μεγάλη έκπληξη για πολλούς το ότι ο πρόεδρος δεν έκοψε την κορδέλα στο φεστιβάλ Μεγάλης Πατάτας Ξυλοφάγου, αφού ως γνωστόν τα εγκαίνια είναι το φόρτε του. Δυστυχώς οι πατάτες Ξυλοφάγου πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αφού όλος ο κυβερνητικός μηχανισμός έτρεχε να μαζέψει τα αγγούρια της Χλώρακας.

Ο υφυπουργός Τουρισμού κύριος Κουμής προσφέρει δωρεάν διακοπές στους αραβικής καταγωγής τουρίστες που ξυλοκοπήσαμε πριν από λίγες μέρες στη Λεμεσό. Θα παρέχουμε δωρεάν διαμονή, διατροφή και την υπόσχεση πως ίσως δεν τους ξανακάνουν άχρηστους στο ξύλο, αν και δεν παίρνουμε και όρκο.

Το Υπουργικό ενέκρινε τη δημιουργία υφυπουργείου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και έτσι με περηφάνια μπορώ να σας ανακοινώσω ότι έχουμε γίνει πλέον η χώρα με τα περισσότερα υπουργεία κατ’ αναλογία πληθυσμού στον πλανήτη. Και παρόλο που έχουμε σπάσει το ρεκόρ Γκίνες –με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους– είμαι σίγουρος πώς θα φτιάξουμε πολλά υφυπουργεία ακόμη. Είναι βλέπετε πολλοί αυτοί που πρέπει να βολευτούν.

Το μοναδικό μάθημα στο οποίο είχε 20 ήταν η Γυμναστική, δήλωσε ο πρόεδρος σε επίσκεψή του σε γυμνάσιο, και σαφέστατα ανέβηκε στην εκτίμησή μας για τον αυτοσαρκασμό του. Ο Μόρφου πάντως σχολίασε ότι απογοητεύτηκε, διότι ανέμενε από τον πρόεδρο να είχε 20 και στα Θρησκευτικά. Μπαίνω στον πειρασμό να εισηγηθώ να κάνουμε υφυπουργείο Ολυμπιακής Γυμναστικής. Κάπου θα μας χρειαστεί.

Η υπουργός Δικαιοσύνης είχε ένα τεράστιο δίλημμα την Πέμπτη: να πάει στο Υπουργικό όπου ο Χριστοδουλίδης θα την έβλεπε με το μισό του ή να παρουσιαστεί στη Βουλή όπου οι βουλευτές θα την βομβάρδιζαν με ερωτήσεις στις οποίες δεν θα είχε ικανοποιητικές απαντήσεις. Επέλεξε το πρώτο. Οι κακές γλώσσες λένε πως ο ίδιος ο πρόεδρος της εισηγήθηκε να αποφύγει τη Βουλή ώστε να μη δοθεί ευκαιρία σε αντιπολιτευόμενους βουλευτές να την αποδομήσουν, κτυπώντας έμμεσα την κυβέρνηση. Είναι φανερό πως ο ξεκάθαρος Νίκος, αν και απογοητευμένος, θέλει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και φημολογείται πως αυτό ίσως γίνει με μετακίνηση σε άλλο υφυπουργείο. Εξάλλου όπως είπαμε θα έχουμε σύντομα πολλά υφυπουργεία, να φαν κι οι κότες.

Έπρεπε να παρεμβαίναμε στην αντιμετώπιση του όχλου αλλά δεν ήμασταν σίγουροι πότε. Βέβαια, αν παρεμβαίναμε, τα πράγματα μπορούσε να γίνουν και χειρότερα. Πάντως έπρεπε να παρέμβουμε νωρίτερα. Αυτά τα ολίγον μπερδεμένα δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας ενώπιον της Βουλής και όλοι καταλάβαμε τον λόγο που οι επιχειρήσεις της αστυνομίας είναι συνήθως «πού σου νέφκω πού πάεις».

Την εβδομάδα που πέρασε βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι το ΕΛΑΜ τιμώρησε δημοτικό του σύμβουλο για έντονη ρητορική μίσους. Φίλος χορτοφάγος μού είπε πως θα ήταν εξίσου άβολο αν τιμωρούσαν οι χορτοφάγοι έναν βίγκαν διότι εκφράζεται έντονα για τα οφέλη της σαλάτας.

Διαβάζω πως κλείδωσε συνάντηση του ξεκάθαρα ταλαιπωρημένου Νίκου μας με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών. Το θέμα όμως δεν είναι να κλειδώσει η συνάντηση αλλά να ξεκλειδώσει το αδιέξοδο. Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα.

Ο Συναγερμός εξέδωσε ανακοίνωση με αναφορές σε βαρύτατες ευθύνες του ΕΛΑΜ για το φαινόμενο της διογκούμενης ξενόφοβης νοοτροπίας. Η απορία είναι αν η σχετική ανακοίνωση υπογράφεται και από τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Μάριο Πελεκάνο, του οποίου η ρητορική ελάχιστα διαφέρει από του ΕΛΑΜ.

Ξεκίνησε την Πέμπτη το πολυσυζητημένο πρότζεκτ Park n Ride. Όπως ήταν αναμενόμενο τα πρώτα πέντε λεωφορεία δεν είχαν ούτε και έναν επιβάτη ενώ η συνέχεια ήταν δυστυχώς εξίσου απογοητευτική. Ας ελπίσουμε τις επόμενες βδομάδες το σχέδιο να αγκαλιαστεί από περισσότερους, γιατί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πρωτεύουσας έχει πλέον ξεπεράσει τα όρια του τραγικού.

Η Μητρόπολη Πάφου εξέδωσε ανακοίνωση για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στα σχολεία. Όχι το αρμόδιο υπουργείο. Η Μητρόπολη. Σε κοσμικό κράτος. Για το σχολείο. Δεν έχω σχόλιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση