ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Κάποιος να μας προσέχει

ΔΕΥΤΕΡΑ 06 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Γιώργος Περδίκης είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος των Οικολόγων σε μια πρωτοφανή κίνηση πολιτικής Ανακύκλωσης, έτσι για να δικαιολογηθεί και λίγο η αποστολή του κόμματος. Τώρα εξηγείται και η πολιτική μοναξιά που ένιωθε ο κύριος Θεοπέμπτου, ο οποίος ομολόγησε πως –αν και πρόεδρος– συχνά βρισκόταν στη μειοψηφούσα πλευρά των συλλογικών οργάνων του Κόμματος των Πρασίνων (από τα Πράσινα Άλογα).

Ο πρώην πρόεδρος, που όταν εξελέγη είχε θεωρηθεί σαν σταλμένος από τον Θεό (καθόλου τυχαίο το επίθετο Θεοπέμπτου), για να ανανεώσει τους ιδεολογικά μπερδεμένους Οικολόγους, τελικά απογοήτευσε και απογοητεύθηκε συνάμα. Ένιωθε μάλιστα τόσο μόνος που ακούστηκε να ψιθυρίζει στους διαδρόμους «ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη», για να του απαντήσει ο Περδίκης «ένα περδίκι θα φέρει την αλλαγή»! Γέλα πουλί μου, γέλα (για να μην κλαις). Μετά λοιπόν από το ΑΚΕΛ και το σλόγκαν «με το βλέμμα στο μέλλον», ανάλογη ανανέωση επιχειρούν και οι Οικολόγοι. Το δικό τους σλόγκαν θα είναι «με το βλέμμα στο παρελθόν».

Η Αλεξάνδρα Ατταλίδου –και όχι Πατταλίδου όπως την αποκαλούσαν κάποιοι «πράσινοι» αντίπαλοι– προσχωρεί τελικά στο Volt, προκαλώντας ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα υψηλής τάσης στο ΑΚΕΛ, που έτρεφε μια κρυφή ελπίδα ότι θα τη δελέαζε να προσχωρήσει στο –πρώην κόκκινο και νυν φούξια– Κόμμα, των «ανακαινισμένων» θέσεων και ιδεών, μα κυρίως του ανακαινισμένου κτιρίου. Συνέπεσε και το φιάσκο της υποψηφιότητας Τουμαζή για τη Λευκωσία, και ο Στέφανος άρχισε να κτυπά το κεφάλι του στον (ανακαινισμένο) τοίχο του κτιρίου. Αν το VOLT δεν πάρει την πάνω VOLTA τότε κάποιοι θα χρειαστούν VOLTAREN. Βέβαια, ο συναργερμικός αστός Τουμαζής έπαιξε και για δήμαρχος… Αμμοχώστου, με πρόταση του ΔΗΣΥ ως κοινά αποδεκτός υποψήφιος. Όμως τον απέρριψε το ΑΚΕΛ! Ναι, την ώρα που τον έπαιρνε για να γίνει δήμαρχος Λευκωσίας.

Βέβαια ο Γιάννης, έξυπνο παιδί, όταν σφάζονταν όλοι στα πόδια του αυτός είχε κλείσει με άλλη ομάδα, όπου θα έχει και το κεφάλι του ήσυχο και την τσέπη του γεμάτη. Σιγά μη γίνει κουμουνιστής.

Από την άλλη, στον ΔΗΣΥ, προκρίνουν (πάλι) τη Νατάσα, που ήταν για λίγες μέρες υπάλληλος στον ΔΗΣΥ, αλλά δεν ξέρουν τι να κάνουν τον δήμαρχο Αγλατζιάς Ανδρέα Κωνσταντίνου, αυτόν που δεν ήθελε να ενωθεί με τη Λευκωσία, αλλά τώρα θέλει να γίνει δήμαρχός της. Τόσο απλά. Κωνσταντίνε Πετρίδη, μάζεψέ τα από το νεκροταφείο ελεφάντων, και έλα να σώσεις τη Λευκωσία από τα ρεζιλίκια.

«Ο Στεφάνου έβαλε στόχο το 30% αλλά εγώ, από τη στιγμή που είμαστε η μόνη αντιπολιτευτική φωνή (με τον σύντροφο Αβέρωφ), απέναντι σε μια κυβέρνηση επιρρεπή στα λάθη, θέλω τουλάχιστον 33 τοις εκατό», μου είπε τις προάλλες φίλος Ακελικός. Να θυμάσαι σύντροφε την προτροπή των προγόνων μας: μεν σούζεις τα πόθκια σου πριχού καβαλιτζέψεις.

Έξαλλοι οι αστυνομικοί της χώρας νιώθουν πως αδικούνται αφού, ο αρχηγός σκέφτεται να τους πει πως πρέπει να βγουν περιπολίες. Ως γνωστόν η συντριπτική πλειοψηφία σχολνάει στις 2:30 και έτσι –όπως έλεγε και το γνωστό ανέκδοτο– στη 1:15 παίρνουν τα παιδιά από το σχολείο και στη συνέχεια κατευθύνονται στο περίπτερο ή το φαρμακείο της γειτονιάς (κατά προτίμηση το δικό τους) για να αλλάξουν στη βάρδια τη σύζυγό τους. Ποιος θα πάρει τα παιδιά στα ιδιαίτερα και ποιος θα δουλέψει το περίπτερο, αν βγουν στους δρόμους; Καταστροφή.

Πάντως, εξαιτίας του πολέμου στην περιοχή μας οι αστυνομικές δυνάμεις του τόπου είχαν τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα. Εξού και είχαμε ένα φονικό σε πολυσύχναστο παραλιακό σημείο και λίγες ώρες μετά ένα άλλο φονικό στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή τις πρωτεύουσας. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα ζούσαμε, αν δεν ήμασταν σε ύψιστη ετοιμότητα και μας έβρισκαν σε… χαλαρό mode! Jesus Christ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση