ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Μάθατε το πιο σύντομο ανέκδοτο των ημερών;

= ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το πιο σύντομο ανέκδοτο

Επιβεβαιώθηκε ξανά χθες ότι το πιο σύντομο ανέκδοτο στην κοινοβουλευτική ζωή της Κύπρου αποτελείται από μόνο δύο λέξεις: «Πόθεν Έσχες». Οι δηλώσεις των βουλευτών που δημοσιοποιήθηκαν και προκάλεσαν τόσο ενδιαφέρον που έριξαν την ιστοσελίδα της Βουλής, για άλλη μια φορά λειτούργησαν ψυχαγωγικά. Αναγνώστηκαν όπως γίνεται με τα ζώδια στις σελίδες των εφημερίδων και των περιοδικών. Μόνο για ψυχαγωγία και χωρίς να τα λαμβάνει κανείς στα σοβαρά. Διότι όλοι γνωρίζουν ότι δεν λένε αλήθεια. Ότι μπορεί και να ισχύουν μπορεί και όχι. Πώς να πιστέψεις ας πούμε την δήλωση πόθεν έσχες ενός βουλευτή, οικογενειάρχη, με σύζυγο και παιδιά όταν δηλώνει πως δεν έχει περιουσία στο όνομά του; Ούτε του ανήκει κάποιο αυτοκίνητο ή έστω μια μοτοσυκλέτα ή ένα ποδήλατο; Και διερωτάσαι, το πολυτελές σπίτι που διαμένει σε ποιον ανήκει; Με ποιο μέσο διακινείται για τις πολλές του υποχρεώσεις; Μήπως τα έχει δανεικά από τη σύζυγο ή τα παιδιά του; Και αυτοί πώς τα απέκτησαν; Μήπως τους τα δώρισε μαζί με πολλά άλλα για να μην φαίνονται στο πόθεν έσχες του; Υποτίθεται ότι το πόθεν έσχες θεσπίστηκε για να ελέγχονται οι βουλευτές αλλά και άλλα ΠΕΠ για το ενδεχόμενο αθέμιτου πλουτισμού ενώ βρίσκονται εκλεγμένοι ή διορισμένοι σε θέσεις εξουσίας. Ε, μόνο αυτό δεν κατοχυρώνει η διαδικασία που ακολουθείται. Και το παραδέχονται και οι ίδιοι. Το είπε επανειλημμένα και ο Αδάμου, που στη σύντομη θητεία του στην προεδρία της Βουλής προσπάθησε να αλλάξει κάπως τα πράγματα. Το λένε και αρκετοί βουλευτές σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Ελάχιστοι το είπαν και δημόσια. Για ποιο λόγο να υπάρχει ένα πόθεν έσχες το οποίο κανένας δεν εμπιστεύεται και όλοι γνωρίζουν πως κανένας δεν κινδυνεύει να αποκαλυφθεί εάν δήλωσε ψέματα στη δήλωσή του; Αν για παράδειγμα κάποιος έχει μεταβιβάσει όλη την μεγάλη περιουσία του στα παιδιά του ή στη σύζυγό του, ποιος θα τον αποκαλύψει, αφού εν γνώσει όλων ο νόμος απαγορεύει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των οικείων του; Επιπλέον, ποιος μπορεί να λάβει στα σοβαρά βουλευτές που οι ίδιοι ελέγχουν τα περιουσιακά που υποβάλλουν αυτοί και οι συνάδελφοι τους; Έχει άδικο ο Θεμιστοκλέους να τους τρολάρει δηλώνοντας τον τάφο του στα περιουσιακά του στοιχεία; Ας είναι καλά όλοι τους. Γελάσαμε και σήμερα. 

Τι θα πει ο Στέφανος στους συντρόφους;  

Στην Αθήνα μεταβαίνει σήμερα ο Στέφανος Στεφάνου, πρώτη φορά ως ΓΓ του ΑΚΕΛ, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος για επαφές με πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους. Μεταξύ άλλων θα συναντήσει την Πρόεδρο Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τον ΥΠΕΞ Δένδια, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα, την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Γεννηματά αλλά και τον σύντροφο ΓΓ του ΚΚΕ, Κουτσούμπα. Ειδικά με τον τελευταίο ίσως θα είναι καλύτερα να μην αρχίσουν συζήτηση για την ουσία του Κυπριακού και την λύση ΔΔΟ για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους εξαρχής. Γιατί τον Στεφάνου θα συνοδεύει μαζί με τον Πολυκάρπου και ο Τσελεπής. Ως γνωστόν το ΚΚΕ τάσσεται ξεκάθαρα κατά της λύσης ομοσπονδίας στην Κύπρο και η Κεντρική του Επιτροπή έχει από το 2016 λάβει απόφαση με την οποία αποκήρυξε την ΔΔΟ ως μια ρατσιστική και συνομοσπονδιακή λύση. «Σήμερα περισσότερο από πριν, οδηγούν ταχύτατα στη διχοτόμηση και τη δημιουργία ουσιαστικά δύο κρατών, σχεδιασμός που προϋπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και απεφεύχθη προσωρινά το 2004 με την καταψήφιση του «σχεδίου Ανάν», που περιέκλειε αυτήν την εξέλιξη. Το ΚΚΕ ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη στην Ελλάδα που καταδίκασε αποφασιστικά και καθαρά το συνομοσπονδιακό, διχοτομικό «σχέδιο Ανάν» και στήριξε το ΟΧΙ του κυπριακού λαού στο σχετικό δημοψήφισμα τον Απρίλη του 2004. Ηταν το μόνο κόμμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που οργάνωσε κινητοποίηση κατά του σχεδίου αυτού και κάτω από τη δική του πίεση αποτράπηκε κοινό ανακοινωθέν υπέρ του «σχεδίου Ανάν» στη σύσκεψη υπό τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα» αναφέρει η απόφαση του 2016… 

ΚΟΥΙΖ: Τι θα κάνει τώρα ο Σιζόπουλος που η Επιτροπή Επιλογής ομόφωνα αποφάσισε ότι ο Χρίστου του ΕΛΑΜ δικαιούται να παρευρίσκεται όπως κάθε βουλευτής στην κοινοβουλευτική επιτροπή Άμυνας; Έχω μεγάλη αγωνία να τους δω μαζί στην πρώτη συνεδρία της επιτροπής την Πέμπτη. Θα του απευθύνει τον λόγο; Θα του κρατά μούτρα; Θα του ρίχνει μπηχτές; Δεν θα του δίνει τα έγγραφα; Πολύ ψυχαγωγική την βρίσκω φέτος τη Βουλή. Έχω να δω και τη συνέχεια του νέου σήριαλ Θεμιστοκλέους Vs Ξάνθου!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛ  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  Βουλή  |  ΝΔ  |  ΣΥΡΙΖΑ  |  Κυπριακό  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση