ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Μια συνάντηση του φόβου και μια υποψηφιότητα εκτός... τόπου

= ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θα είναι υποψήφιος στην Αθήνα;

Συνεχίζει την προεκλογική του στην Ελλάδα ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης. Αυτή τη φορά όχι στην Αθήνα αλλά στην Κρήτη. Την Κυριακή μίλησε στα Χανιά, στο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην πολιτική και στο όραμά του Βενιζέλου και ευχήθηκε «να αξιωθούμε να δούμε την Κύπρο λεύτερη όπως και ο Βενιζέλος θα ήθελε».

Η παρουσία του στην Κρήτη είναι η τρίτη σε Ελλαδικό έδαφος μετά την παρουσίαση του βιβλίου του και τη συνέντευξή του στην «Εστία» που είχε ως τίτλο «Ποια Βενεζουέλα; Τα κοιτάσματά μας στη Μεσόγειο καλύπτουν το 16% των αναγκών της ΕΕ». Για τη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Μιχάλης Σοφοκλέους έγραψε στο Twitter ότι ήταν η δεύτερη φορά που ο Χριστοδουλίδης παρουσιάστηκε στην Αθήνα ως υποψήφιος ενώ στην Κύπρο δεν είναι.

Πληροφορίες μου πάντως από άτομο που γνωρίζει, υποστηρίζουν ότι πλησιάζει πολύ η στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του. Πρόκειται βέβαια για πληροφορίες που έχουν καταντήσει πια κοινό μυστικό.

Στην Πινδάρου η ανησυχία χτυπάει κόκκινο, ιδιαίτερα μετά την αναβίωση του σεναρίου για στήριξη Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ, εάν κηρυχθεί αδιέξοδο στις συζητήσεις με το ΑΚΕΛ. Γι’ αυτό και τα καρφιά του ΔΗΣΥ προς τις αναφορές ΔΗΚΟϊκών στελεχών αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες.

Και δεν χτυπάει το τηλέφωνο…

Δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνό του για τις προεδρικές, ούτε και περιμένει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, δήλωσε προχθές ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για τον Λόφο. Μιλώντας τη Δευτέρα στον Alpha ανέφερε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τις προεδρικές με κανένα πολιτικό αρχηγό. «Εγώ δεν είμαι κομματικός, δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, δεν είμαι μέρος του συστήματος, είμαι ένας άνθρωπος που ορίζω τον εαυτό μου ως υπηρέτη του κράτους και των εθνικών συμφερόντων, δεν έχω εμπλακεί ποτέ στο κομματικό παιχνίδι και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνό μου, ούτε και περιμένω ότι θα συμβεί αυτό πράγμα», είπε κατά λέξη. Αποκάλυψε όμως ότι έτυχε να πιει έναν καφέ με τον Στέφανο Στεφάνου, «ως παλιοί συνεργάτες στο Προεδρικό», χωρίς όμως η συζήτηση να επεκταθεί στις προεδρικές. Και παρά το ότι είχε παραδεχθεί, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» τον Φεβρουάριο, ότι δεν αποκλείει εξ υπαρχής το… προεδρικό κουστούμι. «Υπάρχουν ψίθυροι, που τους έχω ακούσει, όμως δεν έχω δεχτεί οποιαδήποτε κρούση για το 2023 ακόμα», είχε δηλώσει, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις και διαθέσεις του. Τώρα τι συζήτησε με τον Στέφανο στη συνάντησή τους μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.

Παίζει πάντως να είναι οι μόνοι που έχουν συναντηθεί ύστερα από τόσον καιρό και να μην έχουν πει κουβέντα για τις προεδρικές… Υποψιάζομαι ότι μάλλον θα μίλησαν για την κλιματική αλλαγή και τον πληθυσμό των αγρινών στο δάσος της Πάφου.
Οι στίχοι της Βίσση πάντως δεν μου φεύγουν από το μυαλό,

Από την ώρα που άκουσα την ατάκα για το τηλέφωνο δεν φεύγουν από το μυαλό μου οι στίχοι που τραγούδησε η Άννα Βίσση:
«Και δε χτυπάει το τηλέφωνο, με πνίγει το παράπονο
που δεν κατάλαβες ποτέ σου τι περνώ
κι αν έχει γίνει η αγωνία μου βουνό.
Δώδεκα, η ελπίδα μου κρεμάστηκε
σ' ένα τηλέφωνο που έμεινε νεκρό…»

Οι φυσικοί σύμμαχοι

Οι φυσικοί σύμμαχοι Θα μιλήσουμε με το ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ, θα τους ακούσουμε και θα αποφασίσουμε, δήλωσε ο πρόεδρος των Οικολόγων χθες το μεσημέρι. Το απόγευμα, μετά τη συνάντηση με το ΑΚΕΛ, ο Στέφανος Στεφάνου τον… διέψευσε με μία σύντομη δήλωση. Όπως είπε, «Θεωρούμε τους Οικολόγους φυσικό σύμμαχο στην προσπάθεια που καταβάλλουμε η αντιπολίτευση να ενώσει δυνάμεις έτσι ώστε να πετύχει τον τερματισμό της διακυβέρνησης του Συναγερμού, που έχει προκαλέσει τεράστια αδιέξοδα στον τόπο και να πετύχουμε την προοδευτική αλλαγή». Εν ολίγοις, ξεκαθάρισε ότι τη συνεργασία με τους Οικολόγους το ΑΚΕΛ την έχει στο τσεπάκι. Εξάλλου, η χθεσινή συνάντηση σε επίπεδο ηγεσίας ξεκαθάρισε τη στενή σχέση που έχουν καλλιεργήσει τα δύο κόμματα. «Η πραγματικότητα είναι πως και στη Βουλή βρισκόμαστε πολύ συχνά στην ίδια πλευρά με το ΑΚΕΛ όσον αφορά πάρα πολλά θέματα. Επομένως, είναι ένα κόμμα με το οποίο υπάρχει δυνατότητα να βρούμε συγκλίσεις για να τις συζητήσουμε παρακάτω όσον αφορά τις Προεδρικές», ανέφερε με νόημα. «Είναι λόγια που επί Περδίκη ίσως να μην ακούγαμε ποτέ», δήλωσε σε πολιτικό πηγαδάκι ΑΚΕΛικό στέλεχος.

Η συνάντηση με το ΔΗΚΟ που ακολούθησε δεν θύμιζε σε τίποτα τη συνάντηση με το ΑΚΕΛ. Στα γραφεία των Οικολόγων το απόγευμα ο πρίγκιπας Νικόλαος και ο πρόεδρος Θεοπέμπτου τα είπαν σε καλό κλίμα αλλά όχι τόσο καλό όσο με τον Στέφανο. Εκείνο που πρόσθεσε… πόντους στη συνάντηση ήταν η απόφαση του Νικόλα να πάει ο ίδιος στα γραφεία των Οικολόγων. Μια πηγή μου ανέφερε πως στην ουσία συμφώνησαν απόλυτα σε ένα θέμα: την ανάγκη αλλαγής της κυβέρνησης. «Για όλα τα υπόλοιπα υπάρχει δρόμος που πρέπει να διανυθεί» όπως μου λέχθηκε. Έτσι κι αλλιώς οι Οικολόγοι δεν θεωρούνται φυσικοί σύμμαχοι με το ΔΗΚΟ, όπως συμβαίνει με το ΑΚΕΛ…

* Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι η συνάντηση έγινε σε επίπεδο στελεχών κάτι δεν ισχύει διόρθωση η οποία έγινε στην έντυπη έκδοση της Οικονομικής Καθημερινής. 


Με βαριά καρδιά

Μάλλον για την επόμενη εβδομάδα μεταφέρεται η συνάντηση του πρίγκιπα Νικόλαου με τον Στέφανο Στεφάνου για τις προεδρικές του 2023. Όπως μου ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του πριγκιπάτου: «Είναι ως να φοβούνται να συναντηθούν για να μην αναγκαστούν να κλείσουν τόσο νωρίς το κεφάλαιο της μεταξύ τους συνεργασίας. Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να το κάνουν»…

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι τόσο στον Λόφο όσο και στην Πινδάρου βλέπουν με μεγάλη αγωνία να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα κρούσματα του κορωνοϊού; Συναγερμικό στέλεχος δεν έκρυψε τη δυσφορία του για την εξέλιξη λέγοντας σε συναδέλφους του πως «η αύξηση των κρουσμάτων ήρθε στη χειρότερη στιγμή και πρέπει να βρεθεί αμέσως τρόπος για δραστική μείωση και αν είναι δυνατόν για μηδενικά κρούσματα όπως συνέβη πέρσι το καλοκαίρι, χωρίς βεβαίως να χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση