ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Αβέρωφ φεύγει μόλις τον αγαπήσαμε

= ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μα εσύ είσαι μια άλλη Μαρία, πάντα ήμουν παιδί τυχερό, αν υπήρξανε δύο Μαρίες, τη μια είχε ο Χριστός και την άλλη εγώ.

Αυτό το αγαπημένο τραγούδι του Θέμη Αδαμαντίδη θυμήθηκα ακούγοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Αβέρωφ όταν ρωτήθηκε αν ένιωσε πως τον υπέσκαψε ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Απάντησε λοιπόν ως εξής: «έχω την αγάπη της Μαρίας μου, κοιτάζουμε μπροστά…κλπ κλπ» Wait, what? Είχες την ευκαιρία, χωρίς να σε βαραίνουν πια πολιτικές σκοπιμότητες, να απαντήσεις στο πιο καυτό ερώτημα των εκλογών κι εσύ αποφάσισες ξαφνικά να κάνεις ερωτική εξομολόγηση στη Μαρία; Ούτε στο βραζιλιάνικο «η Μαρία της Γειτονιάς» -το έβλεπε η μάνα μου με μανία- δεν είχαμε τέτοιες απρόβλεπτες εξελίξεις και η όλη φάση θύμησε λίγο την αλησμόνητη ατάκα του Γιώργου Βασιλείου «η Αντρούλλα κι εγώ»! Φυσικά, πέραν της πλάκας, μια χαρά είναι η Μαρία Σελίπα και προφανώς μεγάλο στήριγμα για τον απερχόμενο Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και μπράβο της.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν όλα τα προσόντα εκτός από το προσόν να αξιοποιούν τα προσόντα τους. Ανώνυμος

Ακούσαμε λοιπόν μια έξω από τα συνηθισμένα απάντηση, ανθρώπινη και συγκινητική. Ο Φούλης της καρδιάς μας, ο αγαπημένος της στήλης –ποιον θα τρολάρω τώρα;- επέλεξε να μην εξωτερικεύσει την πικρία του, να μην φύγει πυροβολώντας και η στάση του ήταν –σπάνιο για κύπριο πολιτικό- αξιοπρεπέστατη. Και πραγματικά, στις τελευταίες δύσκολες για αυτόν εβδομάδες, είδαμε ένα Φούλη αλιώτικο, που κέρδισε συμπάθειες ακόμη και από πολιτικούς αντιπάλους, ακόμη και στους λάθος χειρισμούς του. Έχω την αίσθηση ότι αδίκησε ο ίδιος τον εαυτό του και πως παρά την εξυπνάδα του έπεσε εύκολα στην παγίδα που του έστησαν εκ των έσω για να τον εκπαραθυρώσουν.

Σε κάθε περίπτωση, ιστορική μέρα η χθεσινή με φοβερές εξελίξεις και ανατροπές. Προς τιμήν των όσων συγκλονιστικών διαδραματίστηκαν ο Ονασαγόρας σας έχει σήμερα δύο κουίζ, με πλούσια δώρα για τους νικητές.

ΚΟΥΙΖ 1: ο Αβέρωφ στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων! Ποιος το είπε αυτό;

Α) Νίκος Χριστοδουλίδης Β) Μαρία Σελίπα Γ) Νίκος Αναστασιάδης Δ) ο ίδιος ο Αβέρωφ!

Η Απάντηση είναι το Γάμμα. Το είπε όντως ο Νίκος Αναστασιάδης (μπροστά στις κάμερες). Τώρα τι είπε πίσω από τις κάμερες, δεν ξέρει κανείς, εκτός από το μαύρο κατασκοπευτικό βαν των Ισραηλινών, το οποίο έχει προσωρινά αποσυρθεί και έχει μετατραπεί σε σαντουιτσίδικο με καλλιγραμμη αλλοδαπή στη Τσερίου.

ΚΟΥΙΖ 2: Ποιος σχετίζεται με πολλά που αρχίζουν από Δ και δεν είναι ούτε η Διζωνική ούτε η Δικοινοτική; Δοκιμάστε Διαφθορά, Δεσμεύομαι, Διαβατήρια, Δύο Κράτη. Η απάντηση στο κουίζ μας αύριο και όσοι απαντήσουν σωστά μπαίνουν στην κλήρωση για δύο εισιτήρια στις εξωτικές Σευχέλλες.

Δεν σκοπεύω να αναμιχθώ στις εσωκομματικές εκλογές του ΔΗΣΥ είπε ο Αναστασιάδης στις κάμερες και μόλις έφυγαν σήκωσε το τηλέφωνο και είπε σε αυτόν που άκουε στην άλλη άκρη της γραμμής: «εκαταφέραμεν και τους δύο μεγάλους στόχους, να εκλέξουμεν το Χριστοδουλίδη και να εξοστρακίσουμε τον Αβέρωφ. Θα μπορούσα λοιπόν να πω ότι τώρα πια δε με ενδιαφέρει ποιος θα εκλεγει Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αλλά θα έλεγα ψέματα και δεν το θέλω –βήξιμο-. Άκου λοιπόν τι θα ψηφίσεις 11 του Μάρτη…»

Εννοείται πως το πιο πάνω αποτελεί αποκύημα αρρωστημένης φαντασίας και μόνο. Εξάλλου είναι τοις πάσι γνωστό πως ο Αναστασιάδης –στο παρελθόν γνωστός και ως τασάκιας- κρατά πάντα τις δεσμεύσεις του και δεν λειτουργεί ποτέ παρασκηνιακά. Είναι αυτό που λένε οι εγγλέζοι Τζέντλεμαν. Είπα τζέντλεμαν και θυμήθηκα την ταινιά Ιπτάμενος και Τζέντλεμαν. Είπα Ιπτάμενος και θυμήθηκα το προεδρικό αεροπλάνο που μας είχε χαρίσει ο Μητσοτάκης. Και νομίζω τώρα εξηγούνται όλα. Ο απερχόμενος δεν θα άντεχε με τίποτα να βλέπει τον Φούλη να καπαρτίζει σε ιδιωτικό αεροπλάνο. Δεν τον θεωρούσε αρκετά…αριστοκρατικό για τέτοιες πολυτέλειες. Όπως μου είπε και φίλος, οπαδός του Νίκαρου: «είχαν τζε στην Αρκάκα ιδιωτικά αεροπλάνα»; I rest my case…

Αύριο σας έχω φοβερές αποκαλύψεις για την κυπριακή πολιτική σκηνή. Πιο τρομακτικές κι από την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Μείνετε συντονισμένοι. Yours truly, Onasagoras.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση