ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο φίλος μας Λαβρόφ και η εβδομάδα που θα κρίνει πολλά

= ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εβδομάδα με υποψηφιότητες

Εβδομάδα εξελίξεων είναι αυτή που έρχεται για τη συνεργασία ή όχι μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ. Αρχές της εβδομάδας, Δευτέρα ή Τρίτη, ο Στέφανος Στεφάνου που έχει πια αναρρώσει από τον κορωνοϊό και ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα συναντηθούν για να προσπαθήσουν να βρουν κοινή γλώσσα και κυρίως, κοινό υποψήφιο για τις προεδρικές του 2023. Πρόκειται για μια συνάντηση την οποία περιμένουν πολλοί, τόσο από το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ, αλλά και από τα κόμματα του ενδιάμεσου και την Πινδάρου, αφού θα καθορίσει το σκηνικό των προεκλογικού. Αυτόν όμως που τυλίγει περισσότερο απ’ όλους η αγωνία είναι ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Χριστοδουλίδης. Ίσως από αυτήν τη συνάντηση να κρέμεται και το πολιτικό του μέλλον, ειδικά ως υποψήφιου για το 2023.

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν είναι πως σε περίπτωση που ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ δεν τα βρουν, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανόν, αυτός προβάλλει ως μία από τις κύριες επιλογές «νίκης» του ΔΗΚΟ για το 2023. Όπως μου ανέφερε η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, ο πρίγκιπας Νικόλαος προσέρχεται στη συνάντηση με τον Στέφανο, προωθώντας εν πρώτοις αλλά όχι και πολύ σθεναρά πλέον τη δική του υποψηφιότητα. 

Από την άλλη ο Στέφανος αν και δεν προβάλλει πια την θέση ότι θα πρέπει εκ προοιμίου να απορριφθούν οι υποψηφιότητες των αρχηγών των κομμάτων, θα πάει στη συνάντηση με στοιχεία ότι η υποψηφιότητα του Νικόλα δεν είναι αποδεκτή σε μεγάλο βαθμό από την βάση του ΑΚΕΛ. Επιπλέον θα βάλει στο τραπέζι άλλα δύο ονόματα, ενδεχομένως και τρία για επιλογή κοινού υποψηφίου. 

Η κυρία Γιαννούλα πάντως, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου είπε ότι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΑΚΕΛ που εμπλέκεται στην προσέγγιση με το ΔΗΚΟ, θεωρεί απίθανο να δεχτεί ο πρίγκιπας κάποιο από τα ονόματα που θα προτείνει ο Στέφανος. Ένα από τα μέχρι την Πέμπτη ονόματα, ενδεχομένως να κοπεί την τελευταία στιγμή. Η ινφλουένσερ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή είναι μέλος στο Δ.Σ. της ρωσικών συμφερόντων RCB BANK, και στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται τέτοιες γραμμές στο CV καταστρέφουν καριέρες. 

Η τραγωδία του Ζελένσκι

Ο 44χρονος, πρώην κωμικός και νυν πρόεδρος της Ουκρανίας, βιώνει τις τελευταίες ημέρες τη μεγάλη προσωπική του τραγωδία. Την ώρα που γραφόταν η στήλη δεν είχε γίνει γνωστή η τύχη του πρώην ηθοποιού των κωμικών ρόλων που έζησε τη μεγαλύτερη τραγωδία που θα μπορούσε να ζήσει άνθρωπος. 

Ο Πούτιν όχι μόνο άνοιξε την πόρτα του φρενοκομείου αλλά προχωρεί στοχευμένα στην αντικατάσταση της ουκρανικής κυβέρνησης στα πρότυπα του φίλου του Ερντογάν με τη χωρίς εισαγωγικά πια για τη Ρωσία «Τουρκική Δημοκρατία Βορείας Κύπρου». Όπως έχω διαβάσει σε διεθνή ΜΜΕ, ο Πούτιν έχει ήδη έτοιμο τον δικό του Τατάρ για να τον διορίσει στη θέση του Ζελένσκι. Εάν δεν το έχει ήδη κάνει, μέχρι τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. 

Το ταχύρρυθμο μάθημα που έχει παραδώσει ο νεοσουλτάνος σε ομοϊδεάτες του είναι πως ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις μια κοινότητα ή μια χώρα είναι να τοποθετήσεις μαριονέτες τύπου Τατάρ και ψευδοκυβερνήσεις για να κατευθύνεις πλήρως τις αποφάσεις της. Είναι εξάλλου κάτι που φαίνεται όχι μόνο στα Κατεχόμενα αλλά και στη Λευκορωσία. 

Η τάτσα του Λαβρόφ

Φαίνεται πως η «ΤΔΒΚ» έχει αποτελέσει πρότυπο για τον Πούτιν σε σημείο που και ο φίλος μας ο Λαβρόφ έχει ξεχάσει πια τα εισαγωγικά για το ψευδοκράτος. Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την Ουκρανία αλλά εμάς μας έμεινε η τεράστια τάτσα του φίλου Λαβρόφ.

Και δεν νομίζω πως μπορεί εύκολα να καθαρίσει. Μαθαίνω πως από το ΥΠΕΞ θα γίνουν σύντομα διαβήματα προς τον εδώ Ρώσο πρέσβη Στανισλάβ Οσάτσι. Όπως όμως μου ανέφερε έμπειρος διπλωμάτης, «όσα και να πει ο πρεσβευτής, ακόμα και δημόσια, δεν μπορούν με τίποτε να αντισταθμίσουν αυτά που είπε το αφεντικό του». 

Η μάχη των μαχών

Η μάχη των μαχών θα δοθεί την Πέμπτη στη Βουλή για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι κομματάρχες θα κάνουν ξανά το κομμάτι τους στην ολοήμερη συνεδρίαση της Ολομέλειας και οι τροπολογίες θα πέσουν… σύννεφο. Με αγωνία αναμένεται η τύχη των τριών νομοσχεδίων που θα καθορίσουν το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης στον τόπο μας και τον αριθμό των δήμων που θα προκύψουν με την μεταρρύθμιση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται ότι μετά τις αγορεύσεις στη Βουλή θα συνεχίσουν με την ίδια… φόρα και στο Προεδρικό, στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Μια πηγή μου πάντως μου ανέφερε πως δεν αποκλείεται να αναβληθεί ξανά η συνεδρίαση του Εθνικού…

 

ΚΟΥΙΖ: Σε ποιο κόμμα σημειώθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ δύο πρωτοκλασάτων στελεχών; Δεν είναι το πρώτο μεταξύ τους αλλά είναι η πρώτη φορά που ο κομματάρχης έχει δώσει προειδοποίηση και στους δύο. Αληθεύει ότι φρόντισε να τους πείσει πως η προειδοποίησή του δεν είναι σχήμα λόγου και ότι εάν υπάρξει νέο επεισόδιο θα εφαρμόσει… σκληρές κυρώσεις; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση