ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο ηγέτης της νέας κρίσης και οι εκπλήξεις στην πενταμερή

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Και αυτή η κρίση ψάχνει ηγέτη

Η κρίση θέλει ηγέτη μας έλεγε πριν από χρόνια ο Νίκος Αναστασιάδης και φαίνεται πως χθες βράδυ το ξαναθυμήθηκε, όταν τέθηκαν ενώπιον του όλα τα δεδομένα της νέας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που περνάει ο τόπος με την πανδημία. Τα κρούσματα ανεβαίνουν ασταμάτητα, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τις εντατικές το ίδιο, το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του όπως και η οικονομία. Γι’ αυτό και ο υπ. Υγείας δήλωσε ότι η μόνη λύση που θα μπορούσε να δώσει άμεση απάντηση στην έξαρση των κρουσμάτων και των εισαγωγών είναι ένα νέο lockdown, το οποίο μάλιστα υποβοηθείται αυτή την περίοδο αφού τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω των εορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με όσα μαθαίνω από τον Λόφο, και οι άλλοι υπουργοί συμφώνησαν με τον ανήσυχο Κωνσταντίνο Ιωάννου πλην των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας που υπολόγισαν μεταξύ άλλων και το νέο οικονομικό πακέτο που θα χρειαστεί να εκταμιεύσουν αλλά και τις αντιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Μαζί τους και ο Αναστασιάδης ο οποίος το πήρε τελικά πάνω του, ως διαχρονικός ηγέτης της κρίσης και είπε «όχι» στο lockdown.

Η πηγή μου αναφέρει ότι οι τόνοι κατά την πολύωρη συζήτηση του Προέδρου με την επιδημιολογική ομάδα και στις αναφορές του Κωνσταντίνου Ιωάννου ήταν δραματικοί. Ο Πρόεδρος της κρίσης περιέγραψε με συντομία την απόφασή του η οποία στηρίχθηκε εκτός από το μεγάλο οικονομικό κόστος και στην τεράστια κούραση που νιώθει ο κόσμος και στα προβλήματα εργοδοτών και εργαζομένων αλλά και στις τεράστιες αντιδράσεις που θα έφερνε ένα νέο lockdown.

Οι νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης , όπως μου ανέφερε η πηγή μου, θα αφορά παράταση των περιορισμών που ισχύουν τώρα με τροποποιήσεις. Δεν αποκλείεται ακόμα και η μείωση των SMS για τα Σαββατοκύριακα και θεωρείται σίγουρη η ανακοίνωση επέκτασης της τηλεργασίας σε όλους τους τομείς, τόσο στη δημόσια υπηρεσία όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν ειδικές ρυθμίσεις για το βράδυ της Ανάστασης και τον αριθμό ατόμων που θα συναντηθούν για το πασχαλινό τραπέζι, εκείνο στο οποίο όλοι στοχεύουν είναι η εντατικοποίηση του εμβολιαστικού πλάνου.

Πάντως διιστάμενες απόψεις υπήρξαν εκτός από το υπουργικό συμβούλιο και μεταξύ της συμβουλευτικής επιστημονικής επιτροπής. Μέλη της επιτροπής υποστήριξαν, όπως μου λέχθηκε, πως νέο lockdown αυτή τη περίοδο ίσως να μην αποδώσει όπως κάποιοι φαντάζονται.

Γι’ αυτό και τελικά ο Αναστασιάδης αποφάσισε να το πάρει πάνω του και να δείξει ξανά ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις. Ελπίζοντας στο βάθος του πολυάσχολου μυαλού του, ότι αυτή τη φορά θα του βγει.

Η στρατηγική μας στην πενταμερή και οι εκπλήξεις
Την εισήγησή του για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία παρουσιάζει το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Το κάνει βέβαια για να ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για την στρατηγική που θα ακολουθήσει στην πενταμερή και «να τους ζητήσει στήριξη, συνεργασία και σύμπνοια για το καλό του τόπου», όπως ακούστηκε να αναφέρει άτομο του ευρύτερου προεδρικού περιβάλλοντος.

Είναι ωστόσο σαφές ότι το κάνει και για να εισπράξει αντιδράσεις και τοποθετήσεις λίγο πριν το ταξίδι στη Γενεύη. «Αν μη τι άλλο να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει με τη δική μας πλευρά και να περιορίσει όσο γίνεται τις εκπλήξεις» σημείωσε η πηγή μου, τονίζοντας: «Αν θα έχουμε τελικά εκπλήξεις από τον Ερντογάν στην πενταμερή είναι καλό να σταθούμε σε αυτές...»

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση