ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Μακάριος, ο Πρίγκιπας και το Ορθόδοξο ΔΗΚΟ

ΤΕΤΑΡΤΗ 08 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αν το ΔΗΚΟ χάσει την τρίτη θέση από το ΕΛΑΜ θα ήταν η απόλυτη καταστροφή, σκέφτηκε ο εθνικός μας πρίγκιπας, ρίχνοντας στέβια στον καφέ και ψάχνοντας να βρει το κόλπο γκρόσο που θα ανέτρεπε τις δημοσκοπήσεις. Ποιος θα μπορούσε άραγε να με βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, διερωτήθηκε αγωνιωδώς, στρέφοντας το βλέμμα στον ουρανό, αναμένοντας ίσως ένα σημάδι απ’ τον Θεό.

Τα πράγματα είναι δύσκολα: Ο Άθως -χωρίς λάθος- Αντωνιάδης χαιρέτησε τη σημαία και έφυγε εδώ και καιρό, ο Χρύσης Παντελίδης τρέχει για τη θέση -και τον μισθό- του ευρωβουλευτή, ο σούπερ Μάριο Κάρογιαν έφτιαξε δικό του ΔΗΚΟ. Ποιος θα μπορούσε Θεέ μου να είναι ο άσσος που θα τραβήξω απ’ το μανίκι; ρώτησε τον Ύψιστο. Και εκείνη τη στιγμή άνοιξαν οι ουρανοί και εμφανίστηκε -κυριολεκτικά σαν από μηχανής θεός- ο Μακάριος.

Οι Κύπριοι με έκαναν να σκέφτομαι την αυτοκτονία. Ελπίδα (αυτή που υποτίθεται πεθαίνει τελευταία)

Δεν ήξερε ο μικρός μας Πρίγκιπας αν έβλεπε όραμα ή αν όντως ο Εθνάρχης είχε εμφανιστεί μπροστά του. Ζεις; ρώτησε εκστασιασμένος. Και ακούστηκε φωνή μεγάλη απ’ τα επουράνια «ζει, ζει και το πάλεμα του δεν τελειώνει… ζει, ζει φωτιά το λάβαρο κι ομπρός».

Μετά από αυτό το σημάδι που είχε από τον Θεό, ο Νικόλας πήρε τον γραφίστα του ΔΗΚΟ -μέσω βάιμπερ- και του είπε να βρει αμέσως μια καλή φωτογραφία του Μακαρίου για να γίνει ανάρτηση στο Χ προς άγραν αμφιταλαντευόμενων ψήφων. Όπερ και εγένετο. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα. Οι ψηφοφόροι που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ ακούνε Μακάριος και βγάζουν εξανθήματα. Βλέπετε ανήκουν -στη μεγάλη τους πλειοψηφία- σε εκείνους που ανεμίζουν στα γήπεδα τις σημαίες με την εικόνα του Γρίβα. Κάπου μου φαίνεται πως μπλέξαμε τα μπούτια μας. Σε καλό να μας βγει.

Όσον αφορά τα πρωτοφανή σε βιαιότητα επεισόδια που βιώσαμε από νεαρούς τις μέρες του Πάσχα, γράψαμε χθες για την ευθύνη της Αστυνομίας που υποκύπτει πάντα στις πιέσεις των γονιών και δεν προσάπτει ποτέ κατηγορίες στα νεαρά μας βλαστάρια. Κατά σατανική σύμπτωση, λίγο μετά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως η Αστυνομία δεν θα διστάσει να προσάψει κατηγορίες και σε γονείς. Θα του δώσουμε τα εύσημα για την πρόθεση, αν και, αν δεν το δούμε δεν θα το πιστέψουμε. Και κάτι ακόμη: αυτή τη φορά μην ξεχάσετε να χρεώσετε τις ζημιές στους κηδεμόνες των δραστών, οι υπόλοιποι κάπου κουράστηκαν να πληρώνουν αμαρτίες αλλωνών.

Σήμερα η Ολγκίν ενημερώνει τον Πρόεδρο για το αν υπάρχει ελπίδα στο Κυπριακό. Δεν πιστεύουμε να ασχοληθούν πολλοί με το θέμα. Βλέπετε ψες η Κύπρος πέρασε στο μεγάλο τελικό της Γιουροβίζιον και όλη η χώρα ζει στον παροξυσμό αυτής της συγκλονιστικής επιτυχίας. Αναστήθηκε ο Μακάριος, η Σύλια μας πάει τελικό, η Ολγκίν συναντάται με τον Πρόεδρο, πόσες συγκινήσεις να ζήσουμε σε μια μέρα;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση