ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Μικρός Πρίγκιπας κτυπά το Κατεστημένο

ΤΡΙΤΗ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η ατάκα της χρονιάς πάει δικαιωματικά στον εθνικό μας Πρίγκιπα που μας είπε με ύφος Νίκου Ξανθόπουλου -άλλως παιδί του λαού για όσους τον θυμάστε- πώς το Κατεστημένο δεν έχει συγχωρέσει στον Νίκο Χριστοδουλίδη την εκλογή του!

Η απορία φυσικά είναι κατά πόσο εξαιρεί τον εαυτό του από το Κατεστημένο διότι για πολλούς είναι η απόλυτη προσωποποίηση του. Όσο για τον νεαρό μας συνταξιούχο, ακόμη δεν καταλάβαμε αν ήρθε για να πολεμήσει το Κατεστημένο ή για να το εδραιώσει πλήρως. Τροφή για σκέψη πάντως…

Σε ένα ηγεμόνα, δεν λείπουν ποτέ οι νόμιμοι λόγοι για να παραβεί μια υπόσχεση. Νικολό Μακιαβέλι

Πού ήταν ο Πετρίδης από νωρίς και ο Αβέρωφ όταν η Βουλή ψήφιζε και μάλιστα με ενθουσιασμό το νομοσχέδιο περί της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διερωτάται επίσης ο εθνικός μας πρίγκιπας. Εύστοχη η απορία του, αλλά εμένα μου δημιουργείται μια πρόσθετη απορία: εσύ καλέ μου πρίγκιπα και οι αυλικοί του παλατιού, -συγνώμη, οι βουλευτές του κόμματός σου ήθελα να πω- πού ήσασταν άραγε όταν ψηφίσθηκε αυτή η εκτρωματική από κάθε άποψη μεταρρύθμιση;

Το να προσπαθεί να βγάλει οποιοσδήποτε την ουρά του έξω δεν συνιστά υπεύθυνη στάση. Υπεύθυνη στάση είναι τώρα, που όπως λένε οι Αμερικανοί the shit hit the fan, να κάτσετε όλοι μαζί κάτω και να φτιάξετε επιτέλους ένα νομοσχέδιο που θα είναι προς όφελος του πολίτη και του τόπου και όχι προς όφελος του κομματικού Κατεστημένου που όλοι υπηρετείτε. Το μπορείτε; Ιδού η Ρόδος... Όσο για το πήδημα, προφανώς θα το υποστούν και πάλι οι πολίτες.

Κάναμε λοιπόν μεταρρύθμιση Δήμων για να εξοικονομήσουμε λεφτά και τελικά το κάναμε με τόσο…κυπριακό τρόπο που πάμε για να φαλλιρίσουμε. Για να καταλάβετε, καταφέραμε -διότι περί κατορθώματος πρόκειται- να έχουμε στο χωριό που ονομάζεται Κύπρος, 93 αντιδημάρχους! 93! Να τους εκατοστίσουμε.

Με το γνωστό κόλπο του ετοιμοθάνατου εκατομμυριούχου θείου -ή ακόμα και Πρίγκιπα- από την Νιγηρία, νεαρός κατάφερε να ξεγελάσει συμπατριώτες μας και να τους αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ έγινε για μερικές μέρες και υποψήφιος μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου. Δεν είμαι βέβαιος αν μας ψεκάζουν και με τι αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτό τον τόπο δεν πλήττουμε ποτέ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση