ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Πελεκάνος, το ΕΛΑΜ, και το έξυπνο πουλλούιν

= ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την επομένη της παραίτησης του Μάριου Πελεκάνου από τη θέση του στο ΔΗΣΥ σας είχαμε βάλει κουίζ στη Στήλη ρωτώντας ποιο ήταν το Συναγερμικό στέλεχος που είχε σχεδόν συμφωνήσει σε όλα με το ΕΛΑΜ για τις Ευρωεκλογές. Την απάντηση βέβαια δεν την δώσαμε ποτέ. Αντιθέτως -και επειδή ήταν προφανέστατη- προσπαθήσαμε να θολώσουμε τα νερά, λέγοντας πως νιάου νιάου στα κεραμίδια έκανε ένας σκύλος που μιλούσε ξένες γλώσσες.

Έφτασε βέβαια το πλήρωμα του χρόνου και εννοείται πως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Το αποτέλεσμα των επαφών δεν είναι ακόμη τελεσίδικο, αλλά το σίγουρο είναι πως αυτές οι επαφές είχαν αρχίσει πολύ πριν. Βολιδοσκοπήσεις είχαν γίνει πριν ακόμη και από τις εσωκομματικές του ΔΗΣΥ, αναφέρει το μαύρο κατασκοπευτικό μου βαν!

Για να είμαι δίκαιος -και διότι κάποιοι με ρωτούσαν επίμονα- πρέπει να αναφέρω πως ο Μαριος, παρά τις φιλικές, ιδεολογικές και άλλες σχέσεις με ΕΛΑΜ, δεν ήταν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στη Μονη Αβακούμ. Πέραν της πλάκας, πιθανή αποχώρησή του θα είναι σίγουρα απώλεια για το Συναγερμό, σε μια εκλογική αναμέτρηση που θα κρίνει πολύ περισσότερα από όσα οι πρωταγωνιστές παραδέχονται και όπου κάποιες έδρες ίσως κριθούν με πολύ μικρή διαφορά ψήφων.

«Επιάσαν μας σαν το πουλλούιν ρε παιθκιά». Μοναχός Μονής Αβακούμ

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί πως ο Πελεκάνος δεν είναι ο μοναδικός Συναγερμικός που μιλούσε με ΕΛΑΜ, ενώ παράλληλα επαφές γίνονται και με Δηκοικό στέλεχος. Αυτά φυσικά είναι αναπόφευκτα όταν μερίδα των ψηφοφόρων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ -εξαιτίας κυρίως Κυπριακού και Μεταναστευτικού- βρίσκονται πια πολύ κοντά σε θέσεις του ΕΛΑΜ. Και για όσο ο μέσος κύπριος είναι οικονομικά στρυμωγμένος και ψυχολογικά φορτωμένος ανασφάλειες για το μέλλον, η τάση προς την Ακροδεξιά -επίκαιρο πανευρωπαϊκό φαινόμενο- δύσκολα θα αντιστραφεί.

Πως ο Ονασαγόρας γνώριζε για τις επαφές του Μάριου, για το σκάνδαλο του Βασιλικού και για πληθώρα άλλων θεμάτων πολύ πριν γίνουν είδηση; Η απάντηση είναι απλή: το κατασκοπευτικό μου βαν βρίσκεται παντού και συλλέγει πληροφορίες από πρώτο χέρι. Γιατί επέλεξα να σας δίνω τα πάντα -ακόμη και τις πιο δραματικές εξελίξεις- με τρόπο χιουμοριστικό; Διότι βρίσκομαι σε μια κατάσταση (φάση αφασίας ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε) όπου -όπως έλεγε και η μαρκαρισμένη η στετέ μου- «γελώ για να μην κλαίω».

Νέα καταγγελία πολίτη έρχεται στο φως που αφορά σεξουαλική παρενόχληση εκ μέρους μοναχού της μονής οσίου Αβακούμ. Και καπάκι σ αυτό η αποκάλυψη πως ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β’ έβλεπε με τεράστια καχυποψία την ίδρυση του Ησυχαστηρίου -έτσι λεγόταν αρχικά- στο Φτερικούδι.

Τελικά πείσθηκε να συγκατανεύσει όταν προφανώς ξεγελάστηκε από τις διαβεβαιώσεις που του έδωσε ο Ησαΐας. Μήπως έφτασε η στιγμή που ο Μητροπολίτης Ταμασσού πρέπει να πάψει να παρουσιάζει τον εαυτό του ως θύμα της όλης κατάστασης και να αναλογιστεί επιτέλους και τις δικές του ασήκωτες ευθύνες; Αυτές οι ευθύνες αφορούν και το πόσο άργησε να καταλάβει τι γινόταν αλλά και το πώς χειρίστηκε το θέμα στη συνέχεια. Όσο για τις ευθύνες του Μόρφου Νεόφυτου, ας τις αφήσουμε προς το παρόν ασχολίαστες. Ο ίδιος πάντως, πουλώντας όπως πάντα τρέλα, τα απέδωσε όλα στα εμβόλια! Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε.

«Έπαθα κατάθλιψη. Επιάσαν μας σαν το πουλλούιν ρε παιθκιά, έσσω μας ρε παιθκιά». Αυτά ακούγεται να λέει ένας από τους υπό κατηγορία μοναχούς, σχεδόν μη μπορώντας να το πιστέψει. Προφανώς δεν άκουσε ποτέ την παροιμία που λέει πως το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. Πιάνεται βέβαια -το έξυπνο πουλί- και από τα βίντεος στις κάμερες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση