ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πόλεμος κατά της Στέλλας και ο πόλεμος για τα τηλεπαράθυρα

ΟΜΗΡΟΥ & ΣΕΒΕΡΗ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πολεμούν τη Στέλλα και την Κύπρο

Φουντώνει ο πόλεμος κατά της Στέλλας Κυριακίδου από κάποιους χώρους, πολιτικούς και δημοσιογραφικούς, στην Κύπρο. Και ενώ η Κομισιόν επίσημα έχει επωμιστεί μέσω της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν τη συλλογική ευθύνη για την καθυστέρηση στην έγκριση των εμβολίων, κάποιοι επιλέγουν να χτυπούν απάνθρωπα, ανήθικα και σε προσωπικό επίπεδο τη Στέλλα Κυριακίδου.

Και επειδή είμαστε μικρός τόπος, εάν δει κάποιος τους χώρους από τους οποίους προέρχονται τα φαρμακερά σχόλια και αναλύσει τα επιχειρήματα που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν ουσιαστική βάση, αντιλαμβάνεται ότι τα κίνητρα είναι καθαρά πολιτικά. Και μπορεί εύκολα να διακρίνει τον στόχο των επικριτών που δεν είναι βέβαια η έγνοια για την πορεία των εμβολιασμών, αλλά η φθορά της Επιτρόπου την οποία ποτέ δεν χώνεψαν. Εξάλλου, ο πόλεμος εις βάρος της άρχισε πριν ακόμα λάβει το χαρτοφυλάκιο. Δυστυχώς γι’ αυτούς τα γραπτά μένουν.

Και ενώ δεν δείχνουν να τους απασχολεί η ζημιά που προκαλούν στην Κύπρο, νομίζοντας ότι πλήττουν τη Στέλλα Κυριακίδου, ας αναλογιστούν τη ζημιά που μένει στους ίδιους, αφού ούτε τους εαυτούς τους δεν μπορούν να πείσουν. Μια ανάγνωση των αστείων επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν πείθει τον καθένα για τους στόχους τους.

Η μάχη των υποψηφίων

Μάχη διεξάγεται μεταξύ υποψηφίων από το ίδιο κόμμα, από τα ίδια κόμματα μάλλον, για το ποιος θα φανεί περισσότερο στα τηλεοπτικά παράθυρα. Σε δύο τουλάχιστον κόμματα έχουν ακουστεί έντονα παράπονα για την προβολή υποψηφίων από συγκεκριμένο κανάλι με αναφορές στις επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις των υποψηφίων με το κανάλι αλλά και δημοσιογράφους και λειτουργούς των ΜΜΕ. Το θέμα έχει φτάσει μέχρι και τους κομματάρχες. Ο ένας φέρεται να απάντησε «κάντε υπομονή θα φανείτε όλοι» και ο άλλος ότι θα το μελετήσει...

Aγώνας δρόμου

Νέα πρόσωπα μπήκαν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, παλαιών και νέων. Κάποια από αυτά όντως αποτελούν εκπλήξεις, αφού μετακόμισαν από άλλους χώρους και άλλα επειδή δεν ήταν αναμενόμενα. Οι ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων από όλα τα κόμματα έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και συμπεραίνεται ότι η μάχη για τον προεκλογικό θα ενταθεί πολύ τις επόμενες ημέρες. Οι δημοσκοπήσεις έχουν θορυβήσει όλους τους κομματικούς χώρους, ιδιαίτερα τους παραδοσιακούς, αφού δίνεται ξεκάθαρη η εικόνα της αμφισβήτησης και της άρνησης προς τους πολιτικούς ευρύτερα, με τη χασούρα των κομμάτων να βρίσκεται στα ύψη. Είναι και η πανδημία που δεν βοηθάει καθόλου την προσέγγιση με τη βάση των κομμάτων και το... μάντρισμα. Οι ψηφοφόροι και οι ψήφοι τους περιφέρονται άτακτα και αυτό φέρνει υστερία σε κάποιους κομματάρχες και κομματικά στελέχη που διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει ο χρόνος και ο τρόπος να χτίσουν όσα έχουν γκρεμιστεί τα τελευταία χρόνια.

Εκείνο που ακούω από άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα αλλά και αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, είναι πως ενώ υπάρχει μια ξεκάθαρη αμφισβήτηση της πολιτικής και των πολιτικών, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ψηφοφόρους για να πάνε να ψηφίσουν. Δίνονται δύο κύριες ερμηνείες στο φαινόμενο, το οποίο δεν είναι σίγουρο ότι θα διατηρηθεί μέχρι την ημέρα που θα διεξαχθούν οι εκλογές:

Η μία ερμηνεία αφορά τη συσπείρωση ψηφοφόρων γύρω από νέα πρόσωπα που εισέρχονται στην πολιτική και υπόσχονται να κάνουν τη διαφορά. Πρόσωπα που βρίσκονται είτε στα παραδοσιακά κόμματα, είτε σε νέους πολιτικούς χώρους. Η δεύτερη ερμηνεία αφορά την αγανάκτηση του κόσμου για να αλλάξει η κατάσταση και το πρόσωπο της πολιτικής στην Κύπρο με την επισήμανση ότι οι ψηφοφόροι φαίνεται να αντιλαμβάνονται πως μόνο με την ψήφιση έστω και των «λιγότερο κακών» μπορεί να επέλθει κάποια θετική αλλαγή.

Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως τα κόμματα αυτή την φορά τα βρίσκουν κυριολεκτικά μπαστούνια, όχι μόνο ο ΔΗΣΥ ως συγκυβερνών αλλά κυρίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Εκείνο που μου λέχθηκε από άτομο που έχει αναλύσει δημοσκοπήσεις, είναι πως η πρωτιά του ΔΗΣΥ που καταγράφεται σε αυτές φανερώνει πως η αντιπολίτευση μάλλον δεν πείθει όσο θα ήθελε. «Με τόσα που έχουν να λένε και τόσα που κάνουν σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο κατά της κυβέρνησης θα έπρεπε κανονικά να υπάρχει τεράστια πτώση της δημοτικότητας και της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ» μου ανέφερε, προσθέτοντας: «Ωστόσο, ο ΔΗΣΥ παραμένει πρώτο κόμμα με διαφορά ενώ και η δημοτικότητα του Αναστασιάδη δεν φαίνεται να έχει πέσει στα τάρταρα, όπως ανέμεναν όσοι τον επικρίνουν».

Με λίγα λόγια μέχρι τον Μάιο θα συνεχιστεί ο αγώνας δρόμου και αντοχής χωρίς κανείς να μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμα, ούτε να βάλει συγκεκριμένους στόχους. Κάτι που μετατρέπει την όλη διαδικασία σε θρίλερ διαρκείας με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην καθημερινότητα όχι μόνο των πολιτικών αλλά και εμάς των πολιτών. Κυρίως...

ΚΟΥΙΖ: Διερωτώμαι τι ακριβώς εννοούσε η Ελένη Θεοχάρους όταν είπε σε συνέντευξή της «θα ήθελα να είμαι σαν τη Marilyn Monroe αλλά να έχω το μυαλό που έχω τώρα»; Οι συνειρμοί είναι πολλοί...

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση