ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο θείος Σαμ, η ρωσική αρκούδα και ο νέος Βασιλιάς της Κύπρου!

=ΤΡΙΤΗ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αν στις 5 Φεβρουαρίου ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατορθώσει να καταγράψει ποσοστό σημαντικά ψηλότερο αυτού με το οποίο τον παρουσιάζουν οι μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεις τότε θα πρέπει να φτιάξει ένα άγαλμα -ή έστω μία προτομή- στον Ανδρέα Μαυρογιάννη και την άνοδο που ο εκλεκτός του ΑΚΕΛ παρουσίασε το τελευταίο διάστημα! Ακούγεται παράδοξο, έως και τρελλό;

Όντως, σε πρώτη ανάγνωση, η πιο πάνω διαπίστωση φαντάζει αντιφατική, όμως είναι πέρα για πέρα τεκμηριωμένη κι ο Ονασαγόρας θα σας το αναλύσει με πολύ ξεκάθαρο και απλό τρόπο: πολλοί συναγερμικοί, που δεν σκόπευαν καν να πάνε στην κάλπη, άρχισαν να κάνουν δεύτερες σκέψεις μόλις διαφάνηκε ότι η άνοδος Μαυρογιάννη καθιστούσε αμφίβολη την είσοδο του Αβέρωφ στο δεύτερο γύρο, μια αποτυχία που θα μπορούσε να θεωρηθεί κομματικό Βατερλώ! Από τη στιγμή που η μάχη Μαυρογιάννη – Αβέρωφ πάει για θρίλερ, αυτό βοηθά και τα δύο επιτελεία να πετύχουν καλύτερη συσπείρωση. Σε τι βαθμό αυτό θα μπορούσε να μειώσει την ψαλίδα από τον προπορευόμενο Χριστοδουλίδη δεν αναμένεται να το μάθουμε πριν τη στιγμή που θα ανοίξει η «ττενέκκα». Στην Πινδάρου πάντως επικρατεί άνεμος αισιοδοξίας, ο οποίος μάλιστα κυμαίνεται από ασθενής μέχρι θυελλώδης!

Έφτασε η στιγμή να κάτσουν νέα, ίσως αριστοκρατικά, οπίσθια στο θρόνο του Λόφου, ενώ στον κήπο θα περιφέρονται διάφοροι: αυλικοί, αλλά και πρίγκιπες!

Τη βδομάδα που πέρασε η μικρή μας νήσος βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε δύο -εκ πρώτης άσχετα μεταξύ τους αλλά σε βαθύτερη ανάλυση όχι και τόσο άσχετα- περιστατικά.

Στην περιβόητη αμερικάνικη τηλεοπτική εκπομπή 60 minutes έβαλαν τίτλο «Κύπρος, η κρυψώνα των ρωσικών χρημάτων» κατηγορώντας μας πώς διευκολύνουμε ποικιλοτρόπως το ξέπλυμα παράνομων ρωσικών κεφαλαίων. Η αλήθεια είναι πως έχουμε κάνει κατά καιρούς διάφορες περίεργες διευκολύνσεις σε αρκετούς παράνομους –κι όχι μόνο ρώσους-. Είμαστε καλόκαρδοι, ευαίσθητοι και έτοιμοι να βοηθήσουμε οποιονδήποτε κυνηγημένο δισεκατομμυριούχο, φτάνει να καταθέσει μερικά εκατομμύρια –στις Μπαχάμες, στις Σευχέλλες, όπου προαιρείται- σε εκλεκτά δικηγορικά γραφεία και συνεργάτες. Εξάλλου, όπως είπε και ο τέως Πρόεδρος της Βουλής, this is Cyprus! Μάλιστα το είπε στα αγγλικά για να το καταλάβουν σε όλο τον κόσμο! ΟΚ, δεν είμαστε Άγιοι –κι ας κατοικούμε στη νήσο των Αγίων- και το ξέρουμε (σε αυτή τη χώρα μόνο ο Αναστασιάδης δηλώνει άσπιλος αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία). Σε κάθε περίπτωση όμως, έχουμε μια –υποτυπώδη έστω- αξιοπρέπεια κι ο Ονασαγόρας δεν ανέχεται να μας κατηγορούν τα αμερικανάκια. Αυτό αγγίζει τα όρια του θράσους αφού κι οι ίδιοι έχουν πολύ λερωμένη τη φωλίτσα τους. Να μην ξεχνάμε πώς μέχρι και ο γιος του προέδρου Joe Biden –φίλος του Νίκαρου κι ο Joe συμπτωματικά- είναι υπό διερεύνηση για πολύ περίεργες συνδιαλλαγές με την Ουκρανία πριν τον πόλεμο, μία χώρα που δικαίως ανταγωνιζόταν τη δική μας σε θέματα διαφθοράς. Αλλού λοιπόν τα σάπια, γατάκια αμερικάνοι.

Λίγες ώρες αργότερα και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από το αμερικάνικο χαστούκι του θείου Σαμ ακολούθησε γροθιά από τη ρωσική αρκούδα δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών κυρίου Λαβρώφ, ο οποίος είπε με νόημα πως «η συμπεριφορά της Κύπρου έχει αλλάξει με τρόπο που δεν είναι ευχάριστος για τη Μόσχα» και πώς αυτό «το έχουν σημειώσει»!!! Δύσκολο να ήταν πιο ξεκάθαρη η απειλή.

Είναι λοιπόν θυμωμένοι μαζί μας και οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι και για διαφορετικούς, δικούς τους λόγους, θέλουν να μας «πατσαρκάσουν» όλοι: Αμερικάνοι, Ρώσοι, Ευρωπαίοι, Κινέζοι, εξωγήινοι και βασικά όσοι κατοικούν στο Γαλαξία μας. Κάπου εδώ τα πήρε στο κρανίο ο Πρόεδρός μας και κτυπώντας –πολύ απαλά, όσο πατά η γάτα- το χέρι στο τραπέζι, απάντησε στο Λαβρώφ: «Δε μπορούμε να γίνουμε το στίγμα της Ευρώπης»! Ναι, ο Νίκαρος μας το είπε αυτό. Τώρα ποιος θα τολμήσει να αποκαλύψει στον Πρόεδρό μας πως γίναμε όχι μόνο στίγμα αλλά μέχρι και σειρές στο Νετφλιξ και ντοκυμανταίρ στο Αλ Τζαζίρα, όπου περίπου μας παρομοιάζουν σαν χώρα πρότυπο διαφθοράς; Μην του το πείτε γιατι είναι ευαίσθητος και θα στενοχωρεθεί. Αφήστε τον να φύγει κι αυτός με το κεφάλι ψηλά, όπως καλή ώρα ο προκάτοχός του. Μαζί του φάγαμε ψωμί κι αλάτι –αυτός το ψωμί κι εμείς το αλάτι- αλλά περασμένα ξεχασμένα. Έφτασε η στιγμή να κάτσουν νέα, ίσως αριστοκρατικά, οπίσθια στο θρόνο του Λόφου, ενώ στον κήπο θα περιφέρονται διάφοροι: αυλικοί, αλλά και πρίγκιπες!

Ας αποχαιρετήσουμε λοιπόν συγκινημένοι το Βασιλιά Νίκαρο και ας υποκλιθούμε στους Πρίγκιπες -Νίκους και Νικόλες- που προβάρουν τα ρούχα διαδοχής! Ή μήπως όχι; Does King Andrew or King Foulis sound better? We shall see! Όλα είναι πιθανά, because –κλείσιμο ματιού με νάζι- this is Cyprus!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση