ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#PoliticsBlog Ο Τραμπ, ο Πρόεδρος, η Γάζα και ο Ερντογάν

ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Λετυμπιώτης μας μίλησε για πρόσκληση από τον Σίσι, Πρόεδρο της Αιγύπτου. Όμως αυτό προφανώς δεν ήταν πολύ γκλάμουρ και έτσι ο νεαρός Νίκος μας είπε πως η πρόσκληση είχε αποσταλεί από τον Τραμπ. Τί ακριβώς έγινε; Who cares; Λεπτομέρειες. Σημασία έχει πως βρεθήκαμε στη σύσκεψη κι ας ελπίσουμε πως πήγαμε εκεί όχι σαν γαλοπούλα στο τραπέζι των Ευχαριστιών, όχι σαν κατσικάκι το Πάσχα.

Διότι, κάτι μου λέει πως έρχεται η σειρά μας να μπούμε στη γραμμή για λύση -όχι δια διαβουλεύσεως μα δια επιβολής- καθότι ο πλανητάρχης αποφάσισε να πάει για το Νόμπελ του χρόνου. Βέβαια, απ΄ την άλλη, ίσως και να μην υπάρχει άλλος τρόπος για λύση στο νησί των αγρίων, των αγίων και των αργιών. Ελλοχεύει βλέπετε ο κίνδυνος πως μισό και βάλε αιώνα μετά, αν δεν… συναινέσουμε -με το καλό ή το άγριο- να φάμε κλοτσιά στον πισινό.

Χαιρετίσματα στην όμορφη σύζυγο του Ερντογάν. Ντόναλντ Τραμπ

«Διαθέτει ένα από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο. Είναι πολύ ισχυρότερος από όσο αφήνει να εννοηθεί…είναι φίλος μου και είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζομαι. Είναι καταπληκτικός και στέλνω χαιρετίσματα στην όμορφη σύζυγό του». Δυστυχώς τα κολακευτικά αυτά λόγια του Τραμπ δεν προορίζονταν για τον νεαρό μας Νίκο -που είχε μια περήφανη πλην άβολη έκφραση στο βάθος του πλάνου- μα για τον τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Η δε Τουρκία, μετά τη συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα, θα είναι και εγγυήτρια στη Γάζα με ΗΠΑ, Αίγυπτο και Κατάρ. Τι θα σημαίνουν αυτά όταν έρθει η σειρά μας να μπούμε στη μέγγενη; Ο νοών νοείτω.

Θα προτείνουμε κυπριακές εταιρείες για ανοικοδόμηση της Γάζας και όλοι προσεύχονται να μην πιάσουν τις δουλειές αυτοί που αφήνουν τα έργα στην Κύπρο μισοτέλειωτα με τελικό κόστος πολλαπλάσιο του προϋπολογισμού. Ούτε αυτοί που ανακαίνισαν το κτήριο που η στέγη του έπεσε λίγο αργότερα. Στη Μ. Ανατολή βλέπετε υπάρχουν αυστηρές ποινές για διαφθορά (κάπου κόβουν και χέρια) και όχι συστάσεις του τύπου «πήγαινε και please μην το ξανακάνεις».

Διαβάζω πως έγινε επίθεση από χάκερς στα κυπριακά ταχυδρομεία. Μισό λεπτό για να καταλάβω. Για να μπορούν να σε χακάρουν δεν πρέπει να είσαι ψηφιοποιημένος; Με την ταχύτητα και τους ρυθμούς που κινούνται τα ταχυδρομεία μας ήμουν με την εντύπωση πως ακόμη γράφουν σε μεγάλα κιτάπια και σβήνουν τα λάθη με tipex. Δεν σας κρύβω πως χάρηκα όταν συνειδητοποίησα πως τα Ταχυδρομεία μας προχώρησαν τόσο πολύ τεχνολογικά σε σημείο που να χακάρονται κιόλας. Technologia, που λένε και στο χωριό μου.

Δεν παίρνω θέση, αλλά η πρόσφατη διαδικτυακή διαμάχη (μπηφ το λένε οι νεαροί) ανάμεσα στις ψυχολόγους Θέκλα Πετρίδου και Χριστίνα Μπογιατζή έκανε ξεκάθαρο ένα πράγμα: οι ψυχολόγοι επιβάλλεται να περνούν ετησίως από ψυχολογική εξέταση και επιθεώρηση για να ανανεώνεται η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, όσων έχουν δηλαδή. Τέτοια υστερία και ξεκατίνιασμα είχε χρόνια να βιώσουμε. Όπως λέει και μια σοφή παροιμία: «δείξε μου τους ψυχολόγους σου να σου πω τα ψυχολογικά σου, εσένα και της χώρας σου». Oh, I love Cyprus.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση

X