ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι αντοχές Αναστασιάδη, ο προεκλογικός και οι κρυφοί πόλεμοι

= ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η πολλή κούραση του Νίκαρου 

Τεράστια είναι η κούραση του προέδρου Αναστασιάδη, όπως μαθαίνω από πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει συχνά στον Λόφο. Εκτός από τη διαχείριση της πανδημίας και το πλήγμα που δέχτηκε το Προεδρικό από τα κρούσματα στο προεδρικό γραφείο είναι και το Κυπριακό, ο συντονισμός και η προεργασία για τις συναντήσεις με τη Λουτ αλλά και την Πενταμερή. 

Την τελευταία εβδομάδα οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατά πολύ με τις προεκλογικές δραστηριότητες και την προεδρική συνεισφορά, ιδιαίτερα μετά την καραντίνα στην οποία μπήκε αυτόβουλα και υπεύθυνα ο Φούλης. 

Ο πρόεδρος δεν αρνήθηκε να προσφέρει τη βοήθειά  του στο κόμμα του και σύμφωνα με την πηγή μου «το χάρηκε μάλιστα, γιατί η επαφή του με τον κόσμο, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε του είχε όντως λείψει». Η πηγή μου υποστηρίζει ότι η συγκίνηση που ένιωσε στο νοσοκομείο αναφοράς στην Αμμόχωστο ήταν «αυθεντική, αυθόρμητη και πηγαία». 

Και συμπλήρωσε η πηγή μου: «Μη σας πω πως μας τρόμαξε λίγο η δύναμη που ανέκτησε παρά την τεράστια κούραση των ημερών. Σε βαθμό που και εμείς φοβηθήκαμε μήπως αναθεωρήσει και αρχίσει ξαφνικά τον προεκλογικό για τις προεδρικές του 2023. Εξάλλου οι δημοσκοπήσεις παρά τον πόλεμο που δέχεται καθημερινά δεν τον έχουν ρίξει στα τάρταρα».

Η διαφήμιση και η μεγάλη κόντρα

Μεγάλο κόμμα αποφάσισε να ξοδέψει πολλά. Πολύ περισσότερα απ’ όσα αρχικά υπολόγιζε για διαδικτυακή διαφήμιση, ύστερα από πιέσεις που δέχεται από τα ενδότερα του κόμματος. =

Ωστόσο, τα παράπονα των υποψηφίων για τους αυστηρούς κανόνες ατομικής προβολής είναι πολλά. Κάποιοι μάλιστα φαίνεται να ξεσπάθωσαν και να είπαν ότι αυτή η τακτική μάλλον βολεύει τους εκλεκτούς της ηγεσίας του κόμματος και θα πρέπει να επανεξεταστεί. Μια κουβέντα που προκάλεσε ένταση και αναστάτωση, απ’ όσα πληροφορούμαι. Παράπονα ακούγονται ακόμα και για την ελλιπή προβολή κάποιων υποψηφίων από τα θεωρούμενα ως κομματικά ΜΜΕ ή τα φίλα προσκείμενα στο κόμμα. Πάντως, είναι γενική η εντύπωση ότι στη συγκεκριμένη πολιτική δύναμη αναμένονται μεγάλες εκπλήξεις όταν θα ανοίξουν οι κάλπες. Ένα δε πολιτικό αστέρι ανησυχεί πολύ για τον αριθμό των ψήφων που θα κατακτήσει και κάνει ό,τι μπορεί, όπως όλοι εξάλλου, να κερδίσει όσο περισσότερους ψηφοφόρους μπορεί. Αυτό όμως προκαλεί νέες αντιπαραθέσεις με ανθυποψηφίους και αναζωπυρώνει μια παλιά πολύ μεγάλη κόντρα. Κάποιοι λένε ότι στεναχωριούνται για την εξέλιξη που παίρνει η συγκεκριμένη κόντρα ενώ κάποιοι άλλοι τρίβουν τα χέρια με σαρδόνιο χαμόγελο. 

Ποιοι πολεμούν την ΕΔΕΚ;         

Μεγάλη δυσπιστία επικρατεί στην ΕΔΕΚ μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν το κόμμα σε πολύ, πολύ χαμηλό βαρομετρικό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό το ηρωικό κόμμα του Βάσου Λυσσαρίδη να χάσει την τέταρτη θέση που με τεράστιο κόπο κατέκτησε. Άλλοι λένε ότι το κόμμα δέχεται συντονισμένη επίθεση όχι μόνο από κόμματα αλλά και άλλους. Ως τα κόμματα που πολεμούν την ΕΔΕΚ και διεκδικούν μερίδιο από τις ψήφους της θεωρούνται κυρίως οι Οικολόγοι, το ΕΛΑΜ και οι Ανεξάρτητοι. Η ηγεσία του κόμματος πάλι φαίνεται να θεωρεί για συγκεκριμένους λόγους ως μεγαλύτερη απειλή τους Οικολόγους.

Ρίχνονται όμως καρφιά και σε… δημοσκόπους με το επιχείρημα ότι για κάποιο λόγο βολεύονται να ρίχνουν τα ποσοστά της ΕΔΕΚ. Αυτό που σερβίρεται πολύ είναι ότι κάποιες δημοσκοπήσεις ηθελημένα έριξαν το ποσοστό του κόμματος, εκμεταλλευόμενοι τις τάσεις που αρχικά εντόπισαν. Ωστόσο, υποστηρίζουν κάποια κομματικά στελέχη το τοπίο έχει τώρα αλλάξει και οι ψηφοφόροι του κόμματος έχουν συσπειρωθεί. Για να δούμε τι θα δείξει η επόμενη δημοσκόπηση… Αν και κανένας δεν μπορεί να ξέρει μέχρι να δείξει η… τενέκκα, όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο Γλαύκος.

Αλλού γι’ αλλού…

Μπορεί κάποιοι να σκοτίζονται πολύ για τις βουλευτικές που πλησιάζουν, κάποιων άλλων όμως οι σκέψεις τους είναι στις δημαρχιακές. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο έχουν ήδη αρχίσει τα σενάρια και οι συζητήσεις και οι καβγάδες. Και εντός κομματικών στεγανών και εκτός… 
Έγκυρες πληροφορίες μου μιλάνε για τρεις τουλάχιστον Δήμους όπου οι συζητήσεις και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν λες και δεν βρισκόμαστε σε προεκλογικό για βουλευτικές αλλά για δημοτικές εκλογές. 

ΚΟΥΪΖ: Σε ποιο μεγάλο κόμμα κάποιοι τα έχουν με υποψήφιο βουλευτή που έχει περάσει από διάφορα, σημαντικά, πολιτικά πόστα ότι εκμεταλλεύεται την πλατφόρμα «Ως Δαμέ» και ότι ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε συνυποψήφιούς του;       

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση