ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι πιέσεις στον Τσακ Νόρις και η διπλωματία των σουβλακιών

= ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πιέζεται και ο Τσακ Νόρις

Πιέσεις δέχτηκε και ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές του 2023, όπως ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στην εκπομπή «Προκλήσεις» του ΡΙΚ. Όπως είπε, βολιδοσκοπήθηκε από στελέχη κομμάτων και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, προτείνοντας του να υποβάλει υποψηφιότητα. Έσπευσε δε να ξεκαθαρίσει ότι αυτό δεν έγινε επίσημα από κόμματα αλλά από στελέχη. Φρόντισε όμως, παρά τις κρούσεις που δέχθηκε, να αρνηθεί ακόμα και να συζητήσει το θέμα. Και αυτό, όπως είπε, για λόγους δεοντολογίας. «Δεν μπορείς να είσαι ο Γενικός Ελεγκτής που πρέπει να είσαι πολιτικά ουδέτερος και να συζητάς με κόμματα για να είσαι υποψήφιος. Δεν μπορεί να συζητάς, όχι να είσαι, ούτε καν να συζητάς δεν μπορείς».

Η απορία μου μετά την παραδοχή του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις είναι πώς και επέτρεψε στα στελέχη κομμάτων της αντιπολίτευσης και προφανώς φίλους του, να του υποβάλουν έστω και το ερώτημα εάν θα ενδιαφερόταν για την προεδρία. Όχι να του το υποβάλουν, ακόμα και να το σκεφτούν! Δεν τον ήξεραν; Δεν συμμερίζονται τις ίδιες αρχές δεοντολογίας που ο γενικώς Ελεγκτής πρεσβεύει; Πώς τους επέτρεψε να τους περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσαν ακόμα και να τον ρωτήσουν; Υπό κανονικές συνθήκες μια αγωγή θα την σήκωνε η κατάσταση. Αφού όπως στεντόρεια διακήρυξε: «Είναι θέμα αρχής. Δε μπορείς να είσαι Γενικός Ελεγκτής και να συζητάς να είσαι υποψήφιος».

Σε ποια αρχή χωράει να είσαι Γενικός Ελεγκτής και να βγάζεις επιλεκτικά εκθέσεις σε προεκλογικές περιόδους ρίχνοντας γερές πάσες στην αντιπολίτευση και τα φιλικά σου στελέχη της;

Οι καθαρίστριες και η αδεξιότητα

Συνεχίζεται ο ντόρος για τις αναφορές του Γιώργου Λουκαΐδη σε καθαρίστριες και την κόντρα με τον Γεάδη του ΕΛΑΜ. Ακόμα και στο ίδιο το ΑΚΕΛ συνεχίζεται η έντονη συζήτηση για το ατόπημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος που «έδωσε την ευκαιρία στο ΕΛΑΜ να εμφανίζεται ένα κανονικό και υπό καταδίωξη κόμμα». Στέλεχος της Εζεκία Παπαϊωάννου τα (ξανά) είπε τις προάλλες έντονα, κατηγορώντας όχι μόνο τον Λουκαΐδη αλλά ολόκληρη την ηγεσία του κόμματος για αδέξιους χειρισμούς. Όπως υποστήριξε και προκάλεσε την αντίδραση άλλων συντρόφων, οι χειρισμοί τόσο στο Κυπριακό, όσο και απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και η αποτυχία δημιουργίας ενός ισχυρού αντιπολιτευτικού μετώπου με άλλα κόμματα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην μείωση της επιδραστικότητας του κόμματος και των ποσοστών του.  

Όπως μου ανέφερε η κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, το ίδιο στέλεχος υποστήριξε και άλλα που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση στο κόμμα. Όπως η αναφορά του ότι το ΑΚΕΛ δεν πείθει όταν κατηγορεί τον Αναστασιάδη ότι δεν μπορεί να χειριστεί το Κυπριακό και να αναλάβει πρωτοβουλίες, τη στιγμή που το ίδιο δεν μπορεί να αναλάβει έστω και μια πρωτοβουλία για σύμπηξη ισχυρού αντιπολιτευτικού μετώπου για να προωθήσει το αίτημα της αλλαγής. «Δεν μπορούμε να πείσουμε κανένα όταν τρώμε σουβλάκια στο Προεδρικό με αυτούς που κατηγορούμε για ανικανότητα και τους εκπροσώπους του φασισμού» φέρεται να είπε, σημειώνοντας πως «η προσβλητική αναφορά στις καθαρίστριες από τον Λουκαΐδη απλά αυξάνει την τεράστια απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ΑΚΕΛ και των καθαρόαιμων ψηφοφόρων του».

Κάτι πάντως που έχει ξενίσει πολλούς, ακόμη και εντός του ΑΚΕΛ είναι η στάση του Λουκαΐδη μετά την καταγγελία του Γεάδη. Παρά την παρέλευση αρκετών ημερών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ δεν έχει ακόμη πει ούτε μισή κουβέντα ως απάντηση σε όσα το ΕΛΑΜ καταγγέλλει. Είναι αντιληπτή η θέση του ΑΚΕΛ να μη έρχεται σε διάλογο με το ΕΛΑΜ, αλλά μια απάντηση και διευκρίνιση του τι έχει πραγματικά γίνει στο επίμαχο γεύμα θα μπορούσε να τη δώσει. Αν μη τι άλλο για τους ψηφοφόρους του που διερωτώνται πως και του ξέφυγε η… πατάτα για τις καθαρίστριες.

Πηγή μου από τη Βουλή μου ανέφερε ότι σύντομα θα επιληφθεί του θέματος και η επιτροπή δεοντολογίας στην οποία έγινε η καταγγελία.  

Η διπλωματία και το σουβλάκι

Μόνο ο μεγάλος Νίκος βγήκε κερδισμένος από τα σουβλάκια που κέρασε τους πολιτικούς αρχηγούς τις προάλλες στο Προεδρικό. Για να είμαστε δίκαιοι, μια έφεση να ασκεί διπλωματία με τα σουβλάκια πάντα την είχε ο μεγάλος Νίκος. Θυμάστε τον φίλο μας τον Τζο πόσο τον γοήτευσαν τα σουβλάκια της Λεμεσού στη βεράντα της κυρίας Άντρης; Ακόμα τα θυμάται. Ίσως να είναι και τα μόνα που θυμάται από τότε, λένε κάποιοι κακεντρεχείς…

Καλώντας τους αρχηγούς στο μέγαρο, ο μεγάλος Νίκος δεν ήλπιζε την επιτυχία που θα είχαν τα σουβλάκια που τους κέρασε. Ωστόσο, το δείπνο τα πήγε ανέλπιστα καλά. Οι μόνιμα θυμωμένοι και επιτιθέμενοι αρχηγοί μόλις κάθισαν στο τραπέζι τα ξέχασαν όλα, ούτε λωτούς να τους τάιζε. Και άρχισαν τα πειράγματα και τους αστεϊσμούς λες και βρίσκονταν σε σχολικό reunion και όχι σε άτυπο εθνικό συμβούλιο. Για να μην αναφερθώ και στο μπάχαλο με το sitting arrangement που έκαψε τους μισούς από τους πολιτικούς αρχηγούς και ανέτρεψε πολιτικές που από χρόνια ακολουθούσαν μαχητικά και ανυποχώρητα, χωρίς να το πάρουν καν είδηση.

Υπό κανονικές συνθήκες ο μεγάλος Νίκος θα έπρεπε να έδινε ένα γερό μπόνους στον εμπνευστή του δείπνου με τα σουβλάκια και να αδημονεί πότε θα διοργανώσει το δεύτερο. Αν και κανένας δεν του εγγυάται πια ότι το… καλό θα τριτώσει.  

ΚΟΥΙΖ: Θα είναι άραγε η προεκλογική εκστρατεία του Μάριου Ηλιάδη η πιο ακριβή για το 2023; Καλά, καλά δεν έχει αρχίσει ο προεκλογικός και ο υποψήφιος φαίνεται να έχει ήδη ξοδέψει ένα σεβαστό ποσό σε διαφημιστικές πινακίδες και banners στο διαδίκτυο φωνάζοντας «Μιλούμε για να σωθούμε!». Εάν συνεχίζει έτσι, πόσα θα ξοδέψει του χρόνου τέτοια εποχή; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση