ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Police Academy Cyprus, coming soon

ΠΕΜΠΤΗ 02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Διαβάζω πως μετά τις δύο πρόσφατες δολοφονίες υπάρχουν φόβοι για αναβίωση βεντέτας και περαιτέρω μακελειών. Παιδιά μην ανησυχείτε. Η Αστυνομία μας δεν έχει τέτοιες πληροφορίες, οπότε όλοι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Διότι ως γνωστό καμία εγκληματική ενέργεια δεν μπορεί να συμβεί σε αυτό τον τόπο αν δεν γνωρίζει εκ των προτέρων η Αστυνομία μας. Σε μια άλλη εξέλιξη, παραγωγοί του Χόλιγουντ σκέφτονται να γυρίσουν εδώ την επόμενη κωμωδία Police Academy. Μάλιστα οι δικές μου πληροφορίες -έγκυρες και έγκαιρες- λένε πως μας παρακολουθεί με ενδιαφέρον και το NETFLIX για να πάρει ιδέες.

“Είμαστε σε μια κοινωνία όπου οι πίτσες φτάνουν γρηγορότερα από την Αστυνομία”, είχε δηλώσει κάποτε ο Γάλλος σκηνοθέτης Chambrol. Στην Κύπρο να δεις. Οι εκτελεστές φτάνουν γρηγορότερα από όλους, τρώνε την πίτσα τους, εκτελούν, ψεκάζουν, σκουπίζουν και εξαφανίζονται, προτού φτάσουν οι “πληροφορίες” που σχεδόν πάντα έρχονται αργά και καταϊδρωμένες.

Είμαστε σε μια κοινωνία όπου οι πίτσες φτάνουν γρηγορότερα από την Αστυνομία. Claude Chambrol

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νέο αιματοκύλισμα, ανέφερε ο Αρχηγός της Αστυνομίας. Βέβαια, την προηγούμενη φορά που υπήρξαν τέτοιες πληροφορίες, τις δώσαμε -κατά λάθος, μέσω τηλεφωνήματος- στον ίδιο τον εκτελεστή. Τόση τάξη, τόση αλφαδιά.

Το πιο ανησυχητικό με τις πρόσφατες εξελίξεις -με βάση πάντα ανεπίσημες πληροφορίες- είναι πως φαίνεται να εδραιώνεται, στον πόλεμο των φατριών του υποκόσμου, και το στοιχείο ιδιαιτέρως αδίστακτων αλλοδαπών -που συχνά φέρονται ως οι εκτελεστές- με όσα αυτό συνεπάγεται. Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι πως αν η Αστυνομία δεν δράσει έγκαιρα και αποφασιστικά κινδυνεύει να βρεθεί θεατής σε όσα τραγικά ακολουθήσουν.

Κίνδυνος απώλειας της ισραηλινής αγοράς αν συνεχιστεί ο πόλεμος, δηλώνει ο υφυπουργός τουρισμού, ίνα πληρωθεί το ρηθέν «ούλλοι λέσιν τζε πολέσιν τζε ο στραός τζει που πονεί».

Να μην ξεχνάμε φυσικά πως, σε μια διαμετρικά αντίθετη ανάγνωση της κατάστασης, μια άλλη υπουργάρα μίλησε για “ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει για μας ο πόλεμος”. Λίγη ενσυναίσθηση δεν βλάπτει αγαπητοί μου. Ας τηρούμε τουλάχιστον τα διπλωματικά προσχήματα. Κάποιες εξελίξεις καλό είναι να μελετιούνται εις βάθος χωρίς όμως να σχολιάζονται δημόσια. Και κάποια σχόλια καλό είναι να μένουν εκεί που ανήκουν, δηλαδή στα καφενεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση