ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Police Academy και άλλες ιστορίες τρέλας

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο πρόεδρος του κλάδου Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, κύριος Λοϊζίδης, καταγγέλλει πως ο αρχηγός της αστυνομίας δεν γουστάρει την εμφάνιση της υπηρεσιακής στολής και έτσι επιβάλλει αποκλειστικά και μόνο την επίσημη στολή στους αστυνομικούς σταθμούς. Γι’ αυτόν τον λόγο, αστυνομικοί τυγχάνει να πρέπει να συλλάβουν παράνομους ή να καταδιώξουν εγκληματίες φορώντας γραβάτες και σκαρπίνια! Ελπίζουμε τουλάχιστον οι γυναίκες αστυνομικοί να μην καταδιώκουν κακοποιούς με τα ψηλοτάκουνα.

Η όλη κατάσταση θα ήταν κωμική αν δεν εμπεριείχε τόση τραγικότητα. Γίνονται αναφορές για παράνομους που άρπαξαν αστυνομικούς από τη γραβάτα για να τους πνίξουν και για αστυνομικούς που σε καταδίωξη γλιστρούσαν και έκαναν πατινάζ. Η Ισότητα ζητάει μεταξύ άλλων να δικαιούνται οι αστυνομικοί να έχουν μακριά μαλλιά και μούσια. Γιατί όχι τατουάζ και σκουλαρίκια, ρωτώ εγώ με την αφέλεια που με χαρακτηρίζει. Και αν τώρα οι κακοποιοί αρπάζουν τους αστυνομικούς μας από τη γραβάτα δεν θα μπορούν αύριο να αρπάζουν τους γενειοφόρους αστυνομικούς από τα γένια;

Ευθύνη για τα ευτράπελα διαδραματιζόμενα φέρει και ο πρόεδρος, για τον τρόπο με τον οποίο –μετά τα γεγονότα Χλώρακας– υποβάθμισε τον αρχηγό του Σώματος. Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό, που λέει και το άσμα.

Έντεκα χιλιάδες δέντρα και θάμνοι θα φυτευτούν σταδιακά μέχρι το 2026 ανακοίνωσε η επίτροπος Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου. Γατάκια, τόσα λίγα ο Αβέρωφ δεν θα καταδεχόταν να τα βάλει ούτε καν στον κήπο του. Αν θυμάστε η αλεπού της Αργάκας είχε σκοπό να φυτέψει ένα εκατομμύριο δέντρα, ίσως και σε μια μέρα. Τι απέγιναν άραγε εκείνα τα ορφανά δεντράκια; Πάντως, ο Φούλης της καρδιάς μας είχε παραστεί σε μια εκδήλωση τότε, όπου φυτεύτηκαν μερικά δεντράκια (ελπίζουμε κάποιος να τα ποτίζει και να μην έχουν μαραθεί) στα πλαίσια πρωτοβουλίας με τίτλο «Φυτεύω για το κλίμα». Και θυμήθηκα μια λαϊκή ρήση που ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή μας: ήταν στραβό το κλήμα το ’φαγε και ο γάιδαρος.

Αγαπητέ μου πρόεδρε, απλή αγνή –ίσως και λίγο αφελής– απορία: μήπως έχουμε προσδώσει τεράστια σημασία στον διορισμό απεσταλμένου αλλά ελάχιστη ως καθόλου στη δημιουργία συγκλίσεων με την πλευρά με την οποία θα παρακαθίσουμε σε διαβουλεύσεις; Τι ρόλο θα μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε απεσταλμένος αν τα όσα μας χωρίζουν από την απέναντι ηγεσία έχουν αφεθεί να γίνουν ένα απροσπέλαστο βουνό εμποδίων;

Διαβάζω πως κλάπηκε μεγάλη ποσότητα μπανανών από φυτεία στα Κούκλια και –συνδυάζοντάς το με την είδηση περί φαρμακοποιών μαϊμού– αναπόφευκτα έρχεται στο μυαλό μου ο επικός χαρακτηρισμός του μακαρίτη Γλαύκου περί Μπανανίας. Επίκαιρος όσο ποτέ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανακηρύχθηκε σε σχετική ψηφοφορία ο πιο σέξι φαλακρός για το 2023. Κι όμως έχουμε Κύπριο πολιτικό που θα μπορούσε να κλέψει άνετα αυτόν τον τίτλο, αλλά δυστυχώς επέλεξε το περουκίνι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση