ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Πόσο θα αντέξει ο Αναστασιάδης και ποιος πληρώνει τα άγια καπρίτσια;

=ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ούτε τελεία, ούτε παύλα

Μπορεί ο Πρόεδρος να είπε χθες ξανά το «τελεία και παύλα», αυτή τη φορά για την απόφασή του να μην ξανασχολιάσει ό,τι κι αν λεχθεί για το θέμα των πολιτογραφήσεων και τη δική του ανάμειξη. Ωστόσο, η αντιπολίτευση, ως αναμενόταν, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει. Αντιθέτως ετοιμάζεται να τον καταδιώξει και μάλιστα μέχρι τέλους. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν στελέχη τόσο του ΑΚΕΛ όσο και του ΔΗΚΟ καθώς και των Οικολόγων. Όπως είπε χθες δραστήριος βουλευτής: «Το πάρτι τώρα αρχίζει!».

Αναφερόταν προφανώς στην αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα: «Το δεύτερο προσωπικό ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σεϋχέλλες με το τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη και όλα τα ζητήματα που ενδεχομένως αναφύονται και άπτονται δημόσιου συμφέροντος και σοβαρών πολιτικών ευθυνών». 

Το θέμα θα εξεταστεί αυτεπάγγελτα έπειτα από πρόταση μιας εκπληκτικής πεντάδας. Των βουλευτών Νικόλα Παπαδόπουλου, Στέφανου Στεφάνου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Γιώργου Περδίκη. 

Για τη συζήτηση του θέματος κλήθηκε μία πλειάδα αξιωματούχων: Ο Γενικός Ελεγκτής, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Έφορος Φορολογίας, η Γενική Λογίστρια, εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και της ΜΟΚΑΣ.

Πάντως δυσκολεύομαι να πιστέψω μετά από όσα θα βγουν στον αέρα στην επιτροπή ελέγχου, μετά από τις δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, του Περδίκη και των άλλων, ότι ο Πρόεδρος θα τηρήσει τη νέα του… δέσμευση. Ούτε τελεία, ούτε παύλα προβλέπω ότι θα βάλει.

Ως να είναι άλλος

Μεγάλη συζήτηση είχαν πριν από λίγες ημέρες δύο πολιτικοί από τα δύο μεγάλα κόμματα για τη διαφθορά και τις επιθέσεις κατά του Προέδρου Αναστασιάδη. «Θα μπορέσει ο Πρόεδρος με όλες αυτές τις κατηγορίες και τον πόλεμο φθοράς που υφίσταται να πάει στην πενταμερή να διαπραγματευτεί την τύχη μας;» διερωτήθηκε ο ένας. «Εξαρτάται από το πόσο παχύδερμος τελικά είναι» ήταν η απάντηση του άλλου που συμπλήρωσε: «Η πλάκα θα είναι που ο Νίκαρος θα καλέσει ξανά τους πολιτικούς αρχηγούς να τον συνοδεύσουν στην πενταμερή, εάν βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας και αυτοί θα τρέξουν ως να μην συνέβη τίποτα. Ως να συνοδεύουν άλλον άνθρωπο και όχι αυτόν που ηγείται της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης που πέρασε ποτέ από την πολύπαθη Κυπριακή Δημοκρατία».

Ποιος πληρώνει Μακαριώτατε; 

Δεν είναι οξύμωρο ο Αρχιεπίσκοπος και οι συν αυτώ να κομπάζουν για τη δημιουργία πολιτιστικού τριγώνου στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής, αλλά να κατεδαφίζουν με πάσα ευκολία τέσσερα διατηρητέα κτήρια που ποτέ δεν… χώνεψαν; Πολύ ιδιόμορφη δεν είναι η αντίληψή τους για τον πολιτισμό; Τώρα, λέει, θα επαναφέρει τα διατηρητέα κτήρια στην αρχική τους μορφή. Θα έπειθε εάν το είχε πράξει στα τόσα χρόνια που τα κτήρια αφέθηκαν στην τύχη τους για να καταρρεύσουν και να τους δώσει την χαριστική βολή με την μπουλντόζα επικαλούμενος ανέμους και βροχές. 

Η δική μου απορία είναι: ποιος τελικά πληρώνει τα πανάκριβα καπρίτσια του Μακαριωτάτου; 

Για πρώτη φορά

Ένα μπράβο το αξίζει ο Γενικός Εισαγγελέας για την άμεση παρέμβασή του για το θέμα της κατεδάφισης των τεσσάρων διατηρητέων κτηρίων από τις άγιες μπουλντόζες της Αρχιεπισκοπής. Ο Γ. Εισαγγελέας ζητά ενημέρωση για τις ενέργειες που θα γίνουν από τους αρμόδιους, δηλαδή τον ΥΠΕΣ Νίκο Νουρή και τον δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη ώστε να αποφασιστούν από τη Νομική Υπηρεσία τυχόν περαιτέρω ενέργειες προς όλες τις κατευθύνσεις. Δηλαδή ο Γιώργος Σαββίδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας, κάτι που πρώτη φορά γίνεται για δράσεις του Αρχιεπισκόπου. Το θέμα είναι το ενδεχόμενο να παραμείνει ανοικτό και να διερευνηθεί εις βάθος και να μην κλείσει βιαστικά και άγαρμπα.

Εκείνο που είπε χθες ο Λουκαΐδης ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει καταστήσει συμπρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο σας έχει θυμίσει και εσάς κάτι; Από που δανείστηκαν την έκφραση;  Τι συμπρόεδρος, τι συγκυβερνήτης….

ΚΟΥΙΖ:  Αληθεύει ότι στο τσακ αποφεύχθηκε άλλη μία παραίτηση από την συμβουλευτική επιστημονική επιτροπή για την πανδημία μετά την παραίτηση Κωστρίκη; Και ότι δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν η αποτροπή αυτή θα έχει μεγάλη διάρκεια;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση