ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τα χαρακώματα για την Αμμόχωστο, ο Φούλης, ο Άντρος και ο άνετος πρίγκιπας

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

"Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα τραβούσαμε εάν η Αμμόχωστος δεν ήταν σκλαβωμένη και χρειαζόταν να καταλήξουμε για νέο δήμαρχο". Η δήλωση έγινε χθες από τη Μάνταμ του Φούλη και φανερώνει την ένταση και τα αδιέξοδα που προκάλεσε στην Πινδάρου η διαδικασία για να συνεργασία με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για κοινό υποψήφιο. Η χθεσινή μέρα διαβουλεύσεων των στελεχών του κόμματος απέδειξε πως τα προβλήματα είναι χειρότερα απ' όσο έδειχναν...

Όπως σας είχα γράψει και χθες, ο Φούλης προκάλεσε όσους επιθυμούν αυτόνομη κάθοδο του ΔΗΣΥ στις εκλογές να του φέρουν "ένα όνομα που να εκλέγεται άνετα" και ακόμα το περιμένει...

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ΔΗΣΥ μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αφού χθες δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση. Όπως ακούω στο τραπέζι θα πέσουν δύο τουλάχιστον ονόματα και ταυτόχρονα θα επαναληφθούν τα σενάρια να υπάρξουν "αντάρτες" που θα τινάξουν στον αέρα τους όποιους σχεδιασμούς της ηγεσίας. Τα ίδια σενάρια υπάρχουν είτε ο ΔΗΣΥ αποφασίσει συνεργασία με ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, είτε κατέλθει αυτόνομα.

"Η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, όλοι αναμένουν από τον Μεγάλο Αρχηγό να βρει μια λύση που να ικανοποιεί όλους και δεν θα κοστίσει πολλά στο κόμμα", έλεγε χθες στεναχωρημένη "για το μπάχαλο που ενέσκηψε ως καλοκαιρινή καταιγίδα", η Μάνταμ του Φούλη.

Η δημαρχία της Αμμοχώστου όμως δεν προκαλεί προβλήματα μόνο στον ΔΗΣΥ αλλά και στο ΑΚΕΛ. Όπως μου έλεγε χθες η κυρία Γιαννούλλα: "Μπορεί το κόμμα να έκαψε την υποψηφιότητα του Τράγκολα και να απέφυγε το πολιτικό κόστος αλλά με την επιχειρούμενη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, μάλλον δεν το γλιτώνει, ακόμα κι αν κατέλθει με υποψήφιο τον δικό του Σίμο Ιωάννου". Όπως μου εξήγησε, οι αντιδράσεις για τη διαφαινόμενη συνεργασία με τον ΔΗΣΥ αλλά και με το ΔΗΚΟ είναι αρκετές. Και στρέφονται όλες κατά της ηγεσίας την οποία κατηγορούν πως άλλα λέει για τον ΔΗΣΥ και την Κυβέρνηση και άλλα πράττει όταν πρόκειται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κόμματος. "Είτε είμαστε απέναντι, είτε είμαστε φιλαράκια και συνεργάτες. Δεν μπορεί αυτό να καθορίζεται από το συμφέρον και όχι από τις αρχές μας", έλεγε σε έντονο ύφος ένα από τα παλιά στελέχη στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα υπάρχουν και κάποια στελέχη που υποστηρίζουν πως το ΑΚΕΛ πρέπει να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές γιατί έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει αυτή τη φορά την Αμμόχωστο.

Ωστόσο, ο Άντρος φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις γιατί φοβάται πως μια συνεργασία ΔΗΣΥ - ΔΗΚΟ ίσως και με τη συνεργασία άλλων, ενδέχεται να δώσει μια ήττα στο κόμμα, "κάτι που είναι το τελευταίο που θέλουμε αυτή την ώρα", όπως φέρεται να υποστήριξε.

Στο πριγκιπάτο του ΔΗΚΟ, ο πρίγκιπας Νικόλαος παρακολουθεί τις εξελίξεις με χαμόγελο ως έμπειρος και υπομονετικός ρυθμιστής της κατάστασης. Όπως υποστηρίζει η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα: "Ο Νικόλας θεωρεί πως όποια επιλογή και να γίνει οι συγκυρίες τον ευνοούν, γι' αυτό και κρίνει άστοχο να μπει σε αντιπαραθέσεις και αψιμαχίες για το τίποτα. Γι' αυτό και επέλεξε τη σιωπή και την αναμονή από θέση ισχύος".

 

Το κάλεσμα της Επιτρόπου Διοικήσεως για καταδίκη των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου κατά των ομοφυλόφιλων και των γυναικών, εκτός από την κυβέρνηση θυμήθηκε να αντιδράσει και ο Γενικός Εισαγγελέας. Κάπως καθυστερημένα βέβαια αλλά πολύ πιο γρήγορα από άλλες περιπτώσεις για τις οποίες επικρίθηκε σφόδρα από αρκετά ΜΜΕ...

Η απόφαση του Κωστάκη να δώσει οδηγίες στην Αστυνομία για έρευνα κατά του Μητροπολίτη Μόρφου έγινε και με επίθεση στον Κώστα Γαβριηλίδη, σύμβουλο του Healthy για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα. Ο Γαβριηλίδης είχε με γραπτή δήλωσή του ζητήσει όπως η κίνηση νομικών διαδικασιών εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να δηλητηριάσει την κοινωνία κατά συγκεκριμένης ομάδας ατόμων, πάψει να εξαρτάται από ένα και μοναδικό φορέα τον Γενικό Εισαγγελέα. Ήταν μια αναφορά που δεν άρεσε καθόλου στον Κωστάκη, ο οποίος κούνησε το δάχτυλο στον Γαβριηλίδη λέγοντάς του πως "προτού προβαίνει σε παρόμοιες δηλώσεις σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα είναι καλό να γνωρίζει τις βασικές έστω πρόνοιες του Συντάγματος και να σέβεται τους Θεσμούς του".

Ωστόσο δεν πληροφόρησε ούτε τον προεδρικό σύμβουλο, ούτε και την κοινή γνώμη ποιες πρόνοιες θα έπρεπε να γνωρίζει και ποια ήταν η ασέβεια προς τους Θεούς, σόρι, Θεσμούς.

Ούτε και σε αυτή την περίπτωση ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις έσπευσε να υπερασπιστεί τον άλλοτε κολλητό του Κωστάκη. Αλήθεια τι έχει αλλάξει στη σχέση τους; Γιατί ο Οδυσσέας αρνήθηκε τρεις (τουλάχιστον) τον Κωστάκη;

 

Μήνυμα προς κάθε αποδέκτη: Κανένας "Κίμωνας", "Ονήσιλος" ή "Ευαγόρας" δεν θα μπορέσει ποτέ να γίνει "Ονασαγόρας".

----------------------------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση