ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Θα φέρουν θάλασσα στη Λευκωσία!

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το ψεσινό debate δεν μας επεφύλαξε ιδιαίτερες συγκινήσεις: ο Χρήστου είχε σαν κεντρικό του θέμα την κατάργηση της μαντήλας, ενώ Αβέρωφ και Μαυρογιάννης συμφώνησαν πώς υπάρχουν και χειρότερα προβλήματα και στο κάτω-κάτω αν κάποια θέλει να φοράει μαντήλα τότε «ας την φορήσει έσσο της σιόρ»! Γιάννη μου τη μαντήλα σου, που λέμε και στο χωριό μου.

Ο Χριστοδουλίδης μας είπε ότι θα συζητήσει και με το ΕΛΑΜ, κάτι που έκανε έξαλλο τον Δαμιανού του ΑΚΕΛ πού ρωτούσε σήμερα αν ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ έχουν ακούσει τη δήλωση αυτή. «Ακούς, ακούς, ακούω να λες, ζημιές, ζημιές, μας κάνεις ζημιές» που τραγουδούσε και η Τζένη Βάνου.

«Έξω πάμε καλά!» (Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιστρέφοντας από ταξίδι στο εξωτερικό, σε μία Ελλάδα που βρισκόταν υπό διάλυση).

Ο Αβέρωφ μας υποσχέθηκε πολλά και όμορφα σε σημείο που όλοι διερωτήθηκαν γιατί δεν τα είχε σκεφτεί και προτείνει στα προηγούμενα 10 χρόνια!

Ακούσαμε από όλους αρκετά Θα και θυμηθήκαμε το τραγούδι του Χάρυ Κλυνν «Θα θα θα θα θα…» και τον αξέχαστο υποψήφιο πρόεδρο Σέππο που σε προεκλογική του συγκέντρωση τη δεκαετία του 80 υποσχέθηκε να φέρει θάλασσα στη Λευκωσία!
Αυτή η βδομάδα μας πρόσφερε όμως άλλες, πιο μεγάλες συγκινήσεις. Διότι μπορεί η μικρή μας Κύπρος να φαίνεται στο χάρτη σαν μία ασήμαντη κουκίδα όμως, πιστέψτε με, σε κάποιους τομείς βρισκόμαστε στην κορυφή: ένας από αυτούς τους τομείς είναι το ξέπλυμα μαύρου –και άλλων χρωμάτων- χρήματος, μία παράδοση που αναπτύξαμε ιδιαιτέρως από την εποχή του Μιλόσεβιτς και στην πορεία έχουμε αναγάγει σε Επιστήμη. Έτσι λοιπόν η πολύ γνωστή αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή 60 minutes αφιέρωσε αυτή τη βδομάδα το χρόνο της στην Κύπρο μας και –ώ τι έκπληξη- τη σχέση μας με τη διαφθορά, το ξέπλυμα και τα ρωσικά κεφάλαια, βάζοντας τίτλο «Κύπρος: Η κρυψώνα για τα ρωσικά χρήματα»! Την εκπομπή μπορείτε να την παρακολουθήσετε και στο YouTube όπου την έχουν ήδη ανεβάσει.

Πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από τα 60 Minutes έρχεται λάβρος ο Λαβρώφ και εμμέσως πλην σαφώς μας απειλεί, λέγοντας πως «άλλαξαμε συμπεριφορές και αυτό το σημειώνουν», αναγκάζοντας τον Πρόεδρό μας να απαντήσει με μια πολύ αξιοσημείωτη δήλωση.

Για τις κατηγορίες των Αμερικανών, για τις κατηγορίες-απειλές του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών, αλλά και την αντίδραση Αναστασιάδη, ο Ονασαγόρας θα σας έχει εμπεριστατωμένη ανάλυση την Δευτέρα. Δεσμεύομαι! Μέχρι τότε να έχετε άσπιλο και αμόλυντο Σαββατοκύριακο στην των Αγίων νήσο μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΕΔΕΚ  |  ΔΗΚΟ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση