ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το bleach, η χελώνα, μια νέα μετάλλαξη και το Game of Thrones

= ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την Τρίτη αποφασίζει η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής πώς θα χειριστεί το θέμα του οξύθυμου βουλευτή Θεμιστοκλέους από το ΕΛΑΜ. Ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ τρέχει με χίλια να κερδίσει τον τίτλο του πιο καβγατζή στη νέα Βουλή, αλλά και του πρώτου που θα αντιμετωπίσει ποινές από τον αχρησιμοποίητο μέχρι στιγμής κώδικα δεοντολογίας της Βουλής. Η επιτροπή για χάρη του Θεμιστοκλέους θα συγκληθεί την Τρίτη από την πρόεδρο Ξανθιά - Παναγιά, για πρώτη φορά αυτεπάγγελτα για να εξετάσει τη συμπεριφορά του Θεμιστοκλέους προς την Ξάνθου για λεκτική επίθεση. Όπως μαθαίνω στην πρώτη συνεδρία της η επιτροπή θα ενημερωθεί για το θέμα και θα αποφασίσει τον τρόπο διαχείρισής του. Μεταξύ των μέτρων που προνοούνται από τον κώδικα δεοντολογίας είναι να κληθεί ο βουλευτής που θεωρηθεί ένοχος παράβασης να ζητήσει δημόσια συγγνώμη στην ολομέλεια της Βουλής. Σιγά μη σκιστεί το καλσόν, Αννίτα.

Ενώπιον της Βουλής υπάρχει άλλη μία καταγγελία κατά βουλευτή του ΕΛΑΜ και αφορά τον πρόεδρο του κόμματος Χρίστο Χρίστου. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος τον έχει καταγγείλει για «συμμετοχή» σε «εγκληματική οργάνωση» και αρνείται να συγκαλέσει συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας με τη συμμετοχή του Χρίστου, επικαλούμενος λόγους εθνικής ασφαλείας. Ο Σιζό έχει λόγους να τραβήξει το θέμα μέχρι τέλους και παρά τα σοβαρά θέματα που εκκρεμούν ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας, αυτή δεν πρόκειται να συνέλθει εάν δεν προηγηθεί η απάντηση της επιτροπής επιλογής. Τώρα το ζητούμενο είναι πόσο θα αντέξει αυτή τη κατάσταση η ίδια η Άμυνα, η οποία αδημονεί για εγκρίσεις 250 και πλέον εκατομμυρίων για εξοπλισμούς παντός είδους, από ελικόπτερα μέχρι και συστήματα anti-drone.

Καθόλου εύκολος ο ρόλος της Αννίτας, όχι μόνο επειδή η εκλογή της έγινε και με τις ψήφους του ΕΛΑΜ, αλλά επειδή πρέπει να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις και να δείξει μέχρι πού φτάνουν οι διοικητικές της δυνατότητες. Κάτι πολύ χρήσιμο για το πολιτικό της μέλλον και στη Βουλή, στην Πινδάρου ή στον Λόφο.

Ασταμάτητος ο πρόεδρος – διασώστης χελώνων Φούλης, δεν περιορίζεται πια στις ελεύθερες περιοχές. Αφού έχει επισκεφτεί κάθε δήμο, κοινότητα και μικρό χωριό στα ελεύθερα εδάφη τους τελευταίους μήνες, πετάχτηκε τις προάλλες και στα Κατεχόμενα, για να δει και τον Ακιντζί. Όπως σημείωσε, με τον Μουσταφά αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του τόπου και επανέλαβε τη θέση του ότι ο μόνος δρόμος για επίλυση του Κυπριακού είναι τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το συμφωνημένο πλαίσιο της ΔΔΟ. Το πουλλίν επέτασε όμως. Το tweet του με τον αγαπημένο πολλών στις ελεύθερες περιοχές Μουσταφά, δεν έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής. Στα πρώτα τριάντα πέντε σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες των δύο, μέτρησα μόνο ένα θετικό, αν αυτό σημαίνει κάτι, σε ένα μέσο άκρως «προοδευτικό» όπως το Twitter. Ενώ πρόεδρε τα «κοινωνικά» «women’s–friendly» stories σου στο ίνστα είδες πόσα likes; Έστω κι αν κάποια είναι αγορασμένα απ’ ό,τι μου σφύριξαν κάποιες «influencers». Απ’ όσα ακούω ο πρόεδρος – διασώστης χελώνων Φούλης ετοιμάζεται και για άλλες, πολλές συναντήσεις και στα Κατεχόμενα και στις ελεύθερες περιοχές αλλά και στην Ευρώπη. Για Αμερική δεν έχω ακούσει κάτι. Φωτιά στο instagram!

Σε λίγο αρχίζει και το μάζεμα των ελιών και στοιχηματίζω πως όλο και κάπου θα τον δούμε στην ύπαιθρο να μαζεύει τη σοδειά στον Λυθροδόντα, ακολούθως θα ανέβει στο τρακτέρ να σπείρει κριθάρι στον Αστρομερίτη. Τον Δεκέμβριο θα έχει να συλλέξει κάστανα στον Κάμπο και να κλαδέψει τα αμπέλια στον Κάθηκα. Όχι στην ορεινή Λεμεσό δεν θα εμφανιστεί, φοβάται τους κεραυνούς του Διός από το Πέρα Πεδί.

Αληθεύει ότι ο Βαρνάβα ετοιμάζεται να μεταφέρει τις καταγγελίες του για την ισχυριζόμενη αλλοίωση του μητρώου μελών της ΕΔΕΚ «όσο πιο ψηλά γίνεται»; Πηγή μου από το άλλοτε αγωνιστικό κόμμα του Γιατρού μου έλεγε προχθές ότι πολύ σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις, αφού το συγκεκριμένο μητρώο είναι που θα κρίνει ποιοι θα ψηφίσουν τον επόμενο πρόεδρο του κόμματος. Από την άλλη ο Λόφος αγαπά Σιζό και δεν το κρύβει.

Πολλά είναι τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί από την πρόσφατη Ιερά Σύνοδο, όπου αναμενόταν να «δικαστεί» και να «καταδικαστεί» ο μητροπολίτης Μόρφου. Το γεγονός ότι την έβγαλε «καθαρή» ερμηνεύεται από κάποιους στην τρομερά αδύναμη θέση στην οποία βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, λόγω και των συμμαχιών που έχουν συναφθεί μεταξύ των μητροπολιτών που έχουν το βλέμμα τους στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Πριν από τη Σύνοδο, ο αρχιεπίσκοπος υποστήριζε την επιβολή ποινών κατά του Μόρφου και άλλων για τη στάση τους κατά των εμβολιασμών. Εντός της Συνόδου, όπως έμαθα, αντιλήφθηκε πως δεν εξασφάλιζε πλειοψηφία για επιβολή των ποινών γι’ αυτό και τερμάτισε κάθε προσπάθεια. Αιτία; Όλοι οι Συνοδικοί γνωρίζουν πως ακόμα και μία ψήφος, αυτή του Μόρφου, είναι πολύ σημαντική για αυτόν που τη χρειάζεται για να ανέβει στον θρόνο. Game of Thrones.

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι μια δήλωση που έκανε ο Αναστασιάδης στην Ιερά Σύνοδο, αφού επιβεβαιωθεί, αν δεν έχει ήδη γίνει μέχρι να διαβάσετε αυτή τη στήλη, θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων; Πρόκειται για την αναφορά του με την οποία δικαιώνει (ξανά) τον Τάσσο Παπαδόπουλο και έρχεται σε αντίθεση με όσα ο ίδιος ο Αναστασιάδης υποστήριξε στην περίοδο του δημοψηφίσματος. Αυτή κι αν είναι μετάλλαξη του ιού (της εξουσίας). 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση