ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το «πάρτι» του Νικόλα, το σκληρό ροκ και η ενόχληση του Νίκαρου

= ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΪΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ιδιαίτερα ενόχλησε τον Νίκαρο η αναφορά του Νικόλα Παπαδόπουλου «χαλάσαμε στην κυβέρνηση το πάρτι που πήγε να στηθεί με τις κρατικές εγγυήσεις». Μετέφερε, μάλιστα, την ενόχλησή του και σε διάφορες συζητήσεις που είχε τις τελευταίες ημέρες, μαζί με την απορία του για τη «νέα, απρόκλητη επίθεση του Νικόλα».

Εκείνο που σύμφωνα με την πηγή μου ενόχλησε πολύ τον Νίκαρο είναι η απαξίωση που τόσο εύκολα επιχείρησε ο Νικόλας τόσο για τον Νίκαρο, όσο και για τον υπουργό Οικονομικών, ενώ γνωρίζει πόση δουλειά έγινε για να προωθηθούν λύσεις και να αντιμετωπιστεί με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων η πανδημία.

Σύμφωνα με όσα μου ανέφερε πηγή μου, στον Λόφο υπάρχει η εντύπωση ότι «ο Νικόλας είτε έχει κάνει τις επιλογές του για σκληρό ροκ σε συνεργασία με την ηγεσία του ΑΚΕΛ με μακροπρόθεσμους στόχους για το 2021 και το 2023, είτε κάνει δοκιμές για να δει πού θα βγάλει»

Από την άλλη, σύμφωνα με άλλη πηγή μου που γνωρίζει, στο ΑΚΕΛ ενώ δεν κρύβουν πια την προσέγγιση με το ΔΗΚΟ αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι την αναφορά σε συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων για τις εκλογές. «Ιδιαίτερα τις Προεδρικές», όπως μου λέχθηκε.

Τις πληροφορίες μου θέλησα να διασταυρώσω με την κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστό ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα παραπάνω. Όπως μου είπε «είναι όντως αλήθεια πως και οι επαφές και οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων είναι αυξημένες την τελευταία περίοδο, όπως και οι συνομιλίες μεταξύ του κυρίου Άντρου και του Νικόλα». Και συνέχισε: «Μια ματιά να ρίξετε στο Twitter του Άθω θα δείτε πολλές καρδούλες στα ποστ του από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου αλλά και από άλλους του ΑΚΕΛ. Κάτι που δεν είναι καθόλου τυχαίο. Μάλιστα, κάποιοι ήδη μιλούν χαριτολογώντας για γάμο με κουμπάρους την Ειρήνη και τον Άθω».

Ωστόσο, η κυρία Γιαννούλα επιβεβαιώνει πως μεταξύ στελεχών και της βάσης του κόμματος αποφεύγεται προς το παρόν κάθε συζήτηση για συνεργασία με τον Νικόλα, αφού ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ παραμένει «μαυροπινακισμένος» από αρκετά ΑΚΕΛικά στελέχη αλλά και μεγάλη μερίδα των μελών.

Ανάλογη ατμόσφαιρα φαίνεται να επικρατεί και στο πριγκιπάτο. Οι αντιδράσεις σε μια συνεργασία ΔΗΚΟ - ΑΚΕΛ είναι αρκετές και έντονες, όπως μου επιβεβαιώνει η ΔΗΚΟ αναθρεμμένη Φωτούλα. «Η αλήθεια είναι πως ψιθυρίζεται ότι δύο υψηλόβαθμα στελέχη έχουν προειδοποιήσει τον Νικόλα πως δεν πρόκειται να συναινέσουν σε μια συνεργασία με το ΑΚΕΛ και είναι διατεθειμένα ακόμα και να δημοσιοποιήσουν την αντίθεσή τους» σύμφωνα με τη Φωτούλα.  Ακούστηκε, μάλιστα, πως ενδέχεται να υπάρξουν και νέες παραιτήσεις  «εάν υπάρξει συνεργασία με ένα κόμμα στο οποίο διαφωνούμε σχεδόν σε όλα και κυρίως στο Κυπριακό».

Είναι αλήθεια πως την περίοδο της πανδημίας κάποια κομματικά επιτελεία δούλεψαν πολύ. Και επανέρχονται στην πολιτική «κανονικότητα» με περισσότερο κέφι για ίντριγκες και πόλεμο.  Ακούω ότι σε συγκεκριμένο κόμμα δόθηκαν και συγχαρητήρια στην ομάδα που μάζεψε τα σκάνδαλα των πολιτικών αντιπάλων και τα έχει οργανώσει με χρονοδιάγραμμα για έκθεσή τους στη δημοσιότητα. Είτε στα ΜΜΕ, είτε στη Βουλή.

Αληθεύει πως στον Λόφο υπάρχει ανησυχία για τον νέο αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης; Απ’ όσα ακούω την... αδυναμία του «κρίκου» τελευταία την επισημαίνει όχι μόνο ο Νίκαρος αλλά και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και κάποιοι στην Πινδάρου. Του Φούλη περιλαμβανομένου.

Όπως πληροφορούμαι έντονος είναι ο φόβος ότι όλα όσα έκτισε η κυβέρνηση με τα μέτρα κατά της πανδημίας εύκολα μπορούν να καταρρεύσουν. Ειδικά όταν «κρέμονται από μία κλωστή και από μια δήλωση υπουργού ή κυβερνητικού αξιωματούχου». Άτομο που τα πάει καλά με τον Λόφο μου έλεγε πως η περίοδος άρσης των περιοριστικών μέτρων θα λειτουργήσει και ως βαρόμετρο για τους συνεργάτες και υπουργούς του Νίκαρου...

KOYIZ: Ποιο μικρό κόμμα δυσκολεύεται πάρα, πάρα πολύ στον καταρτισμό του ψηφοδελτίου του για τις βουλευτικές; Όχι μόνο από την έλλειψη στελεχών αλλά και από τις αρνητικές απαντήσεις που λαμβάνει από προσωπικότητες που έχει προσεγγίσει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση