ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Χαιρετίσματα λοιπόν στην Εξουσία

ΤΕΤΑΡΤΗ 01 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Βλέπω στελέχη της ηγεσίας να κλείνουν το μάτι στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, (και κατ’ επέκταση σε τυχόν λάφυρα της Εξουσίας) καταγγέλλει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρης Δημητρίου. Και μου θύμισε -επειδή εμπεριέχουν το “κλείνει μάτι”- τους στίχους από τραγούδι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου:

Δε θέλω να κοιμόμαστε πια χώρια
Ούτε μαζί γυρίζοντας την πλάτη
Το ξέρεις πως κανείς δεν κλείνει μάτι
Το ξέρεις πως μας τρώει η στεναχώρια…

Η Εξουσία είναι το υπέρτατο αφροδισιακό. Χένρι Κίσινγκερ

Βέβαια ο σαφέστατος υπαινιγμός θα μπορούσε κάλλιστα να παραπέμπει και σε ένα άλλο γνωστό τραγούδι, με στίχους που πάνε κάπως έτσι: Όξω, αλλού τρως, όξω αλλού πίνεις, όξω, αλλού τρως αλλού πίνεις και αλλού πας και το δίνεις…

“Έν έκαμες τη δουλειά σου σωστά δαμέ”, είπε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου στο Γενικό Ελεγκτή, αναφορικά με το θέμα των ατασθαλιών στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρώτον, δεν είναι μόνο “δαμέ” που δεν έκανε τη δουλειά του αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Δεύτερον, να του δώσουμε τα εύσημα για τον τρόπο με τον οποίο ξαναστήθηκε άμεσα η σελίδα Ομάδα Στήριξης του Γενικού Ελεγκτή, ώστε να στοχοποιούνται και να καθυβρίζονται αντίπαλοι του Ελεγκτή χωρίς κανένας να μπορεί να τους ελέγξει. Άξιος. Ελπίζουμε μόνο να θεσπιστεί σύντομα νομοθεσία που να διέπει το διαδίκτυο ώστε να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Δεν προλάβαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Υπουργό Μεταφορών για την απόφαση να μειωθούν τα κατά γενική ομολογία άδικα και υπέρμετρα ψηλά πρόστιμα των καμερών της Τροχαίας και ξαφνικά μας τα γυρίζει και πάλι. Μία πραγματικά θετική ενέργεια πήγε να κάνει ο συγκεκριμένος Υπουργός αλλά τελικά δεν του βγήκε…Βέβαια, το αντίθετο θα ήταν η έκπληξη. Κρίμα, γιατί πήγε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση πως η Κυβέρνηση είχε αρχίσει να σέβεται λίγο τον Πολίτη.

Για την επέτειο της εικοστής ογδόης Οκτωβρίου η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανάρτησε εικόνα από παρέλαση με ένα παιδάκι παραμορφωμένο -δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης- και μια ελληνική σημαία με τρεις ρίγες! Εδώ βάλτε τρία τουλάχιστον θαυμαστικά. Στη συνέχεια, και μετά που μας έκραξε μέχρι και το LUBEN στην Ελλάδα, η Χριστιάνα μας κατέβασε την ανάρτηση αποδίδοντάς την σε γραφιστικό ατόπημα, κάτι όπως τις αστοχίες και ατοπήματα της Συγκυβέρνησης ένα πράγμα. Τεχνητή Νοημοσύνη vs Φυσική Κυπριακή Τσαπατσουλιά, σημειώσατε 1.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση