ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ζητείται επαφή με την πραγματικότητα

=ΤΡΙΤΗ 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την Παρασκευή ξεκινούσα τη στήλη μου με το πιο κάτω: “Η κυβέρνηση ζητά αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων για τα τεκταινόμενα στη Χλώρακα αλλά βασικοί υποστηρικτές της φροντίζουν να αναζωπυρώνουν συνεχώς τις εστίες της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα στα δυτικά του νησιού μας. Να σημειωθεί πως σιγοβράζουν πολλά άλλα σημεία με τον κίνδυνο εκρήξεως και άλλων πυρκαϊών να είναι πολύ μεγάλος”.

Την ίδια ώρα έβλεπα την πανηγυρική -μην πάει ο νους σας σε πανηγύρια- δήλωση του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, που έλεγε πως “δεν έχουν σημειωθεί οποιαδήποτε επεισόδια μεταξύ κυπρίων και αλλοδαπών και αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία”! Τι να πει κανείς...Ούτε επί Νίκαρου δεν ζήσαμε τέτοιες επιτυχίες, τόσο συγκλονιστικά success stories.

Δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τα επεισόδια. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ενώ λοιπόν προσπαθούσα να καταλάβω πως γίνεται να ζούμε στην ίδια χώρα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους αλλά να κάνουμε μια τόσο εκ διαμέτρου αντίθετη ανάγνωση της κατάστασης, οι εστίες ταραχών αναζωπυρώθηκαν, εξαπλώθηκαν και οδήγησαν στα ντροπιαστικά -με βάση παραδοχή του ίδιου του Προέδρου- επεισόδια της Λεμεσού ενώ είχαν προηγηθεί μυστηριώδη προβοκατόρικα βίντεο και σωρεία από fake news που δυναμίτισαν μια ήδη εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Μια πολύ φιλική συμβουλή στον συμπαθή κατά τα άλλα Βίκτωρα: ποτέ δεν πανηγυρίζουμε καμιά επιτυχία ενώ ακόμη τα ξερόχορτα ξεκαπνίζουν. Επέρχεται χαλάρωση που αποτελεί τον πιο σίγουρο τρόπο αναζωπύρωσης. Πρώτα βεβαιωνόμαστε πως η φωτιά είναι υπό πλήρη έλεγχο και μετά αρχίζουμε τον γύρο του θριάμβου. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να μείνουμε φοβερά εκτεθειμένοι.

Θυμηθήκαμε και την δήλωση Μητσοτάκη “ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα” λίγο πριν βρεθούν απανθρακωμένοι 18 άνθρωποι. Βλέπετε, κάποιες αχρείαστες θριαμβολογίες -ειδικά όταν μια κατάσταση είναι ακόμη σε εξέλιξη- καλό είναι να αποφεύγονται.

Βέβαια για να είμαστε και δίκαιοι το Μεταναστευτικό σαν ανεξέλεγκτο πρόβλημα δεν το δημιούργησε η παρούσα κυβέρνηση αλλά το κληρονόμησε από την προηγούμενη. Από τη στιγμή όμως που ο ξεκάθαρος Νίκος -και με δική του παραδοχή- αποτελεί μια συνέχεια της προηγούμενης διακυβέρνησης τότε πρέπει να αναλάβει και το μερίδιο ευθύνης των αμαρτιών της. That’s the right thing to do, που θα ΄λεγε κι η Υπουργός ξένων γλωσσών, η Κανάρη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση