ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Πρόεδρέ μου θα σε καταστρέψει

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η κυβέρνηση ζητά αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων για τα τεκταινόμενα στη Χλώρακα αλλά βασικοί υποστηρικτές της φροντίζουν να αναζωπυρώνουν συνεχώς τις εστίες της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα στα δυτικά του νησιού μας. Να σημειωθεί πως σιγοβράζουν πολλά άλλα σημεία με τον κίνδυνο εκρήξεως και άλλων πυρκαϊών να είναι πολύ μεγάλος.

Σε τέτοιες στιγμές το βασικό ζητούμενο είναι μια υπεύθυνη και σοβαρή στάση από ολόκληρη την πολιτική ηγεσία. Δυστυχώς, πολλοί από τους “ηγέτες” μας είναι πολύ επιρρεπείς στον λαϊκισμό και αυτό δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας. Αντιθέτως δημιουργεί μεγάλο βραχνά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας που δέχεται πιέσεις πανταχόθεν.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για τις κυβερνήσεις ότι οι αλογόμυγες για το άλογο. Ανώνυμος

“Πρόεδρε μου, -να τονισθεί το μου παρακαλώ- διώξε την να πάει σπίτι της, σου κάνει ζημιά”! Η προτροπή αυτή προς τον ξεκάθαρο Νίκο μας από τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους -που είχε χαθεί αυτή η ψυχή;- αναφορικά με τις ενέργειες ή και παραλείψεις της Υπουργού Δικαιοσύνης Άννας Προκοπίου.

Η οποία Υπουργός μένει σίγουρα εκτεθειμένη από τις εξελίξεις αλλά όχι αποκλειστικά με δικές της ευθύνες. Για παράδειγμα, για το φιάσκο με τη σύσκεψη στην παρουσία καταζητούμενου, φέρει τεράστια ευθύνη και η Αστυνομία.

“Ανθρώπινα δικαιώματα μόνο για όσους τα δικαιούνται” δηλώνει ο Μαρίνος Σιζόπουλος, προφανώς ξεχνώντας για λίγο την ιατρική του ιδιότητα. Αγαπητέ Μαρίνο τα ανθρώπινα δικαιώματα αφορούν όλους τους ανθρώπους και όταν ακόμη πρόκειται να τους αφαιρεθεί το δικαίωμα της ελευθερίας είναι κάτι που δεν αποφασίζουμε εμείς -αναλόγως του τι μας βολεύει ή των ιδεολογικών μας πεποιθήσεων- αλλά τα Δικαστήρια πού βασίζουν την όποια απόφασή τους σε συγκεκριμένες νομοθεσίες. Θα αναμέναμε από τους “συγκυβερνήτες” να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά ειδικά μετά την έκκληση της κυβέρνησης για αποφυγή εμπρηστικών δηλώσεων.

Κάποιος λοιπόν πρέπει να υπενθυμίσει -ή ακόμη και να εξηγήσει- στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ πως βρίσκεται στο καράβι της Κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει πως όταν ο Χριστοδουλίδης στρίβει το πηδάλιο προς μία κατεύθυνση οι συγκυβερνήτες δεν γίνεται να προσπαθούν να στρίψουν προς μια άλλη αντίθετη κατεύθυνση. Σε τέτοια περίπτωση το μόνο ξεκάθαρο μήνυμα που στέλνεται προς τους πολίτες είναι ότι η Κυβέρνηση μας μοιάζει περισσότερο με πύργο της Βαβέλ. Χρειάζεται επειγόντως καλύτερος συντονισμός γιατί διαφορετικά θα δικαιωθούν οι προβλέψεις του Φούλη περί Κυβέρνησης αχταρμά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση