ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Πρώτη η Κύπρος στη Γιουροβίζιον και στην σκέψη του Προέδρου

ΤΡΙΤΗ 07 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Διαβάζω τίτλο “πρώτη η Κύπρος στη Γιουροβίζιον” και λέω από μέσα μου “μπράβο μας, επιτέλους τα καταφέραμε”. Στη συνέχεια διαβάζω παρακάτω και συνειδητοποιώ πως η είδηση αναφέρει ότι η Κύπρος θα εμφανιστεί πρώτη στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού. Πολλές πρωτιές δηλαδή πριν καταλήξουμε στον πάτο.

Από το «πρώτη η Κύπρος» θυμήθηκα και την πρόσφατη δήλωση του προέδρου: “πρώτη έγνοια μου η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων”. Πρώτη λοιπόν η έγνοια, όπως περίπου και η Κύπρος στη Γιουροβίζιον. Γιατί όμως τόση βιασύνη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων όταν το μόνο στο οποίο οι δύο πλευρές συμφωνούν είναι πως διαφωνούν σε όλα;

Πίσω από κάθε εκκρεμότητα στον τομέα της Υγείας κρύβονται συμφέροντα. Μιχάλης Δαμιανός, Υπουργός Υγείας

Όταν σε εποχές που υπήρχε μεγάλη σύγκλιση απόψεων καταφέρναμε να τα τουμπάρουμε όλα, σε τι άραγε πρέπει να προσδοκούμε τώρα που υπάρχει η απόλυτη διάσταση απόψεων; Εκτός και αν ανυπομονούμε να ξεμπερδέψουμε μια και καλή με το ενοχλητικό θέμα που λέγεται Κυπριακό, διασφαλίζοντας έτσι τον μακροχρόνιο για τα επόμενα 50 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, πρώτη έγνοια του Προέδρου και πρώτη η Κύπρος στη Γιουροβίζιον. Πολλές οι πρωτιές μας. Αλληλούια.

Δεν μιλά τακτικά αλλά όταν αποφάσισε να το κάνει έριξε βόμβα: “πίσω από κάθε εκκρεμότητα στον τομέα της Υγείας κρύβονται συμφέροντα”! Αυτό το απίστευτο και όμως κυπριακό δήλωσε ο Υπουργός Υγείας κύριος Μιχάλης Δαμιανός ομολογώντας μια πολύ οδυνηρή πραγματικότητα. Τέτοια αλήθεια -σε απροσδόκητη έκρηξη ειλικρίνειας- είχαμε να ακούσουμε από τότε που ο Υπουργός Εσωτερικών κύριος Ιωάννου παραδέχθηκε πως η Μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να καταρρεύσει σύντομα.
Το ερώτημα για τον συμπαθέστατο Υπουργό Υγείας είναι το εξής: πήρε την άδεια της κυρίας Γιαννάκη πριν μια τέτοια δήλωση σοκ; Ελπίζουμε πάντως πώς θα βγαίνουν πιο συχνά Υπουργοί να ομολογούν προβλήματα και φρικαλέες πραγματικότητες αλλά παράλληλα να παλεύουν για αλλαγές, όχι μόνο να προβαίνουν σε κοινότυπες διαπιστώσεις.

70 νεαροί μαζεύτηκαν και έριχναν πέτρες και κροτίδες σε σπίτι ηλικιωμένου -βάλτε πολλά θαυμαστικά- ενώ άλλοι 100 νεαροί (που ήταν και κουκουλοφόροι) προξένησαν ζημιές σε 4 αυτοκίνητα της Αστυνομίας, βάζοντας μάλιστα φωτιά στο ένα από αυτά το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς. Τι ωραία τα έθιμά μας και που η νεολαία μας τα ακολουθεί με τόσο ζήλο. Και βέβαια δεν φταίνε οι νεαροί. Ευθύνονται οι γονείς τους και η Αστυνομία. Οι μεν γονείς διότι πάντα πιέζουν ώστε να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους τα βλαστάρια τους, η δε Αστυνομία διότι στο τέλος πάντα υποκύπτει και καταλήγουμε να μην τιμωρείται κανένας. Για όσο όμως υπάρχει ατιμωρησία αυτά τα επεισόδια θα γίνονται όλο και πιο άγρια. Ανεξέλεγκτα πάντως ήδη είναι. Ξεκάθαρα Πρόεδρε.

Η Αστυνομία πάντως καταδίκασε τα όσα έγιναν. Τι ωραία. Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα που θα έλεγε κι ο Ηλιόπουλος. Θα υπάρξει άραγε και καμιά πραγματική καταδίκη σε δικαστήριο εκτός από τις φραστικές καταδίκες των ανακοινώσεων; Χλωμό το βλέπω…

Επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα κυρία Ολγκίν. Όσο για τις προσδοκίες, όλοι μας συμβουλεύουν να κρατάμε μικρό καλάθι. Πόσο μικρό, ρωτώ αφελώς, για να μου απαντήσει ένας κυνικός φίλος «μικρότερο και από κουβαρίστρα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση