ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Θα γίνει το ΑΚΕΛ events organizer; Ή έστω wedding planner;

=ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Φίλος με πήρε σήμερα τηλέφωνο για να μου πει πώς θα ψηφίσει εκείνον που θα υποσχεθεί πώς θα απαντούν το τηλέφωνο στην δημόσια υπηρεσία, ή αν αυτό είναι αδύνατο να γίνει, τότε εκείνον που θα δεσμευτεί ότι τουλάχιστον θα σταματήσουν οι διαφημίσεις με τα φίλτρα νερού και τις εμφυτεύσεις τριχών σε φαλάκρες!

Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως μετά το Κυπριακό και τα κόκκινα δάνεια, αυτά τα θέματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προβλημάτων μας και αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή άγχους και εκνευρισμού. Ειδικά ο τύπος με τα φίλτρα νερού!
Πολλά και σπουδαία καλλιτεχνικά ονόματα στη συναυλία που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ προς στήριξη της υποψηφιότητας Ανδρέα Μαυρογιάννη. Υπάρχει η σκέψη αν το ΑΚΕΛ αποτύχει και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση να επικεντρωθεί στη διοργάνωση συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων. Είναι ένας τομέας στον οποίο σίγουρα θα μπορούσε να διαπρέψει. Ο Στεφάνου, αντί Γενικός Γραμματέας, θα πάρει τον τίτλο του event organizer.

Κάθε μέρα υπάρχουν άνθρωποι που ξεστρατίζουν από την Εκκλησία και επιστρέφουν στον Θεό! Λενι Μπρους, Αμερικανός κωμικός

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, αν και παραδέχτηκε πως δεν έχει μαγική λύση για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εντούτοις προέβη σε μία διαπίστωση που αναμφίβολα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα: πώς τα τελευταία χρόνια ο κόσμος από το υστέρημά του έσωσε τις Τράπεζες και τώρα οι Τράπεζες θα πρέπει να δουν τον κόσμο με κατανόηση. Είναι ένα ζήτημα που ελπίζουμε να δει με ευαισθησία η οποιαδήποτε επόμενη Κυβέρνηση.

Ο Φαίδωνας σε χθεσινές του καταγγελίες αναφέρει ότι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος ο Τρίτος αναθέτει δουλειές της Εκκλησίας επί πληρωμή σε συγγενείς του χωρίς τη διαδικασία προσφορών! Ω Θεέ μου πόσο τρε μπανάλ και κυπριακό. Σοβαρότατες πάντως οι καταγγελίες κι αν ευσταθούν τότε δεν ξεκινήσαμε καλά. Ο Ονασαγόρας θα αναμένει από το Δήμαρχο Πάφου να στοιχειοθετήσει τις βαρύτατες αυτές κατηγορίες προτού πάρει θέση στο ζήτημα αυτό. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως η περιουσία της Εκκλησίας δεν ανήκει σε κανένα για να την κάνει ότι θέλει. Αυτό ήταν προνόμιο μόνο του Μακάριου! Πέραν της πλάκας, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα αναμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί.

Ο Γεώργιος ο Τρίτος πάντως έχει προβεί ήδη στην πρώτη του αγωγή για λίβελο ενάντια σε καθημερινή εφημερίδα που σε δημοσίευμά της τον παρουσίασε σαν υποστηριχτή -ιδεολογικώς και οικονομικώς- του ΕΛΑΜ! Άλλη μια υπόθεση λοιπόν που οδεύει για τις δικαστικές αίθουσες. Το σίγουρο είναι πως με το νέο Αρχιεπίσκοπο δεν θα πλήττουμε και θα υπάρχει συνεχές ακσιον!
Πάντως, σε σχέση με την πιο πάνω υπόθεση, η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωσή της μας τονίζει –γιατί άραγε- πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου σύμφωνα με τη νομοθεσία θεωρείται ο δεύτερος τη τάξει πολίτης της κυπριακής δημοκρατίας! Μα σοβαρά; Μόνο δεύτερος; Κατά τα άλλα ζούμε σε ένα κράτος κοσμικό. Κοσμικότατο, τρομάρα μας!

Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών –έστω και ανεπίσημα- κατηγορεί ευθέως τη δική μας πλευρά για την έλλειψη προόδου σε σωρεία θεμάτων. Το ασαφές και αναμενόμενο τουήτ που ακολούθησε και με το οποίο προσπάθησαν να τηρήσουν ίσες αποστάσεις δεν έπεισε κανένα. Σε μερικά χρόνια θα έχουμε κουράσει τόσο πολύ τη Διεθνή κοινότητα με τη συμπεριφορά μας –βασικά δεν ξέρουμε τι θέλουμε- που είναι δεδομένο πως θα αρχίσουν να μας βλέπουν σαν ενοχλητικό βραχνά και πιο πολύ σαν θύτες παρά σαν θύματα. Αυτό είναι το θλιβερό αποτέλεσμα του «μακροχρόνιου» και της διαχρονικά ανόητης εξωτερικής μας πολιτικής. Τραγικό; Ναι, τραγικότατο και δυστυχώς οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τους κατώτερους των περιστάσεων ηγέτες και τους κατώτερους των περιστάσεων ψηφοφόρους αυτού του τόπου. Αποχαιρέτα την λοιπόν την Αλεξάνδρεια που χάνεται…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση