ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Το νέο μεγάλο σκάνδαλο και οι Αββακούμιοι

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε ανύποπτο χρόνο σας είχα γράψει πως αναπτυξιακό έργο μαμούθ σε παραλιακή πόλη θα είχε μάλλον την τύχη των μαμούθ, δηλαδή θα περνούσε στην ιστορία χωρίς θα το δούμε και να το ακουμπήσουμε ποτέ.

Και τα πράγματα δυστυχώς προβλέπεται στο μέλλον να γίνουν πολύ χειρότερα από όσο φαίνονται στην παρούσα φάση. Τι σημαίνει αυτό; Πως όχι μόνο δεν σκοπεύουν να παραδώσουν έργο αλλά -εκμεταλλευόμενοι τρύπες του συμβολαίου- μελετούν πώς θα κινηθούν νομικά εναντίον του κράτους αξιώνοντας αποζημιώσεις. (ουσιαστικά απ’ την δική μας -τρύπια- τσέπη). Το ρητό «και κερατάς και δαρμένος» ταιριάζει γάντι στην προκειμένη περίπτωση. Θα μου πεις, τι πιο σύνηθες; που λέει και ο Ευαγγελάτος. Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί.

Cause you're a liar. Liar, liar, liar. Σύλια Καψή, τραγουδίστρια.

Θα παραθέσω μόνο όσα λένε οι κακές γλώσσες και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του: ο επιχειρηματίας πίσω από το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται παράλληλα πίσω από φιλόδοξο έργο σε άλλη παραλιακή πόλη της Κύπρου. Έχει βέβαια πάρει και χρυσό διαβατήριο και εννοείται όχι από όποιον κι όποιον αλλά από περιβόητο γραφείο, κρεμ ντε λα κρεμ χρυσών διαβατηρίων.
Ποιοι άραγε οι λόγοι που αυτά τα μεγαλεπήβολα έργα έχουν βαλτώσει; Ο ένας λόγος είναι σίγουρα οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, αφού με τις εξελίξεις σε Ουκρανία και Ισραήλ η εταιρεία κατέγραψε χρηματιστηριακώς σημαντικές ζημιές. Ο άλλος λόγος -τον οποίο οι κακές γλώσσες θεωρούν εξίσου σημαντικό- είναι πιέσεις από τα κατεχόμενα. Ναι, καλά ακούσατε. Διότι, σύμφωνα πάντα με τις φήμες από τις κακές γλώσσες, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας βρήκε στην πορεία ευκαιρίες δραστηριοποίησης σε παράλια περιοχή των κατεχομένων και αυτό έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Ήξεις, αφήξεις, ου χτίσεις.

Θα μου πείτε «μιλάς με γρίφους γέροντα». Αντιλαμβάνεστε πως δεν μπορώ να μιλήσω πιο ξεκάθαρα. Αναγκαστικά μιλώ με γρίφους εν Χριστώ αδελφοί, σαν τον Παΐσιο. Αν όμως η Κυβέρνηση πραγματικά ενδιαφέρεται να προστατεύσει τον τόπο και τους δύσμοιρους πολίτες από επερχόμενες τεράστιες ζημιές, τότε ας ψάξει τις φήμες. Είμαι βέβαιος πως θα ανακαλύψει σημεία και τέρατα. Ιδού η Ρόδος, μακάρι να γλιτώσουμε το πήδημα. Το τραγούδι της Μαρίνας (πόσο σατανική σύμπτωση) Σάττι ταιριάζει στην περίπτωσή μας γάντι: πόνος μην μας εύρει μακάρι, πέφτω και κυλιέμαι σαν ζάρι.

Αν βέβαια κάποιος θέλει να διερευνήσει το προδιαγραφόμενο νέο σκάνδαλο εισηγούμαι να το πράξει όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Γιατί; Μα για να μη ξυπνήσει τους βουλευτές μας και τις αρμόδιες Αρχές που ως συνήθως υπνώττουν τον ύπνο του δικαίου.
Κλείνουμε με το αγαπημένο μου θέμα: τους Αββακούμιους. Το ποσό που βρισκόταν σε χρηματοκιβώτια και λογαριασμούς των μοναχών ακουμπά το ενάμισι εκατομμύριο και οι δικηγόροι τους κάνουν αγώνα δρόμου για να αιτιολογήσουν τις πηγές αυτού του θησαυρού και τους λόγους που οι πελάτες τους δικαιούνται να κρατήσουν τα χρήματα. Θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου.
Σε αυτό το ενάμισι εκατομμύριο προσθέστε διάφορα τεμάχια γης, διαμερίσματα και οικίες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Και βέβαια αυτά είναι μόνο όσα πρόλαβαν να εντοπίσουν οι ανακριτές μέχρι στιγμής. Πολύ πιθανόν -αν αναλογιστούμε ότι οι μοναχοί έψαχναν τρόπους να κρύψουν τα λεφτά που είχαν στην κατοχή τους- να πρόλαβαν να φυγαδεύσουν κάποια εκατομμύρια που ποτέ δεν θα εντοπιστούν. Τελικά για μερικούς ο μοναχικός βίος είναι μια πολύ επικερδής μπίζνες. Με βάζουν σε πειρασμό να γίνω καλόγηρος μπας και ξεχρεώσω την Τράπεζα. Κατέβα κάτω Χριστέ μου και φέρε μαστίγιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση