ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τσοβόλα δωσ’ τα όλα

=ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Γιατί πήγε ο Αναστασιάδης στο Προεδρικό; Οι κακές γλώσσες λένε πως μετά τη συνάντηση με τη γυμνάστρια του -φαντάζομαι όλοι είδατε την σχετική φωτογραφία- είχε κλείσει ραντεβού στο Προεδρικό με την αισθητικό του για περιποίηση προσώπου! Στο περιθώριο αυτού το ραντεβού συναντήθηκε και λίγο με το πνευματικό του παιδί και νυν ένοικο της προεδρικής κατοικίας.

Στη συνάντηση αυτή το φλέγον θέμα ήταν η κόντρα ανάμεσα σε Γενικό Ελεγκτή και Γενικό Εισαγγελέα. Ο πρώην ρώτησε τον νυν ποιον από τους δύο στηρίζει και ο μικρός Νίκος απάντησε: “θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε αυτό το θέμα, στηρίζω πλήρως αυτόν που τα αρχικά του τίτλου του είναι Γ και Ε”!

Κυβέρνηση είναι μια παρέα ανθρώπων που παρενοχλούν τους υπόλοιπους. Λέων Τολστόι

Μετά που κανονίστηκε το θέμα της ΑΤΑ ο μικρός Νίκος εξαγγέλλει επαναφορά επιδομάτων και υπερωριών στο Δημόσιο. Εξαιρετική ιδέα οι υπερωρίες και ας πληρώνονται μερικοί για να απαντούν ένα τηλέφωνο που ποτέ δεν σηκώνουν. Καπάκι σε όλα αυτά μας λέει πως χρειάζεται πολλές -πάρα πολλές- προσλήψεις στο Δημόσιο, χώρια φυσικά τα νέα υφυπουργεία με τους συμβούλους και άλλους παρατρεχάμενους. Μιλάμε για αναβίωση του ΔΗΚΟ στα καλύτερά του.

Φρούτο που εισήχθη από Ελλάδα χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου το θεσμό του Συμβούλου διαφόρων Υπουργών, λέγοντας πως το μόνο που επιτυγχάνει είναι τη δημιουργία στρατών κομματικών κομισάριων με κύρια ενασχόληση τους το ρουσφέτι. Κατ αρχήν, σαν Μπανανία που είμαστε, δεν είναι λογικό να εισάγουμε φρούτα και δη από την Ελλάδα; Και δεύτερο, με ποιους τρόπους πιέσατε κύριε Ομήρου, όταν είχατε τη δύναμη, ώστε αυτή η εξόφθαλμα αχρείαστη και κοστοβόρα πρακτική να τερματιστεί;

Εκτός από Συμβούλους, όπου όπως φαίνεται -και δόξα τω Θεώ- θα δημιουργήσουμε αρκετούς για να κάνουμε και εξαγωγή, μπαίνει σε εφαρμογή και ο πιο δοκιμασμένος τρόπος ρουσφετιού: οι προσλήψεις στο Δημόσιο. 1851 προσλήψεις θέλει να κάνει η Κυβέρνηση και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αυτό. Σε ένα Δημόσιο ήδη υδροκέφαλο και από κάθε άποψη τεράστιο σε σχέση πάντοτε με το μέγεθος της χώρας μας.

Να μας πουν απλώς ποιου συγκυβερνώντας κόμματος την ταυτότητα πρέπει να αποχτήσουμε για να διεκδικήσουμε και εμείς μια θέση στον ήλιο. Όχι στον πράσινο ήλιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον ακόμη καλύτερο κυπριακό ήλιο του Δημοσίου.

Για νέος Μακάριος ξεκίνησε ο μικρός Νίκος αλλά μέχρι στιγμής για νέος Σπύρος Κυπριανού μας βγαίνει…κι όσοι γνωρίζουν κατάλαβαν.

Έτσι, όπως ηρωικά φώναξε κάποτε ο τεράστιος Ανδρέας Παπανδρέου “Τσοβόλα δώστα όλα” μπορεί να ακούσουμε και εμείς τον δικό μας μικρό εθνάρχη να φωνάζει αντίστοιχα “Κεραυνέ δώσ’ τα όλα”! Διότι να μην ξεχνάμε πως κάποιοι άφησαν για λίγες μέρες τις δουλειές τους για να τον στηρίξουν. Να μην τους ανταμείψουμε με μια θεσούλα, ας είναι και Α13;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση