ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Χάσαμε την Ιθάκη, Οδυσσέα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί κάποιος να καταλογίσει πολλά στον ξεκάθαρο Νίκο, από τις ευθύνες του στο Κραν Μοντανά, μέχρι τους κωμικοτραγικούς διορισμούς και τα ευτράπελα με τον περιβόητο απεσταλμένο. Μπορεί επίσης να τον κατηγορήσει για έμφαση στην εικόνα και όχι στην ουσία. Όμως, το να μπαίνεις στην κρεβατοκάμαρά του για να βγάλεις φωτογραφίες της ανακαίνισης ή να συμβιβάζεις την ασφάλεια των παιδιών του φεύγει από τα πλαίσια του Ελέγχου και ακουμπά τα όρια της εμμονής. Δηλαδή κάπου ώπα κύριε Γενικέ Ελεγκτή. Φύγαμε απ το “παν μέτρον άριστον” και χάσαμε το μέτρο. Χάσαμε την Ιθάκη αγαπητέ Οδυσσέα και αράξαμε στη Μύκονο.

Διαβάζω τίτλο πώς ο Εθνικός μας Πρίγκιπας εισηγείται τρόπους μείωσης των λογαριασμών ηλεκτρισμού και στο άρθρο δεν αναφέρονται πουθενά τα φωτοβολταϊκά και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά μόνο η εισαγωγή φυσικού αερίου ή η εκμετάλλευση του υποτιθέμενα δικού μας αερίου -το οποίο ακόμη δεν το είδαμε και Γιάννη το εβγάλαμε- και που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύπλοκη, χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία είναι. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός μικρέ μου Πρίγκιπα.

Δεν ανακάλυψε ο Οδυσσέας την ταχινόπιτα. Βίκτωρας Παπαδόπουλος

Είναι ηλίου φαεινότερο -και συγχωρήστε το ταπεινό μου λογοπαίγνιο- πως παρόλο που ο ήλιος μας βαρά κατακούτελα 9 μήνες το χρόνο εμείς πεισματικά αρνούμαστε να σηκώσουμε το κεφάλι και να δούμε που βρίσκεται η λύση στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού. Επιμένουμε σε αερολογίες και αεριολογίες που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την διαιώνιση των σαθρών πρακτικών της ΑΗΚ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη. Και στην περίπτωση των προστίμων ρύπων είναι δισεκατομμύρια. Ευτυχώς που τα κορόιδα πληρώνουν αδιαμαρτύρητα.

Τα Ηνωμένα Έθνη μας ενημέρωσαν πώς θα επανέλθει στην πρότερα κατάσταση η Νεκρή Ζώνη και το στάτους κβο θα αποκατασταθεί, δήλωσε ο ξεκάθαρος Νίκος, αφήνοντας και μια αόριστη απειλή να αιωρείται, για ορατά και αόρατα μέτρα, κάτι ανάλογο με το αόρατο αισιόδοξο τηλεφώνημα που πήραμε κάποτε και το αόρατο ηχηρό όνομα για απεσταλμένο, για όσους τα θυμούνται.

Στη Λεμεσό νεαρός προσπάθησε να πληρώσει πρόστιμο 500€ με κέρματα των δέκα, πέντε, δύο και ενός σεντ. (πάλι καλά που δεν έχουμε και κέρματα των μηδέν σεντ) Ακούγεται ότι μετά που τα μέτρησε μπροστά τους μέχρι και το τελευταίο σεντ του είπαν ότι δέχονται μόνο επιταγές. Όταν δε ο νεαρός ρωτήθηκε που βρήκε όλα αυτά τα κέρματα -καθότι είχε προηγηθεί ληστεία σε παγκάρι εκκλησίας από όπου κλάπηκε τεράστιος αριθμός κερμάτων- απάντησε πως τα κέρδισε στους κουλοχέρηδες του Καζίνο. Σε κάθε περίπτωση η Λεμεσός πετά αλλά ας ελπίσουμε όχι προς το Φρενοκομείο. Η πιο πάνω είδηση είναι αληθινή αλλά με στοιχεία αρρωστημένης φαντασίας, κάτι ανάλογο δηλαδή με την πολιτική σκηνή του τόπου μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση