ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Χέρια ψηλά και ο χορός του Ζαλόγγου

= ΤΡΙΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ξέραμε πως ήταν θέμα χρόνου, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι περίπου, να είχαμε τους πρώτους τριγμούς ανάμεσα στον ανεξάρτητο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη και στα κόμματα, αποκόμματα και κομματάκια που τον είχαν στηρίξει. Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η πρώτη αποχώρηση θα ερχόταν πριν καν ανακοινωθεί επίσημα το υπουργικό συμβούλιο. Η Ελένη Θεοχάρους λοιπόν, έσυρε πρώτη τον χορό (του Ζαλόγγου) αποχωρώντας από το παιχνίδι πολιτικής επιβίωσης Survivor.Cy πριν αυτό ξεκινήσει. Σε αινιγματική ανάρτησή της, με μίγμα πικρίας και ειρωνείας, αναφέρει πως «δεν πήρε πρόσκληση και το πρωτόκολλο είναι αυστηρό»! WTF? Η Ελενάρα -που ειρήσθω εν παρόδω είναι αξιόλογη σαν άνθρωπος και σαν επιστήμονας- υπέβαλε και την παραίτησή της από την Αλληλεγγύη με tweet στο οποίο έκανε tag τον εαυτό της! Απομένει να δούμε αν η ίδια κάνει αποδεκτή την παραίτησή της!

Πάντως, όπως είχε προβλέψει η Στήλη, το σίγουρο είναι πως στην επόμενη πενταετία δεν θα πλήξουμε στιγμή. Τα πληκτρολόγια θα πάρουν φωτιά.

Όταν ο Λαός φοβάται την Κυβέρνηση υπάρχει τυραννία. Όταν η Κυβέρνηση φοβάται το Λαό, υπάρχει Ελευθερία. Τόμας Τζέφερσον

Επί της ουσίας, πολύ κακό για το τίποτα. Δεν ξέρω φυσικά τι ακριβώς περίμενε ο κόσμος και έβγαλε μια τόσο διάχυτη απογοήτευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ίσως ο πήχης των προσδοκιών να είχε τοποθετηθεί υπερβολικά ψηλά με αποτέλεσμα, όσο καλό κι αν ήταν το πήδημα -πήδημα με την καλή έννοια-, να μην ήταν αρκετό. Η Στήλη φυσικά θα δώσει πίστωση χρόνου προτού προβεί σε αυστηρή κριτική και ανηλεές τρολάρισμα.

Το ότι είδαμε νέες φάτσες -με εξαίρεση τον Κεραυνό που ήταν όντως κεραυνός εν αιθρία- καταγράφεται σίγουρα στα θετικά. Βέβαια η νεαρή ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί εχέγγυο ικανοτήτων, μπορεί κάλλιστα να σημαίνει και το αντίθετο. Και, αν η απειρία της νεαρής ηλικίας συνοδευθεί από ανικανότητα, τότε έχουμε ένα φοβερά καταστροφικό συνδυασμό. Σε κάθε περίπτωση, ο Θεός και ο -φανατικός υποστηριχτής του νυν Προέδρου- Άγιος Μόρφου, ας βάλουν το χέρι τους.

Η τεράστια πλειοψηφία των σχολιασμών στο κυπριακό διαδίκτυο αφορούσε το διορισμό το Μιχάλη Χατζηγιάννη, άλλως Χέρια Ψηλά, στο Υφυπουργείο Πολιτισμού. Ο ένας ρωτούσε αν η Επιστήμη σήκωσε τα χέρια ψηλά, ο άλλος ήθελε να μάθει αν είχε στείλει CV ή CD ενώ κάποιος τρίτος τον ενθάρρυνε να ολοκληρώσει τον επαναπατρισμό όλων των κυπριακών αρχαιοτήτων, αρχίζοντας από τη Βίσση! Βλάσφημοι!

Με καχυποψία αντιμετώπισαν αρκετοί το διορισμό του σύγαμπρου του κυρίου Χριστοδουλίδη στη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου. Είναι δεδομένο πως χρειάζεται κοντά του άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης του -και δεν αμφισβητούνται οι ικανότητες του κυρίου Χαραλάμπους- αλλά αυτή η κίνηση δίνει την ευκαιρία στους επικριτές του να τον κατηγορήσουν για νεποτισμό και αθέτηση της δικής του δέσμευσης -τι τραυματική έννοια το «δεσμεύομαι» τελικά- για εξάλειψη τέτοιων φαινομένων.

Να μην ξεχνάμε πως η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει όχι απλά να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. Και σε καμιά περίπτωση, όπως είχε συμβεί συχνά στο παρελθόν, να μην ανάβει κόκκινο λαμπάκι στην πόρτα της. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: Η σύζυγος του βρετανού πρωθυπουργού Σούνακ θεάθηκε την περασμένη βδομάδα με παντόφλες που κόστιζαν €650 ευρώ. Αυτή η αλόγιστη επίδειξη πλούτου, σε μια εποχή όπου ο μέσος πολίτης δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του, θεωρήθηκε τεράστια ασέβεια από τα βρετανικά ΜΜΕ τα οποία και την έκραξαν αγρίως, ενώ ο ντόρος που δημιουργήθηκε είχε επιπτώσεις στην εικόνα του νέου Πρωθυπουργού. Θα σας θυμίσω ότι ελάχιστες μέρες μετά το κούρεμα (και τους ψιθύρους που συνόδευαν τους αθέμιτους τρόπους με τους οποίους κάποιοι γλίτωσαν από αυτό) οι κόρες του απερχόμενου Προέδρου ξεφάντωναν σε μπουζουκο καταστάσεις. Τόσο κοντά ήταν στα προβλήματα του φρεσκο κουρεμένου τότε λαουτζίκου. Που είσαι Αντουανέτα μου να μας θαυμάσεις;

Μετά τη συμπόρευση με τους κυνηγούς στην στήριξη Νίκου Χριστοδουλίδη το κόμμα για τα ζώα -τα τετράποδα ζώα- έβγαλε νέα ανακοίνωση αναφορικά με τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ, όπου κοτόπουλο θεάθηκε στις κερκίδες βαμμένο πράσινο και με κασκόλ της Ομόνοιας, άλλως Σκυλάκκας. Το κόμμα για τα ζώα θεωρεί -και δικαίως- πώς το βάψιμο της κότας συνιστά κακοποίηση ζώου. Σε κάθε περίπτωση η κότα έφυγε διπλά στεναχωρημένη από το ΓΣΠ αφού η ομάδα της ηττήθηκε με 2 - 0.
Ξεκινά λοιπόν επίσημα μια νέα πενταετία για τον τόπο μας. Καλή επιτυχία Κύπρος! Με την ελπίδα να μην ακούσουμε πολλές φορές το κλασσικό πια «ε τι να κάμουμεν, this is Cyprus»!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση