ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η BYD, η Electroline και το μαύρο αμπελίσιμο

Τώρα όλοι οι γνωστοί οινοποιοί της χώρας πειραματίζονται με τον άλλοτε «looser» από τα κυπριακά αμπέλια

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Μεγάλη η ευφορία που επικρατεί στο μαγαζί εδώ και λίγες μέρες, μετά την άφιξη του «Μούκλου» του ερυθρού θερινού οίνου από το οινοποιείο του κυρ. Κώστα Τσιάκκα. Παράγεται από το «Μαύρο Αμπελίσιμο» και είναι η δεύτερη σοβαρή προσπάθεια αναβίωσης της παραδοσιακής ποικιλίας της χώρας, η οποία λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας είχε πέσει σε δυσπραγία υπέρ του Μαραθεύτικου. Πρώτος ο κυρ Δανιήλ στον Φαρμακά πίστεψε στην αναβίωση του «Μαύρου» ως ελαφρύ καλοκαιρινό κόκκινο κρασί, και όταν οι λοιποί τον έλεγαν «ο τρελός από τη Νότια Αφρική», ο Daniel επέμενε και τα κατάφερε! Τώρα όλοι οι γνωστοί οινοποιοί της χώρας πειραματίζονται με τον άλλοτε «looser» από τα κυπριακά αμπέλια.

Ο κυρ Κυριάκος της Cyfield τρέχει να ολοκληρώσει άρον άρον τον περιμετρικό μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Απόστολου Τομαρά στην Κ

Σας έγραψα για τον «Shu» της BYD που έγινε τακτικός θαμώνας του μαγαζιού μας παρέα με κάτι καλαμαράδες, αλλά και τον γνωστό κύπριο Bon Viveur, της αυτοκίνησης. Σήμερα λοιπόν όπως με εξουσιοδότησε ο κύριος Νίκος Μερακλής, που όλα τα ξέρει στα επιχειρηματικά, σας ενημερώνω πως η BYD έδωσε τα κλειδιά της Κύπρου σε γνωστό κύπριο επιχειρηματία της Ελλάδας. Ο κύριος Τάκης λοιπόν, του Ομίλου Sfakianakis και της εγχώριας Electroline φέρεται να είναι ο εκλεκτός ως αντιπρόσωπος του κολοσσού της ηλεκτροκίνητης BYD στη χώρα μας. O John, ο φινετσάτος καλαμαράς, τακτικός θαμώνας με πρόσβαση στο Μαξίμου, μας ενημέρωσε πως η κάθοδος της Sfakianakis με τα BYD «δεν θα περάσει απαρατήρητη» όπως θα περνούσε αν δεν άλλαζε ηγεσία το μεγάλο κόμμα της Κύπρου. «Έχετε χάρη μάλιστα που εκεί τώρα ασχολούνται με παραλιακό developing με βίλες και δεν έχουν ώρα να ασχοληθούν με την BYD».

Τους ισχυρισμούς του λαλίστατου καλαμαρά απέκρουσε ο κυρ Γιώργος, ο συνταξιούχος τραπεζίτης: «Καλύτερα να μας τελειώσετε τον δρόμο Πάφου – Πόλης, πες του Μητσοτάκη παρά να σπέρνετε ανυπόστατες φήμες.» Εκεί που πήγε να χαλάσει το κλίμα, ήρθαν ευτυχώς στο τραπέζι του John τα φημισμένα μας μπιφτεκάκια και η προσοχή πήγε αλλού, με τον κύριο Γιώργο να συνεχίζει την ενημέρωση για τα μεγάλα έργα, λέγοντας πως ο κυρ Κυριάκος (Χρυσοχός) της Cyfield τρέχει να ολοκληρώσει άρον άρον τον περιμετρικό μετά τον σάλο που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του Απόστολου Τομαρά στην Καθημερινή της Κυριακής. «Μάλιστα ενεργοποιήθηκαν και οι ρήτρες προστίμων» επεσήμανε ο κυρ Γιώργος. «Αν ενεργοποιηθούν σε όλα τα έργα οι ρήτρες για καθυστερήσεις, προβλέπω κατάρρευση του φίλου τού Χούριγκαν» αναφώνησε ο γνωστός Χριστοδουλικός συναγερμικός Ιωάννης από το Κτήμα, συνταξιούχος, ερωτικός μετανάστης στη Λευκωσία, φανατικός του πολυτονικού.

«Άρα η Electroline τώρα μετά από κινητά θα πουλά και αυτοκίνητα;» Διερωτήθηκε προβοκατόρικα ο John, ο φινετσάτος καλαμαράς. «Εμείς παραμένουμε fan του κυρ Χαράλαμπου και της BMW», βροντοφώναξε από το βάθος ως άλλη Μπουμπουλίνα, η φινετσάτη jet – setter κυρία Αγγέλα, με το botox να μην αφήνει να απλώσει το χαμόγελο στο αλαβάστρινό της πρόσωπο.

Bon apetit
Θωμάς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Θωμά Μπέμπα

Το παντοπωλείο: Τελευταία Ενημέρωση

«Θα τον πάρουν σοβαρά τον Νίκο, τώρα που θα αρχίσει το party με την Intrakat», είπε ο κυρ-Γιώργος ο συνταξιούχος τραπεζίτης ...
Του Θωμά Μπέμπα
 |  ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ