
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr
Επίδειξη δύναμης από τον Λάντο Νόρις και τη McLaren στην Αυστρία!
Πραγματοποιώντας μια εκπληκτική εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα «Red Bull Ring», ο 24χρονος Βρετανός πιλότος των «πορτοκαλί» κυριάρχησε απόλυτα και κατέκτησε με τρομερή επίδοση την τρίτη Pole position του στη σεζόν!
Συγκεκριμένα, ο Νόρις θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την πρώτη θέση του αυριανού grid, όντας ταχύτερος κατά 0:521'' από τον δεύτερο Σαρλ Λεκλέρ!
Την τρίτη θέση πήρε ο έτερος πιλότος της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος και έχασε το 1-2 για την βρετανική ομάδα για μόλις: 0:062''. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, τερμάτισε με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, δείχνοντας - μαζί με τον Μονεγάσκο ομόσταβλό του - πως η Ferrari έχει... ακόμα σφυγμό και είναι ικανή να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της στη σεζόν!
Πέραν όλων των άλλων, τα φώτα στράφηκαν και πάνω στους Λίαμ Λόσον και Γκάμπριελ Μπορτολέτο, οι οποίοι για πρώτη φορά φέτος μπήκαν στο Q3 και τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα. Ο πρώτος μάλιστα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στην 6η θέση με τη Racing Bulls, αφήνοντας πίσω του τον μέχρι πρότινος ομόσταβλό του στη Red Bull, Μαξ Φερστάπεν! Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο πιλότο της Kick Sauber, τερμάτισε στην 8η θέση!
Q3 CLASSIFICATION
— Formula 1 (@F1) June 28, 2025
Lando Norris takes pole by over half a second #F1 #AustrianGP pic.twitter.com/THHbbqgE5f
Πηγή: Sport-fm.gr