ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λίβερπουλ-Στόουκ 0-1: Τελικός μέσω πέναλτι

Η ομάδα του Κλοπ πέρασε στον τελικό του Λιγκ Καπ μετά τη διαδικασία των πέναλτι

Με δύο αποκρούσεις στην διαδικασία των πέναλτι, και με σωστή επιλογή της γωνίας σχεδόν σε όλες τις εκτελέσεις, ο Σιμόν Μινιολέ ήταν αυτός που έδωσε στην Λίβερπουλ την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ απέναντι στην Στόουκ (6-5 στην «ρώσικη ρουλέτα»), μετά από το 1-0 υπέρ των «πότερς» στην κανονική διάρκεια και την παράταση. Το νικητήριο πέναλτι ο Τζο Άλεν.

 Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από βαρετό έως και ακόμη κάτι πιο βαρύ... Οι δύο ομάδες είχαν έλλειψη φαντασίας με αποτέλεσμα να μην απειληθούν ιδιαιτέρως οι Σιμόν Μινιολέ και Τζακ Μπάτλαντ, που έβλεπαν τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να μην στέλνουν κάποια άμεση απειλή προς τις εστίες τους.

Πρώτος που το έκανε αυτό με αξιώσεις ήταν ο Τζον Γουόλτερς, που στο 22ο λεπτό βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας έπειτα από μακρινή μπαλιά αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ υπό την πίεση του Κόλο Τουρέ, του Βέλγου τερματοφύλακα και την πλάγια θέση στην οποία βρέθηκε. Αξιόλογη απάντηση ήρθε από την Λίβερπουλ, 11' αργότερα, όταν ο Εμρέ Τσαν βρήκε λίγο χώρο σχετικά μακριά από την μεγάλη περιοχή και επιχείρησε δυνατό σουτ. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε δίπλα από τον... ιπτάμενο Μπάτλαντ.

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, οι «πότερς» πάγωσαν το «Άνφιλντ» αφού έπειτα από εξαιρετική ανάπτυξη στον χώρο η μπάλα έφτασε στον Μπόγιαν, εκείνος την έσπασε στον Αρναούτοβιτς κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μινιολέ αμαρκάριστος. Ωστόσο, η φάση θα έπρεπε να έχει σταματήσει για οφσάιντ του Αυστριακού.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους γηπεδούχους να φτάνουν ελάχιστα εκατοστά μακριά από την ισοφάριση, με τον Φιρμίνο να σουτάρει στο δοκάρι. Ωστόσο στην συνέχεια οι «πότερς» θα μπορούσαν να βρεθούν σε σκορ πρόκρισης για τον τελικό, πιέζοντας περισσότερο προς την περιοχή των «κόκκινων». Μάλιστα θα το είχαν -μάλλον- καταφέρει, εάν ο Σακό δεν παρήγαγε ένα εξαιρετικό τάκλιν σε σουτ του Γουόλτερς μέσα σε αυτή, με τον ποδοσφαιριστή της Στόουκ να φεύγει μόνος του με τον Μινιολέ.

Στο 75' παρά λίγο να γίνει το 1-1, με τον Τζον Φλάναγκαν να θολώνει (στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του) όταν η σέντρα του Μορένο πέρασε από τον Μπεντέκε και κατέληξε στα πόδια του, χάνοντας αρχικά το κοντρόλ και στην συνέχεια αδυνατώντας να σουτάρει έστω με την δεύτερη. Με περίπου πέντε λεπτά να απομένουν για την ολοκλήρωση των 90' η Λίβερπουλ ζήτησαν πέναλτι για χέρι μέσα στην περιοχή, σφύριγμα που θα ήταν αυστηρό εφόσον είχε καταλογισθεί.

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης επεφύλασσε από μία καλή ευκαιρία, με τον Φιρμίνο να δέχεται στοπ από τον Μπάτλαντ στα πρώτα λεπτά και τον Φαν Χίνκελ να σημαδεύει εξωτερικά το δεξί σίδερο του Μινιολέ, μετά από πανέμορφο στοπάρισμα με το στήθος μέσα στην περιοχή.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι:

Γουόλτερς 0-1, Λαλάνα 1-0, Κράουτς απέκρουσε ο Μινιολέ (1-0), Τσαν δοκάρι (1-0), Γουίλαν 1-2, Μπεντέκε 2-2, Αφελάι 2-3, Φιρμίνο 3-3, Σακίρι 3-4, Μίλνερ 4-4, Φαν Χίνκελ 4-5, Λούκας 5-5, Μουνιέσα απέκρουσε ο Μινιολέ (5-5), Άλεν 6-5

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Φλάναγκαν (116' Άιμπ), Τουρέ (85' Άλεν), Σακό, Μορένο, Λούκας, Τσαν, Χέντερσον (58' Μπεντέκε), Λαλάνα, Μίλνερ, Φιρμίνο

Στοουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον, Βόλσιντ, Μουνιέσα, Πίτερς, Γουίλαν, Αφελάι, Γουόλτερς, Μπόγιαν (71' Άνταμ, 98' Φαν Χίνκελ), Αρναούτοβιτς (78' Σακίρι), Κράουτς

Πηγή: www.england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση

Από τη γέννηση της ανθρωπότητας καμιά αυτοκρατορία ή θρησκεία δεν έχει επεκτείνει τα σύνορά της τόσο πολύ, όσο το ποδόσφαιρο ...
Του Πανίκου Κωνσταντίνου
 |  ΓΕΝΙΚΑ