ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λαπόρτα: «H European Super League είναι ακόμη ζωντανή»

Ξεκάθαρο πως πάνε μέχρι τέλους με την ESL

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Μπορεί πλέον να μην βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όμως μόνο κλειστό δεν πρέπει να θεωρήσει κάποιος το θέμα European Super League (ESL). Τουλάχιστον αυτό ακριβώς δείχνουν οι κινήσεις των τριών ομάδων που ακόμη παραμένουν στη λίγκα (Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα στην Ισπανική «Sport» τόνισε πως όχι μόνο δεν έχουν αφήσει πίσω το συγκεκριμένο θέμα αλλά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Η European Super League είναι ακόμη ζωντανή και ο διάλογος συνεχίζεται. Κερδίζουμε τις δικαστικές διαμάχες και ψάχνουμε τον τρόπο που θα κάνουμε την διοργάνωση πιο ελκυστική».

Οι τρεις ομάδες συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με το αμερικανικό fund CVC Capital Partners και συνεχώς προκύπτουν εξελίξεις που κρατούν «ζωντανό» το όνειρο των τριών ομάδων (ή έστω των διοικήσεων τους) για τη δημιουργία της ESL. Μόλις τον περασμένο μήνα το CVC ανακοίνωση πως θα αγοράσουν το 11% των δικαιωμάτων για προβολή της ESL για τα επόμενα 50 χρόνια, δίνοντας 2.1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα οι μάχες στα δικαστήρια που ξεκίνησαν απ’ τον περασμένο Απρίλη συνεχίζονται και φαίνεται πως και σε αυτό το επίπεδο η ESL κερδίζει κάποιο έδαφος. Συγκεκριμένα δικαστήριο στην Μαδρίτη κατέληξε στην απόφαση πως δεν επιτρέπετε ο οποιασδήποτε μορφής αποκλεισμός των ομάδων ή των ποδοσφαιριστών από διοργανώσεις της UEFA και της FIFA.

Ως εκ τούτου είναι ξεκάθαρο πως η European Super League είναι ζωντανή και πως την ίδια ώρα οι διοικούντες των τριών ομάδων θα παλέψουν ώστε η ESL να λάβει «σάρκα και οστά».

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση