ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μπαρτσελόνα, ώρα μηδέν

Η τύχη του συλλόγου στα χέρια 4.478 μελών

Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών για την πώληση του 25% των δικαιωμάτων μετάδοσης της La Liga του συλλόγου σε έναν ή περισσότερους επενδυτές.

Η ημέρα αυτή είναι σήμερα. Οι «μπλαουγκράνα» επέλεξαν τυχαία 4.478 μέλη και μέσα στην ημέρα θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν εάν θα εγκρίνουν «την εκχώρηση σε έναν ή περισσότερους επενδυτές έως και 25% των εσόδων για τη χρήση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή / και τη λήψη χρηματοδότησης με βάση τα αναφερόμενα τηλεοπτικά δικαιώματα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Τα μέλη θα ψηφίσουν επίσης εάν θα εξουσιοδοτήσουν ή όχι την απόκτηση από έναν ή περισσότερους επενδυτές μειοψηφικού μεριδίου στην Barca Licensing & Merchandising (BLM), την επιχειρηματική μονάδα λιανικής του συλλόγου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη, καθώς κανένας δεν έχει καταλάβει τις προθέσεις που έχουν τα μέλη. Ωστόσο η απόφαση είναι πολύ μεγάλη για το μέλλον του κλαμπ. Διότι οι δύο εκδοχές βρίσκονται στα άκρα…

Σε περίπτωση που τα μέλη εγκρίνουν τις πωλήσεις, η Μπαρτσελόνα θα βάλει στα ταμεία της υπέρογκα ποσά. Μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα η Μπαρτσελόνα υπολογίζει πως θα κερδίσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον τα διπλάσια από αυτά που έδινε η La Liga μέσω της CVC.

Από την άλλη, η πώληση του 49% της Barca Licensing & Merchandising (BLM) θα φέρει στα ταμεία επιπλέον 300 εκατομμύρια για τον σύλλογο. Που σημαίνει πως μόνο με τα δύο συγκεκριμένα deals, οι «μπλαουγκράνα» θα έχουν στο τέλος της ημέρας το λιγότερο 800 εκατομμύρια, σε περίπτωση που τα μέλη πουν «ναι».

Τι θα γίνει ωστόσο σε περίπτωση που οι 4.478 «επίλεκτοι» αποφασίσουν να ψηφίσουν «όχι». Το απόλυτο χάος… Η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορέσει να βάλει στα ταμεία της τα σημαντικά ποσά που υπόσχεται το «ναι», που σημαίνει πως η οικονομική της κατάσταση θα συνεχίσει να κινείται στον… πάτο.

Όπως αναφέρουν οι πηγές μέσα από τον σύλλογο, για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της, η Μπαρτσελόνα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε πωλήσεις σημαντικών ποδοσφαιριστών, καθώς θα πρέπει να βάλει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της για να μην έχει πρόβλημα και με το FFP.

Που σημαίνει πως ποδοσφαιριστές όπως οι Φάτι, Πέδρι, Αραούχο και Ντε Γιόνγκ θα βγουν στο «σφυρί» εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, φέρνοντας έτσι την αγωνιστική κατηφόρα για τους «μπλαουγκράνα».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η σημερινή ημέρα είναι μια από τις σημαντικότερες για την Μπαρτσελόνα σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία της.

Πηγή: to10.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση