ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πεκίνο 2022: Οι Ρώσοι έστειλαν τη Βαλίεβα να αγωνιστεί γνωρίζοντας ότι ήταν ντοπαρισμένη

Όλο και πιο σοβαρή καθίσταται η υπόθεση του θετικού τεστ της Ρωσίδας πρωταθλήτριας

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή γνώριζε ότι η 15χρονη πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ Καμίλα Βαλίεβα είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ αλλά και πάλι την έστειλε να συμμετάσχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ελέγχου (ΙΤΑ) επιβεβαίωσε το θετικό δείγμα της Ρωσίδας που έλαμψε στο ομαδικό βοηθώντας τη χώρα της τη Δευτέρα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο για μια ακόμη φορά, και μάλιστα λάμποντας με την τετραπλή περιστροφή στον αέρα.

Το θετικό δείγμα είχε ληφθεί από τον Δεκέμβριο, πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο και κατέκτησε η έφηβη πρωταθλήτρια, και ο ρωσικός οργανισμός κατά του ντόπινγκ, ο… αμαρτωλός RUSADA, ήρε αυθαιρέτως τον προσωρινό αποκλεισμό της, σύμφωνα με την ΙΤΑ. Πλέον η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή προσβάλλει την απόφαση αυτή.

Την Παρασκευή η Ρωσίδα αθλήτρια διέκοψε πρόωρα από την προπόνηση και αποχώρησε με το κεφάλι σκυμμένο και κρυμμένο πίσω από μια κουκούλα, γνωρίζοντας ότι πλέον θα χάσει όλη η ρωσική ομάδα το χρυσό μετάλλιο.

Την Τετάρτη η ρωσική εφημερίδα ΡΒΚ αποκάλυψε εν μέσω Ολυμπιακών ότι η Βαλίεβα είχε βρεθεί θετική τον Δεκέμβριο, κι έτσι ξέσπασε σκάνδαλο που εξακολουθεί να αναβάλλει την τελετή απονομής μεταλλίων για το ομαδικό στο καλλιτεχνικό πατινάζ στο Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν η διαβεβαίωση πως ήταν η υπόσχεση ότι ο RUSADA έχει αλλάξει και πλέον είναι αξιόπιστος, στα πρότυπα του παγκόσμιου οργανισμού (WADA) που του επέτρεψε να επαναρχίσει τους ελέγχους των Ρώσων αθλητών και αθλητριών, ενώ η Ρωσία παραμένει αποκλεισμένη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Ρώσοι συμμετέχουν υπό τη σημαία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ακριβώς κατηγορείται τώρα ότι όχι μόνο συγκάλυψε το σκάνδαλο με τη Βαλίεβα αλλά και της επέτρεψε να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς.

Πηγή: CNN

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση