ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε δανεισμό μαμούθ προχωρά η Adidas

Πολύ σοβαρές οι απώλειες της εταιρείας

Newsroom 24sports

Η κρίση του Κορωνοϊού έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα παγκοσμίως και σε οικονομικό επίπεδο, πέραν βέβαια από το κεφάλαιο της υγείας που είναι αυτή τη στιγμή σε πρώτο πλάνο.

Ακόμα και ένας κολοσσός όπως η Γερμανική «Adidas» χρειάστηκε οικονομική βοήθεια και εγκρίθηκε για το ποσό των €3δις. από τη γερμανική κυβέρνηση και τράπεζες.

Τα €2.4δις προέρχονται από δανεισμό που πήρε από την kfw, τράπεζα που ανήκει στο γερμανικό κράτος και επιπλέον €600εκ. από ένα κονσόρτιουμ τραπεζών με τις οποίες η Adidas συνεργάζεται.

Περαιτέρω, η εταιρεία ανακοίνωσε πως υποχρεώνει να σταματήσει τις πληρωμές για το διάστημα που δεν είναι σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις, σταμάτησαν οι εξαγορές μετοχών της εταιρείας αλλά και οι διαχειριστές παραιτούνται από τυχόν αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Οι τράπεζες είναι οι εξής : UniCredit Spa, Bank of America Corp., Citigroup Inc., Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc, Mizuho Bank Ltd. και Standard Chartered Plc. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως θα αποπληρώσει το ποσό που θα χρησιμοποιήσει το συντομότερο δυνατό.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ζημιάς που ήδη έχει υποστεί η εταιρεία, σημειώνεται πως μόνο από τις πωλήσεις στην Κίνα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 υπολογίζεται απώλεια εσόδων που φτάνει στα $500εκ.! Τα επίσημα στοιχεία ακόμα δεν ανακοινώθηκαν, καθώς η εταιρεία ανέβαλε τη δημοσιοποίησή τους για τις 27 Απριλίου λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν μέσα στη σεζόν.

Ο δανεισμός έρχεται στα πλαίσια ενός προγράμματος δανεισμού που ανακοινώθηκε από την kfw και ανέρχεται σε συνολικό ύψος €10.6δις. ευρώ για στήριξη σε εταιρείες που παρουσιάζουν έλλειψη ρευστότητας αυτή την εποχή. Άλλες 2,500 εταιρείες ήδη υπέβαλαν σχετική αίτηση μέχρι τις 3/4.

Πληροφορίες από: Adidas AG, Bloombeg

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση