ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Σε δίκη Μπλάτερ - Πλατινί για απάτη, υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Η υπόθεση θα βρεθεί στο Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της Μπελινζόνα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αντιμέτωποι με κατηγορίες για απάτη, υπεξαίρεση, κακοδιαχείριση και πλαστογραφία εγγράφου θα βρεθούν ενώπιον της ελβετικής δικαιοσύνης ο πρώην πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ και ο πρώην ομόλογός του της UEFA Μισέλ Πλατινί.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας, στο πλαίσιο της έρευνας για παράνομη διευθέτηση πληρωμής 2.000.000 ελβετικών φράγκων σημειώνοντας σε ανακοίνωση πως «αυτή η πληρωμή έβλαψε τα περιουσιακά στοιχεία της FIFA και πλούτισε παράνομα τον Πλατινί. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το εισαγγελικό γραφείο συγκλίνουν στο ότι η πληρωμή αυτήν στον Πλατινί έγινε χωρίς νομική βάση».

Το ιστορικό

Θυμίζουμε πως το 2015, ο Σεπ Μπλάτερ αναγκάστηκε να αποχωρήσει απ’ την προεδρία της FIFA μετά από απόφαση της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας. Το ίδιο συνέβη και στον ομολογό του στην UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την εμπλοκή τους στην πιο πάνω υπόθεση.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2011 ο Μισέλ Πλατινί είχε αιτηθεί απ’ την FIFA αναδρομική πληρωμή ύψους 2.000.000 ελβετικών φράγκων για τις παροχές του ως σύμβουλος του Μπλάτερ στην πρώτη προεδρική θητεία του (1998 - 2000).

Ο Μπλάτερ ενέκρινε την πληρωμή εντός μερικών εβδομάδων, ενώ σύντομα ακολουθούσε η εκλογική μάχη με τον Μοχάμεντ μπιν Χαμάμ. Κάπως έτσι φέρεται να είχε εξασφαλίσει την επιρροή του Γάλλου μεταξύ των Ευρωπαίων μελών της FIFA.

Όταν η υπόθεση άνοιξε το 2015, Πλατινί και Μπλάτερ αρνήθηκαν ενοχή και υποστήριξαν πως υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ των δυο για το ποσό χρόνια πριν.

Ο Γάλλος μάλιστα τόνισε πως τα χρήματα δεν είχαν δοθεί σε αυτόν όταν έπρεπε, την περίοδο 1998 – 2000 δηλαδή, καθώς ο Μπλάτερ του είχε μεταφέρει πως αυτό δεν μπορούσε να συμβεί ένεκα οικονομικών δυσκολιών της FIFA.

Τι ακολουθεί

Μετά και το σχετικό πόρισμα του γενικού εισαγγελέα, η υπόθεση θα βρεθεί στο Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της Μπελινζόνα ώστε να επικυρώσει αυτό το κατηγορητήριο, να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε καταδίκη τους αλλά και το μέγεθος της ποινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση