ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

UEFA: Ολοταχώς στην αβεβαιότητα

Όσοι δεν παίζουν, «τιμωρούνται» με αβεβαιότητα

Newsroom 24sports

Η Κύπρος είναι μια από τις εφτά χώρες που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο της UEFA για να μην κριθεί στο γήπεδο η ποδοσφαιρική περίοδος και όλοι αναρωτιόντουσαν ποια θα είναι η τιμωρία τους.

Σε ακραίες περιπτώσεις, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία ανέφερε πως θα απέκλεισε ομάδες από τα κύπελλα Ευρώπης, σε μη επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση διακοπής, όμως η πραγματική τιμωρία φαίνεται πως είναι άλλη.

Ο Τσέφεριν εξήγησε στο Bein Sports πως αυτοί αποφασίζουν για τα δικά τους κύπελλα, ενώ για τα εθνικά πρωταθλήματα οι ομοσπονδίες. Έριξε και μια ατάκα που προκάλεσε πανικό σε όλη την Ήπειρο: «οι ομάδες των χωρών που διέκοψαν πρόωρα τη σεζόν, έχουν ακόμα την υποχρέωση να παίξουν προκριματικά για τα κύπελλα Ευρώπης της νέας περιόδου». Πολλοί νόμισαν πως θα παίξει π.χ. η Παρί προκριματικά, αλλά η ίδια η UEFA το διευκρίνισε πως η λίστα συμμετοχής δεν αλλάζει. Επίσης ο Τσέφεριν είπε πως στόχος τους είναι να μην πιεστεί η επόμενη σεζόν στις ημερομηνίες της. Ποια είναι όμως η τιμωρία; Μα το αυτονόητο!

Όσοι αποφάσισαν να μην παίξουν, θα κάτσουν να περιμένουν τους άλλους χωρίς η UEFA να δεσμεύεται πως θα τους βολέψει στις ημερομηνίες

Η UEFA δίνει χρόνο σε όσους αποφάσισαν να παίξουν να μπορέσουν να το κάνουν, Ιταλία και Αγγλία το παλεύουν και πολλές άλλες. Όσες αποφάσισαν να μην παίξουν, θα ζήσουν με την απόφασή τους. Δηλαδή θα κάτσουν να περιμένουν τους άλλους χωρίς η UEFA να δεσμεύεται πως θα τους βολέψει στις ημερομηνίες. Περιμέναμε π.χ. στις 27/5 να μάθουμε τι θα γίνει με τα κύπελλα Ευρώπης. Η συνεδρία μεταφέρθηκε στις 17/6 (δες ΕΔΩ) και η αναμονή μεγαλώνει. Αν δεν παρθεί απόφαση πριν, οι ομάδες μας δε θα ξέρουν βασικές λεπτομέρειες για τη νέα σεζόν ώστε να προγραμματιστούν.

Επίσης η Ρέιντζερς, που πρωτάθλημα Σκωτίας δε θα παίξει αλλά έχει να δώσει αγώνα Europa League, δεν μπορεί να διευκολυνθεί. Θα κληθεί να παίξει με τη Λεβερκούζεν όποτε το ορίσει η UEFA και αν την βάλει να παίξει και προκριματικά της επόμενης σεζόν μες τον Αύγουστο τότε έτσι θα γίνει! Το ίδιο ισχύει και για όσες ομάδες δεν θα μπορούν να παίξουν στις χώρες τους. Η υποχρέωση να βρουν λύση θα παραμείνει και αν όχι στη Γαλλία π.χ. η Παρί θα πρέπει να βρει κάπου να παίξει προημιτελικά Champions League όταν θα κληθεί να το κάνει.

Πρακτικά, η UEFA ορίζει ημερομηνίες για όλους είτε αποφάσισαν να παίξουν είτε όχι. Αυτοί που επέλεξαν να μην παίξουν, θα περιμένουν τους άλλους. Αυτό εννοούσε και ο Τσέφεριν: «είναι δική τους απόφαση». Που έχει και συνέπειες πρακτικές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση