ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αστέρας-Παναθηναϊκός 0-1: Τον βλέπει και τρελαίνεται

Με δεύτερη νίκη στα ημιτελικά οι πράσινοι

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Μπορεί να είχε εξασφαλίσει την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας από το πρώτο ματς κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά ο Παναθηναϊκός χωρίς να φορτσάρει και επιδεικνύοντας απλά τη δέουσα σοβαρότητα, επικράτησε και στην πόλη της Αρκαδίας με 1-0, χάρη σε γκολ του Μαρινάκη στο 93'.

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη παίζοντας όσο έπρεπε προκειμένου να μην ριψοκινδυνεύσουν κάποιον τραυματισμό, ήταν καλύτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και τελικά δικαιώθηκαν έστω και στο τέλος, με την κεφαλιά του Μαρινάκη. Στα κέρδη των «πρασίνων» λογίζεται η επάνοδος του Σεμπάστιαν Λέτο που έδειξε σε καλή κατάσταση και έτοιμος να βοηθήσει, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε και πάλι ο Χατζηγιοβάνης που στο διάστημα που αγωνίστηκε ήταν ο πιο επικίνδυνος μεσοεπιθετικός των φιλοξενούμενων, αφού από τα πόδια ξεκίνησε η φάση του γκολ.

Ντεμπούτο έκανε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Γκιγιέρμε Μολίνς, ενώ αγωνία υπάρχει για την κατάσταση του Παναγιώτη Βλαχοδήμου που αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στο γόνατο.

Το ματς:

Με τη σκοπιμότητα να απουσιάζει στις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, ήταν δεδομένο ότι οι δύο προπονητές θα δοκιμάσουν πρόσωπα και συνθήκες που θα ήθελαν να δουν σε κανονικές συνθήκες αγώνα και όχι απλά σε προπονήσεις.

Η εν λόγω αναμέτρηση ήταν ακριβώς που έπρεπε και για τον Αστέρα, αλλά και τον Παναθηναϊκό, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να μην προχωρά σε σαρωτικό ροτέισον, αλλά έδωσε την ευκαιρία στους Λέτο και Ευαγγέλου να επανακάμψουν, ενώ ευκαιρίες πήραν οι Χουχούμης και Μπουμάλ.

Οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, γυρνώντας την μπάλα γύρω από την περιοχή του Αθανασιάδη, αλλά έλειπε η τελική πάσα προς τους Λέτο και Εμποκού, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής με τον Τσιλιανίδη (13') και τον Μπαστιάνο (16'), αλλά αποτέλεσαν εύκολη λεία για τον σταθερό Βλαχοδήμο.

Η καλύτερη ευκαιρία για τους Αρκάδες δημιουργήθηκε από τα πόδια του Καλτσά στο 19', αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση κατέληξε άουτ, χωρίς κάποιος συμπαίκτης του να προλάβει να βάλει την προβολή για να τη στείλει στα δίχτυα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε άμεσα, όταν τρία λεπτά αργότερα ο Λέτο ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ από τα όρια της μεγάλης περιοχής του Αστέρα, αλλά ο Αθανασιάδης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.

Αυτές ήταν και οι καλύτερες στιγμές των δύο ομάδων στο α' μέρος, που είχε εύλογα έναν πολύ χαλαρό ρυθμό, αφού ούτως ή άλλως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις και για τις δύο ομάδες.

Στο β' μέρος ο Παναθηναϊκός μπήκε ακόμα πιο πεισμωμένος για να βάλει ένα γκολ που πιθανότατα θα του χάριζε και τη νίκη, αφού ήταν φανερό ότι ο Αστέρας Τρίπολης δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την περιοχή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Οι πιο ορεξάτοι της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν οι Εμποκού και Λέτο, με τον Βλαχοδήμο ναι μεν να έχει διάθεση, αλλά να είναι φλύαρος στην τελική προσπάθεια.

Στο 55' λίγο έλειψε η πίεση των «πρασίνων» να έχει αντίκρισμα, με τον Μέστο να μπαίνει στην περιοχή και να βγάζει την πάσα προς τον Λέτο, αλλά ο Τσουκαλάς που εμπόδισε την πάσα, έστειλε την μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη, διακινδυνεύοντας ένα αυτογκόλ για την ομάδα του.

Η επιθετικότητα του «τριφυλλιού» συνέχισε σε αμείωτο ρυθμό και στο 62' ήταν η σειρά του Εμποκού να απειλήσει την εστία του Αθανασιάδη, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε το σουτ του Κονγκολέζου έξω από την περιοχή. Από το κερδισμένο κόρνερ, ήταν η σειρά του Μολέντο να απειλήσει τον Αστέρα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ, πάνω από την εστία του Αστέρα.
Όσο τα λεπτά περνούσαν, ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, με τους παίκτες των δύο ομάδων να προσέχουν κυρίως κάποιον ενδεχόμενο τραυματισμό, αλλά ακόμα και με αυτή τη μορφή του ματς, φαινόταν ότι αν έμπαινε γκολ, αυτό θα το πετύχαινε ο Παναθηναϊκός. Σε αυτή την επιθετική δραστηριότητα βοηθούσε η όρεξη που έδειχνε εντός αγωνιστικού χώρου ο Χατζηγιοβάνης που είχε αντικαταστήσει τον Εμποκού στο 66', προκαλώντας πολλά ρήγματα από τη δεξιά πτέρυγα.

Στο 84' σημειώθηκε η πιο άτυχη στιγμή για τον Παναθηναϊκό στη σημερινή αναμέτρηση, αφού ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος σε ένα τάκλιν που επιχείρησε χτύπησε στο γόνατο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει, αφού δυσκολευόταν ακόμα και να πατήσει το αριστερό του γόνατο.

Ακόμα, όμως και με 10 παίκτες (αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλη αλλαγή για να αντικατασταθεί ο Βλαχοδήμος) ο Παναθηναϊκός κυνήγησε το γκολ και τελικά δικαιώθηκε με τον Χατζηγιοβάνη να ξεπερνά τους προσωπικούς του αντιπάλους από δεξιά, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μέστο και ο Ιταλός μπακ με σέντρα βρήκε τον Μαρινάκη, που με άπιαστη κεφαλιά χάρισε τη νίκη επί του Αστέρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Καλτσάς (64' Ιγκλέσιας), Ευαγγέλου, Γκαϊντούτσικ, Γιαννούλης, Μακροστέργιος, Τσουκαλάς (64' Δημούτσος), Μπαστιάνος, Τσιλιανίδης, Στανισάβλιεβιτς (74' Φαρίνια), Ιωαννίδης.

Παναθηναϊκός: Ο. Βλαχοδήμος, Μέστο, Ευαγγέλου, Μολέντο, Χουχούμης, Ρέις, Λουντ, Εμποκού (66' Χατζηγιοβάνης), Π. Βλαχοδήμος, Μπουμάλ (74' Μαρινάκης), Λέτο (60' Μολίνς).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση