ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμφωνία Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού-Κυβέρνησης για το γήπεδο στο Γουδή

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Άκρως θετικές οι εξελίξεις στο θέμα της ανέγερσης του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Γουδή. Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Βέργης στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δημήτρης Μπαλτάκος στη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Βουλή συμφώνησε σε όλα με την Κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη είχε συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτή τέθηκαν όλα επί τάπητος και έδωσαν τα χέρια για να προχωρήσει το πρότζεκτ.

Σύμφωνα με όσα είπε στους «94,6» ο Βασίλης Βέργης, στο πλάνο του γηπέδου, εντάσσονται και εγκαταστάσεις για τα ερασιτεχνικά τμήματα, δηλαδή, κλειστό για γήπεδο που θα αγωνίζεται η ομάδα μπάσκετ γυναικών, οι ομάδες βόλεϊ και άλλοι χώροι για τα υπόλοιπα τμήματα.

Αυτός που πρωτοστάτησε σε αυτό ήταν ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος μάλιστα, μεσολάβησε για τακτοποιηθεί και το ζήτημα της κυριότητας. Σε αυτό, υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δήμου η κυριότητα του γηπέδου να είναι στον Ερασιτέχνη.

Άλλο ένα στοιχείο που γίνεται γνωστό αφορά την χρηματοδότηση του έργου. Η ALPHA BANK, που θα την αναλάβει έχει ήδη προχωρημένες επαφές με τον Δήμο για να μπορέσει αυτός να εκμεταλλευθεί εμπορικά τον χώρο που θα ανερχόταν τo Mall, του οποίου την κατασκευή είχε αναλάβει η εταιρεία του Βωβού. Μπορεί δηλαδή να γίνει μία επένδυση στον Βοτανικό από την οποία θα βγουν ωφελημένες τόσο η τραπέζα ( στην κυριότητα της οποία βρίσκεται ο χώρος) όσο και ο Δήμος.

Τέλος, δεν αποκλείεται να υπάρχει εξέλιξη που θα αφορά και το τμήμα μπάσκετ των πράσινων. Εάν η ΚΑΕ εμείνει στη θέση της για ένα ενιαίο συγκρότημα εγκαταστάσεων και γηπέδων όλου του συλλόγου (έχει προτείνει να δοθεί το ΟΑΚΑ για 99 χρόνια) τότε ενδεχομένως να υπάρξει συναινετική κίνηση από τον Ερασιτέχνη.

Φέρεται δηλαδή ο πρόεδρος του, Δημήτρης Μπαλτάκος, να είναι έτοιμος να απευθύνει κάλεσμα στην ΚΑΕ να μεταφερθεί και η ομάδα μπάσκετ στο Γουδή, με την κατασκευή ενός κλειστού προδιαγραφών εξάστερου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νομικές εμπλοκές για την συγκεκριμένη έκταση και το εν λόγω σχέδιο είναι κατά πολύ λιγότερες από εκείνες που υπήρξαν με τον Βοτανικό.

Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να δώσει άμεση λύση στα γηπεδικά θέματα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού προσδοκώντας σε ανάλογα πολιτικά οφέλη.

Σημειώνεται ότι ενήμερος και σύμφωνος είναι ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Δημήτρη Μπαλτάκο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση