ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πόρισμα Υπ. Υγείας: Εξέθεσε παίκτες και εργαστήριο

Δεν είχαν δικαίωμα για επαναληπτικούς ελέγχους, έπρεπε να πάρουν άδεια

Η προσπάθεια οποιουδήποτε να καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας όσον αφορά στο πόρισμα από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων των παικτών της ΑΕΚ, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Σε αυτήν, το Υπουργείο αναφέρεται, μεν, σε εργαστήριο, την ίδια ώρα όμως γίνεται αναφορά και σε παραβίαση υγειονομικού πρωτοκόλλου, χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι, πώς, πού, πότε και γιατί.

Αν εξαιρέσουμε τα σημαντικότερα σημεία που είναι α) έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο και β) παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, περισσότερη σαφήνεια δεν υπάρχει στην ανακοίνωση. Και αυτό καθότι «η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να τύχει δέουσας και ανάλογης αντιμετώπισης βάσει των κανονισμών της». Κατανοητό ως εδώ; Ναι...

Αυτό όμως που εμμέσως «πηγάζει» είναι ότι μέσω της ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας, μένει εκτεθειμένο «συγκεκριμένο Εργαστήριο για παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων», ενώ όσον αφορά στην παραβίαση υγειονομικών πρωτοκόλλων, αυτή έχει να κάνει με τους δύο ποδοσφαιριστές.

Διερευνώντας περαιτέρω το όλο ζήτημα, η ιστοσελίδα μας έλαβε τις εξής πληροφορίες που ρίχνουν φως στο πιο πάνω που αφορά στην παραβίαση υγειονομικού πρωτοκόλλου από τους παίκτες της ΑΕΚ: Οι δύο ποδοσφαιριστές, είτε σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος από τη δειγματοληψία, είτε αρνητικού μετά από τον πρώτο έλεγχο, δεν έπρεπε να προβούν σε επαναληπτικά τεστ, προτού λάβουν άδεια από το Υπουργείο Υγείας. Από τη στιγμή που θεωρήθηκε πως υπήρχε αμφιβολία στα αποτελέσματα των πρώτων δειγματοληψιών (που ήταν θετικά), τότε έπρεπε να ενημερώσουν το Αρμόδιο Υπουργείο και ακολούθως να λάβουν άδεια για επαναληπτικό έλεγχο σε και όχι να προβούν από μόνοι τους ή καθ’ υπόδειξη της ομάδα τους στην κίνηση αυτή.

Πρόκειται για κάτι το οποίο πράττουν αμέτρητοι πολίτες και το Υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να το ελέγξει, καθότι είναι αμέτρητοι αυτοί οι οποίοι, ενώ λαμβάνουν θετικό αποτέλεσμα, προχωρούν από μόνοι τους σε επαναληπτικούς ελέγχους σε άλλα Χημεία, Φαρμακεία ή σημεία-rapid tests. Και κάτι για το οποίο, όπως, μας ελέχθη προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους Επαγγελματίες Υγείας και στην Επιδημιολογική Ομάδα. Οι οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας μετά από αμφιβολία αποτελεσμάτων, αναφέρουν πως χρειάζεται άδεια για οποιεσδήποτε εργαστηριακές εξετάσεις άμεσα μετά από τον πρώτο έλεγχο. Με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ δεν ίσχυσε αυτό, αφού προτού τούς παραπέμψει το Υπουργείο Υγείας για νέες εργαστηριακές εξετάσεις, προηγήθηκαν άλλες σε Ιδιωτικά Χημεία.

«Μετά από επαναληπτικές εργαστηριακες εξετάσεις του ιού Covid-19 των δύο ποδοσφαιριστών σε άλλα Ιδιωτικά Χημεία, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ενημερώσαμε άμεσα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο μας παρέπεμψε σε νέες εργαστηριακές εξετάσεις του ιού Covid-19, μερίμνη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, με τα αποτέλεσματα να είναι και πάλι αρνητικά». Αυτό είναι το απόσπασμα από ανακοίνωση της ΑΕΚ στις 7 Ιανουαρίου 2022, η οποία παραδέχθηκε έμμεσα ότι προηγήθηκαν επαναληπτικοί ελέγχοι και ακολούθως ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας, ενώ έπειτα έκανε αναφορά πως αποδεσμεύτηκαν οι ποδοσφαιριστές.

Εξου και η συμμετοχή τους στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Αφού οι ποδοσφαιριστές, την ημέρα του αγώνα δεν θεωρούνταν «κρούσματα» κατά το Υπουργείο Υγείας και τα αρνητικά αποτελέσματα από τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκαν προηγουμένως.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΚ: Τελευταία Ενημέρωση

Η ομάδα του Όλτρα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το 2022
24sports.com.cy
 |  ΑΕΚ