ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Για βάθος κι εναλλακτικές... μικροί ή Κύπριοι

Θα αναζητήσει λύσεις με γηγενείς και παίκτες καταλόγου Β

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ντάφερφελντ και Κεραυνός αποτελούν ήδη παρελθόν. Ρέινολντς και Σωτηρίου αναμένεται σύντομα να τους ακολουθήσουν. Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι δεν θα φανεί ο τόπος τους... ούτως ή άλλως ρεζέρβες ήτανε. Μες το ολικό λίφτινγκ που θα γίνει, δε, οι δικές τους περιπτώσεις είναι λίγο-πολύ ψιλά γράμματα στο ρεπορτάζ.

Ακόμα κι έτσι, ωστόσο, ανάγκη για αντικατάσταση τουλάχιστον κάποιων εξ αυτών δεν παύει να υπάρχει και κατά πως φαίνεται θα γίνει με την προσθήκη παικτών καταλόγου Β ή Κυπρίων, σαν του λόγου τους.

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε πως με την απόκτηση δύο στόπερ κι ενός εξαροοκταριού (που θα έρθουν για βασικοί) Ντάφερφελντ και Ρέινολντς θα ήταν περιττοί (νοουμένου ότι ως μπακ-απ τόσο για το δεξί άκρο της άμυνας όσο και για τον άξονα της μεσαίας γραμμής υπάρχει κι ο Φραντζής), η απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού (που θα λογίζεται έστω ως τέταρτη επιλογή πίσω από τους νέους και τον Τεϊσέιρα), πόσο μάλλον δεύτερου τερματοφύλακα, είναι υποχρεωτική.

Η ανάγκη για ποιοτική ενίσχυση σε τόσες πολλές θέσεις (πέραν των τριών για τους οποίους έγινε λόγος παραπάνω η ΑΕΛ χρειάζεται επίσης εντεκαδάτο παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, για τον μεσοεπιθετικό χώρο στον άξονα, τουλάχιστον δύο για τα άκρα της επίθεσης κι έναν ακόμα για την κορυφή), μάλλον θα ωθήσει τους Σίλας και Μπεμπέ να ψαχτούν για τις παραπάνω, ίσως και γι' αυτήν του αναπληρωματικού αριστερού μπακ, για γηγενείς ή παίκτες κάτω των 22 ετών που δεν θα παίρνουν θέση στη 15άδα των ξένων/κοινοτικών.

Κι αυτό γιατί αν οι οκτώ προαναφερθείσες θέσεις πάνε σε ποδοσφαιριστές καταλόγου Α, που μοιάζει και το πιθανότερο, άμα τις προσθέσεις σε αυτές που καταλαμβάνουν οι Σάντος, Τεϊσέιρα, Νταβόρ, Μεντόγεβιτς, Μαρόσα και Τσέποβιτς, αλλά και τους Μέγερι και Μιλιντσεάνου που συνεχίζουν να υπολογίζονται μέχρι νεοτέρας, η σούμα βγάζει ήδη 16 χωρίς να μετράμε τον Έουλερ (για τον οποίο δεν υπάρχει ακόμα οριστική κατάληξη) και, προφανώς, τους «κομμένους».

Παίκτες καταλόγου Β, σε συνδυασμό με Κύπριους που θα έρθουν από άλλες ομάδες (όπως ο Μακρής), επιστρέφουν από τον δανεισμό τους (βλέπε Παντελή) ή θα προωθηθούν από τη δεύτερη ομάδα θα επιτρέψουν στην ΑΕΛ να προσθέσει βάθος και επιλογές σ’ ένα ρόστερ που αλλάζει ριζικά και χτίζεται για της επιτρέψει να πρωταγωνιστήσει.

Αν, δε, καταφέρει να βρει κάνα διαμαντάκι τύπου Ζντραβκόβσκι (που έβγαλε τρεις χρονιές ως βασικός ενώ ήταν εγγεραμμένος στον κατάλογο Β) ή Φορτούνα, ακόμα καλύτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση