ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΕΛ: Μετά τον Λούκας… ο Ντόσα

Είναι μεν διαφορετική έχει όμως και πολλές ομοιότητες

Newsroom 24sports

Αν κανείς νομίζεις ότι η σχέση Ντόσα- ΑΕΛ έχει πια ολοκληρωθεί, μάλλον αγνοεί το σημαντικότερο κεφάλαιο. Ποιο είναι αυτό; Η δικαστική διαμάχη που θα ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο μεριές.

Εξ όσων φαίνεται και με το Ντόσα να καταθέτει μονομερή διακοπή συμβολαίου, το όλο θέμα οδηγείται στην δικαιοσύνη όπου και θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Αρχικά την υπόθεση θα εξετάσει το αρμόδιο όργανο της ΚΟΠ όπως δηλαδή συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Ανάλογα με την απόφαση που θα πάρει η Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών, τότε το ένα  από τα δύο μέρη, εάν το θελήσει θα εφεσιβάλει οδηγώντας την υπόθεση στο δικαιοδοτικό όργανο της ΦΙΦΑ και αν πάει το πράγμα στ’ άκρα τότε πάμε στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, CAS, κάτι το οποίο δύσκολα θα γίνει.

Όσον αφορά τον χρόνο που θα χρειαστεί η Επιτροπή Επίλυσης, όπως τουλάχιστον γνωρίζουμε κατά το παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις, δεν μπορεί να καθοριστεί με σιγουριά.

Συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε για καιρό έως ότου μάθουμε τι ακριβώς θα γίνει. Η υπόθεση Ντόσα είναι μεν διαφορετική σε σχέση με αυτή του Λούκας Σόουζα έχει όμως πολλές ομοιότητες καθώς όπως και ο Ντόσα έτσι και ο Βραζιλιάνος χαφ προχώρησε σε μονομερή διακοπή του συμβολαίου καταγγέλοντας τη σύμβαση του με την ΑΕΛ. Και οι δύο τους έχουν ως βασικό επιχείρημα την καθυστέρηση των δεδουλευμένων τους ο καθένας όμως με τον δικό του τρόπο και τα δεδομένα που υπήρχαν γύρω από τη συμφωνία τους με την ΑΕΛ. 

Σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι η υπόθεση είναι κερδισμένη από την ΑΕΛ, όπως δηλαδή έχει συμβεί με το νυν παίκτη του ΑΠΟΕΛ, ούτε φυσικά ότι ο κάθε επαγγελματίας έχει το δικαίωμα να απαιτεί τα λεφτά τα οποία δούλεψε.

Από την άλλη όμως γνωρίζουμε ότι οι δικαστικές μάχες, αναδεικνύουν νικητή αυτόν που έχει τα περισσότερα επιχειρήματα ή στοιχεία και όχι αυτόν απαραίτητα που έχει δίκαιο. Καλώς ή κακώς, έχουν να λεν ότι δικαιοσύνη είναι τυφλή.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΛ για μια ακόμη φορά οδηγείται στα δικαστήρια από ποδοσφαιριστή της και μάλιστα τον αρχηγό, κάτι που φυσικά δεν την τιμά. Ενδεχομένως κάποιοι να ισχυρίζονται ότι και τον αρχηγό δεν τον τιμά το γεγονός ότι κατήγγειλε τη συμφωνία του με την ΑΕΛ, αφού τα λεφτά του θα τα είχε πάρει έστω και με καθυστέρηση.

Το ηθικό δηλαδή κομμάτι της υπόθεσης είναι υπό συζήτηση, το σίγουρο όμως είναι ότι η διοίκηση δεν σέβεται τους ανθρώπους που προσέφεραν στο σωματείο. Επ’ αυτού δεν περιμέναμε την υπόθεση Ντόσα, αλλά το έχουμε δει κατά το παρελθόν όπως είπαμε και χθες στο ραδιόφωνο, τόσο στην περίπτωση Νικολάου όσο και του Ντεγκρά, ενδεχομένως και άλλων που όντως προσέφεραν στην ομάδα.

Πλέον η υπόθεση Ντόσα οδηγείται στα δικαστήρια και στο προσεχές μέλλον θα μάθουμε κατά πόσο η ΑΕΛ θα καταβάλει στο Ντόσα τα δεδουλευμένα συν τα νομικά έξοδα του ή που ο παίκτης θα χάσει και τα’ αυγά και τα καλάθια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Συμβιβασμός (vid)

Συμβιβασμός (vid)

Ολυμπιακός και ΑΕΛ πέτυχαν από ένα τέρμα και πήραν από ένα βαθμό
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης

Όλα ανοιχτά...

Άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει επαναληπτικού
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
X