ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΕΛ: Τα εμπόδια του Σόφο δεν έχουν τελειωμό

Την κυνηγούν οι παλιές «αμαρτίες»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πολλά και ενδιαφέροντα βγήκαν σήμερα από τη δημοσιογραφική διάσκεψη της ΑΕΛ, όπου παρουσιάστηκαν διάφορες ενέργειες οι οποίες θα φέρουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι ότι η φετινή χρονιά θα ήταν πιο δύσκολη για τη Λεμεσιανή ομάδα λόγω του οικονομικού. Από τη μέρα που ανέλαβε τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος το Σωματείο, βρίσκει μπροστά του… εμπόδια. Οικονομικά εμπόδια τα οποία αποτελούσαν υποχρεώσεις της προηγούμενης διοίκησης και δεν τηρήθηκαν.

Μέχρι τώρα, η διοίκηση του Σωματείου έχει βρει μπροστά της ένα ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ, που δεν υπολογιζόταν στον προϋπολογισμό της φετινής σεζόν, ενώ υπάρχει και η μεγάλη απώλεια εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ήδη δοθεί γύρω στις 850.000 ευρώ για διάφορες οφειλές της παλιάς διοίκησης, ενώ τώρα πρέπει να πληρωθούν άμεσα 150.000 ευρώ για την περίπτωση Σις για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο η ομάδα.

Υπολογίζεται ότι οι συνολικές οφειλές που έμειναν από την προηγούμενη διοίκηση, κυμαίνονται γύρω στο 1.5 εκατομμύριο. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι περιπτώσεις Σις και Σίλας που εκκρεμούν. Από εκεί και πέρα, η διοίκηση θα μπορούσε να έχει στη διάθεση της επιπλέον δύο εκατομμύρια για να διαχειριστεί, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού αυτό το ποσό που αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προεισπράχθηκε από την διοίκηση Σοφοκλέους.

Αν το πάρει κανείς συνολικά, μιλάμε για μια… τρύπα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για τους γαλαζοκίτρινους. Από εκεί και πέρα, δεν έχει ξεμπερδέψει με τις παλιές οφειλές η ΑΕΛ, αφού περιμένει και την ετυμηγορία για την περίπτωση Σίλας. Η υπόθεση έχει ήδη εκδικαστεί, και ουσιαστικά αυτό που περιμένουν στην ομάδα είναι να ενημερωθούν για τα ποσά που θα πρέπει να δοθούν.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα πρέπει η διοίκηση του Σωματείου να κινηθεί νομικά εναντίον του Ανδρέα Σοφοκλέους, ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ξέκοψε τελείως ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Είπε χαρακτηριστικά: «Έχω πιέσεις να κινηθώ νομικά εναντίον του Σοφοκλέους. Εγώ το λέω καθαρά όσο είμαι εδώ δεν θα κινηθώ νομικά για πολλούς λόγους. Δεν θα βρούμε το δίκιο μας ποτέ. Θα ταλαιπωρούμαστε μέσα στα δικαστήρια με έναν άνθρωπο που πρόσφερε πιστεύω 15 χρόνια. Έκανε πολλά πράγματα για την ομάδα. Αν δεν θέλει να βλέπει τον Χριστοδουλίδη, ή τον Αυγολούπη ή το Δ.Σ. Ελπίζω αν φύγουμε εμείς και έρθει ο επόμενος μακάρι να τον βλέπει λίγο».

Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους γαλαζοκίτρινους, και γι’ αυτό το λόγο προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες που ανακοινώθηκαν σήμερα. Στόχος είναι να μαζευτούν όσα περισσότερα χρήματα γίνεται για να βοηθηθεί η ομάδα οικονομικά και να μπορέσει σιγά σιγά να αρχίσει να βρίσκει τα πόδια της.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση