ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ντε Λούκας: «Το μυαλό μου θόλωσε-Έχω υποβάλει καταγγελία ρατσιστικής συμπεριφοράς»

Η γραπτή δήλωση του ποδοσφαιριστή

Γραπτή δήλωση του αμυντικού της ΑΕΛ Ντε Λούκας, ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ποδοσφαιριστή. 

Ο ποδοσφαιριστής είχε αποβληθεί στον αγώνα κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα, αφού με τη λήξη του αγώνα επιτέθηκε στον Πέρετζ.

Αναλυτικά:

«Με αυτή τη δήλωση θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους φιλάθλους της Κύπρου, τους φίλους της ΑΕΛ, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και όλες τις αρμόδιες αρχές.

Εκφράζω την ειλικρινή μου απολογία και τη λύπη μου για το περιστατικό μετά τον αγώνα του Κυπέλλου. Οι ενέργειές μου ήταν απαράδεκτες και αντιεπαγγελματικές και θέλω να ζητήσω συγγνώμη πρώτα από τον συνάδελφό μου ποδοσφαιριστή, αλλά και από όλους για την απερίσκεπτη συμπεριφορά μου.

Στην επαγγελματική μου καριέρα δεν είχα ποτέ ξανά τέτοιο περιστατικό. Σε όλες τις ομάδες που έχω αγωνιστεί η συμπεριφορά μου εντός και εκτός γηπέδου ήταν απόλυτα επαγγελματική και δεν είχα ποτέ αντιπαράθεση ούτε με άλλον συνάδελφο ούτε με συμπαίκτη της ομάδας.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τις πράξεις μου. Δυστυχώς το μυαλό μου θόλωσε από την απαράδεκτη και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του αντίπαλου παίκτη από τη στιγμή που μπήκε στο παιχνίδι.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του δέχτηκα συνεχείς επαναλαμβανόμενες προσβολές βαθιάς ρατσιστικής και προσωπικής φύσης. Δεν θέλω να δώσω βάση στις λέξεις που χρησιμοποιούνται εναντίον μου, καθώς ελπίζω να προχωρήσω.

Στην επαγγελματική μου καριέρα δεν έχω βιώσει αυτό το επίπεδο λεκτικού ρατσισμού στο γήπεδο, η απογοήτευση και η ταπείνωση που βίωνα θόλωναν την κρίση και το μυαλό μου. Η αντίδρασή μου ήταν μια εξαιρετικά κακή προσπάθεια να σταματήσω αυτό που μου συνέβαινε.

Θέλω να επαναλάβω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις μου. Όντας μέρος ενός τόσο καλού αθλήματος όπως το ποδόσφαιρο που προωθεί το δίκαιο παιχνίδι, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να δώσω κάποια σαφήνεια ως προς το τι βίωνα πριν από τις ενέργειές μου.

Έχω ήδη κάνει καταγγελία στην Κυπριακή Αστυνομία με τη βοήθεια του δικηγόρου μου και έχω ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία καταγγελίας της ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος μου στις Αρμόδιες Αρχές της ΚΟΠ, της UEFA και της FIFA.

Θέλω να ζητήσω ξανά συγγνώμη από όλους για τη συμπεριφορά μου και να τονίσω ότι οι πράξεις μου δεν έχουν θέση σε αυτό το άθλημα. Προχωρώντας μπροστά, επικεντρώνομαι αποκλειστικά στο να υποστηρίξω την ομάδα μου και τον σύλλογό μου.

Luiyi De Lucas – Ποδοσφαιριστής ΑΕΛ»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση