ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ο «big Σόφο» μας γλιτώνει τα δικαστήρια

Η πρότασή του βασίζεται σε μια λογική που θα απασχολήσει πολλές χώρες

Newsroom 24sports

Η είδηση για το σενάριο να χάσει μια θέση στην Ευρώπη η Ολλανδία, λόγω του γεγονότος πως δε θα ολοκληρωθεί το κύπελλο και η Ουτρέχτη κινήθηκε δικαστικώς, φέρνει στην επιφάνεια και πάλι την πρόταση Ανδρέα Σοφοκλέους για τον τρόπο κατανομής του πλούτου που φέρνουν τα κύπελλα Ευρώπης.

Η UEFA στις κατευθυντήριες γραμμές της, ανέφερε πως πρέπει οι αποφάσεις για το ποιοι παν Ευρώπη να παράγουν δίκαιο. Αν συμβεί το αντίθετο έχει το δικαίωμα να μην αποδεχθεί τις επιλογές

Η UEFA στις κατευθυντήριες γραμμές της, ανέφερε πως πρέπει οι αποφάσεις για το ποιοι παν Ευρώπη να παράγουν δίκαιο και ξεκαθάρισε πως αν συμβεί το αντίθετο έχει το δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιλογή μιας ομοσπονδίας. Το γεγονός πως η Ουτρέχτη πήγε στα δικαστήρια αποδεικνύει πως υπάρχει αίσθημα αδικίας από την απόφαση να ισχύσει η υφιστάμενη βαθμολογία του πρωταθλήματος αγνοώντας το κύπελλο. Το ίδιο έχει ήδη ανακοινώσει η Λιόν, ενώ μέσω δηλώσεων ακούσαμε ανάλογα πράγματα και στην Κύπρο.

Επί τούτου, βλέποντας μπροστά, ο Ανδρέας Σοφοκλέους έκανε την πρότασή του για να παραχθεί, στο οικονομικό σκέλος που είναι και η ουσία, όσο περισσότερο δίκαιο γίνεται ώστε να αποφύγουμε δικαστικές διαμάχες.

Βέβαια η πρότασή του, που δεν περιλαμβάνει άνοδο από τη Β’ κατηγορία στην Α’, πάλι κάποιους θίγει και προκαλούνται αντιδράσεις. Η φιλοσοφία όμως, να βρεθεί τρόπος να πάρουν κάτι όσοι θα αδικηθούν σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία είναι η μόνη που θα λειτουργήσει.

Γιατί, σημειώστε το αυτό, μπορεί να παρουσιάζονται ενωμένοι και σε κοινό μέτωπο οι πλείστοι αλλά όταν η απόφαση για οριστική διακοπή ληφθεί θα αρχίσουν άλλα κόλπα.

Θυμίζουμε την πρόταση Σοφοκλέους:

Για το πρώτο όμιλο των έξι ομάδων προτείνεται όπως :

α) οι πρώτες 4 ομάδες να λάβουν συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανάλογα με την θέση που βρίσκονται σήμερα . Η πρώτη στην βαθμολογία στο πρωταθλητριών και οι υπόλοιποι στο ΟΥΕΦΑ . Νοείται ότι επειδή η διοργάνωση δεν θα ολοκληρωθεί δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ανακήρυξη πρωταθλητή και κυπελλούχου. Ο πρώτος στην βαθμολογία θα συμμετέχει, όπως εξήγησα, στο πρωταθλητριών και ο δεύτερος σαν κυπελλούχος από τον δεύτερο προκριματικό του ΟΥΕΦΑ.

β) οι δυο ομάδες που έχουν τις πιθανότητες τους για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και λόγω της διακοπής δεν θα έχουν την ευκαιρία να το πετύχουν θα δικαιούνται αποζημίωση τις τάξης του 20% από τις εισπράξεις που θα έχουν από την συμμετοχή των 4 που θα λάβουν μέρος στις διοργανώσεις . Την καταβολή του δικαιώματος των δυο θα το καταβάλει η ΚΟΠ από τα εμβάσματα που θα γίνουν από ΟΥΕΦΑ .

γ ) να μην έχουμε διαβάθμιση αλλά ούτε και αύξηση των ομάδων στην α κατηγορία . Σε τέτοια περίπτωση οι ομάδες του δεύτερου ομίλου θα πρέπει να αποζημιώσουν τις 4 ομάδες που διεκδικούν άνοδο στην πρώτη κατηγορία με ένα ποσό από τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα . Η ομοσπονδία να προσθέσει επίσης κάποιο ποσό ώστε να γίνει κατορθωτό να αποδεχτούν την πρόταση .

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Κλείνει του Μαΐντεβατς

ΑΕΛ: Κλείνει του Μαΐντεβατς

Οι δυνατότητες του ποδοσφαιριστή είναι τέτοιες που μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα της επιθετικής γραμμής
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
Συμβιβασμός (vid)

Συμβιβασμός (vid)

Ολυμπιακός και ΑΕΛ πέτυχαν από ένα τέρμα και πήραν από ένα βαθμό
Newsroom 24sports
 |  ΑΕΛ
X